۳۰ فروردین ۱۳۹۴، ۱۶:۲۲
کد خبر: 81577080
T T
۰ نفر
30هزارپرونده تصرف منابع طبیعی سالانه دركشورتشكیل می شود

زنجان- ایرنا- فرمانده یگان حفاظت سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری گفت: سالانه 30 هزار پرونده در خصوص تخریب، تصرف و قاچاق محصولات مرتعی و جنگلی در سطح كشور تشكیل می شود.

قاسم سبزعلی روز یكشنبه در حاشیه مراسم تودیع و معارفه فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری استان زنجان در جمع خبرنگاران افزود: استان زنجان در خصوص تصرف اراضی ملی در سطح مطلوب تری قرار دارد.

وی یادآورشد: به منظور جلوگیری از تصرف اراضی ملی با برنامه ریزی و هماهنگی‌های به عمل آمده با محاكم قضایی با زمین خواران به شدت برخورد و از ظرفیت حداكثری نیروهای منابع طبیعی در این خصوص استفاده می شود.

فرمانده یگان حفاظت سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری گفت: استفاده از سامانه های پایش ماهواره‌ای، سرعت بخشیدن به روند بررسی پرونده‌های تخلف منابع طبیعی، شناسایی افراد متخلف، بهره گیری از جوامع محلی، سازمان‌های مردم نهاد، انجمن‌های صنفی، همیاران طبیعت و سامانه 1504 از دیگر برنامه‌های این سازمان به منظور جلوگیری از تصرف و تخلف در عرصه منابع ملی است.

سبزعلی با اشاره به اینكه رسیدن به وضعیت مطلوب در عرصه منابع ملی و طبیعی هدف است، تاكید كرد: وضعیت ارتقای مراتع كشور در دستور كار قرار دارد و در استان‌هایی كه زمین‌های آنها به لحاظ اقتصادی از ارزش افزوده بالایی برخوردار بوده تصرف توسط طمع كاران نیز بیشتر است.

وی خاطرنشان كرد: هدف گذاری بر این است تا كانو‌ن‌های بحران در سراسر كشور شناسایی شود و محاكم قضایی و نیروی انتظامی نیز در صدد به حداقل رساندن تصرفات اراضی ملی در سطح كشور هستند.

سبزعلی تاكید كرد: با شناسایی كانون های بحران، هدفگذاری، برنامه ریزی و شناسایی افراد متخلف تصرفات اراضی ملی به حداقل خواهد رسید.

فرمانده یگان حفاظت سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری با بیان اینكه 30 هزار همیار طبیعت در كشور كافی نیست و نتیجه مورد نظر حاصل نخواهد شد، گفت: باید در خصوص حفاظت از منابع عظیم طبیعی فرهنگ سازی توسط همه مردم انجام و این برنامه هم از مدارس سطح ابتدایی كشور آغاز شود.

سبزعلی ادامه داد: وضعیت مراتع در حدی نیست كه دام به صورت غیر مجاز از آن استفاده كند چرا این امر باعث تخریب بسیار جدی مراتع خواهد شد .

وی اظهاركرد: برای جلوگیری از ورود دام‌های استانی به مراتع استان‌های همجوار موضوع دامداری صنعتی در دستور كار سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری قرار دارد.

فرمانده یگان حفاظت سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری از برخورد با دامداران فاقد پروانه چرا در مراتع كشور خبر داد و گفت: برای عده ای از دامداران كه دارای پروانه چرا هستند و این پروانه را به دامداران فاقد پروانه اجاره می دهند نیز برنامه ریزی می شود.

سبزعلی ادامه داد: از ابتدای سالجاری تاكنون با توجه به وضعیت آب و هوایی كشور موردی از آتش سوزی مراتع گزارش نشده است.

وی از دستور كار قرار گرفتن تامین تجهیزات استان‌های بحرانی كشور به امكانات اطفای حریق خبرداد و افزود: استان‌های لرستان، گیلان، فارس، خوزستان و مناطق كویری و خشك كشور جزو استان‌های بحرانی به این لحاظ هستند.

در این مراسم سرهنگ منصور خسروی به عنوان فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری استان زنجان معرفی و از خدمات سرهنگ رحیم اسكندری فرمانده قبلی این یگان تقدیر شد.

7325/6085/1772
۰ نفر