به گزارش ایرنا، وی در این بیانیه گفت: جهان به دلیل مرگ وحشتناكی كه در مدیترانه صورت گرفت، وحشت زده شده و نیز به درستی از گروه های جنایتكاری كه سود خود را در تجارت انسان جستجو می كنند، دچار خشم است.
وزیر خارجه انگلیس ضمن ابراز همدردی با خانواده قربانیان این سانحه گفت: متوقف كردن این مساله كه سبب یك چالش بزرگ بین المللی شده، نیازمند یك پاسخ جامع و مشاركت جویانه است.
هاموند افزود: ما باید قاچاقچیان انسان را كه مسوول مرگ این افراد در دریا هستند و مانع از آگاه شدن قربانیان از خطرات این سفر شده و یا حتی این افراد را مجبور به این سفر خطرناك می كنند، هدف قرار دهیم.
وی اضافه كرد: من این ایده ها برای برخورد موثر(با قاچاقچیان)، با وزیران خارجه گروه 7، هفته گذشته مطرح كردم و دوباره در نشست وزیر امور خارجه اتحادیه اروپا كه قرار است امروز ( دوشنبه ) در لوكزامبورگ تشكیل شود، طرح خواهم كرد.
وزیر خارجه انگلیس افزود: اگر ما با این تراژدی، به طور موثر برخورد كنیم، می توانیم در هر مرحله ای با این مساله مقابله نماییم و در راستای برخورد با قاچاقچیان انسان، دستگاه های اطلاعاتی و مهاجرتی انگلیس آماده هستند كه تجربیات خود را ارایه كنند.
وی مدعی شد كه انگلیس مشاركت زیادی در حل مسایلی كه سبب جریان مهاجرت می شود از طریق ارایه برنامه كمك در منابع كلیدی كشورها، داشته است.
براساس گزارش های منتشر شده به دنبال غرق شدن كشتی حامل پناهجویان در دریای مدیترانه دست كم هفتصد نفر جان باخته اند. این كشتی از لیبی عازم سواحل ایتالیا بود و حادثه در 200 كیلومتری جزیره ایتالیایی ' لامپدوزا' روی داده است.
فدریكا موگرینی، مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا اعلام كرده است كه حادثه اخیر در دستور كار نشست روز دوشنبه وزیران خارجه اروپایی در لوكزامبورگ، قرار گرفته است.
روزنامه ایندیپندنت روز دوشنبه از مرگ صدها نفر از پناهجویان در مدیریترانه به عنوان تاریك ترین روز برای اروپا نام برد و نوشت: كشورهای اروپایی از جمله انگلیس چشم خود را بر روی مرگ پناهجویان بسته اند .
این روزنامه افزود: اتحادیه اروپا خواستار برگزاری یك نشست اضطراری از وزیران خارجه و كشور اعضای این اتحادیه به منظور گفت وگو در مورد این بحران شده است اما دولت های اروپایی از جمله انگلیس به نظر نمی رسد كه اشتیاقی برای شركت در ماموریت های مشاركت در عملیات جستجو و نجات جان مهاجران غیرقانونی در دریای مدیترانه را داشته باشند.
ایندیپندنت اضافه كرد: كشورهای یاد شده این عملیات مشترك را در اكتبر گذشته به رغم نجات نزدیك به یك صد هزار نفر، به دلیل ترس از اینكه ممكن است سبب تشویق قاچاق و مهاجران برای عبور از مدیترانه شود، متوقف كردند .
برآورد می شود سالانه 150 هزار نفر از مهاجران و پناهندگان برای رسیدن به خاك اروپا، با قایق و كشتی های كوچك تلاش می كنند از دریای مدیترانه عبور كنند كه این مساله با تشدید بحران در كشور لیبی كه كشورهای اروپایی از جمله انگلیس در آن نقش مستقیم داشته اند، تشدید شده است.
به گزارش سازمان بین المللی مهاجرت، در سال گذشته میلادی بیش از سه هزار پناهجو و مهاجر غیرقانونی در دریای مدیترانه جان خود را از دست داده اند.
گفته می شود كه از آغاز سال میلادی تاكنون بیش از یك هزار و 500 نفر پناهجو در جریان رسیدن به خاك اروپا، در مدیترانه كشته شده اند.
اروپام** 4** 1552 **
وزیرخارجه انگلیس ازمرگ پناهجویان درمدیترانه به عنوان یك 'تراژدی' نام برد
۳۱ فروردین ۱۳۹۴، ۷:۳۸
کد خبر:
81577448
لندن – ایرنا- فیلیپ هاموند وزیر خارجه انگلیس، بدون توجه به نقش لندن در متوقف شدن عملیات جستجو و نجات مهاجران در دریای مدیترانه، یكشنبه شب در بیانیه ای از مرگ صدها پناهجو در این منطقه، به عنوان یك 'تراژدی ' یاد كرد.