به گزارش گروه اخبار علمی ایرنا و به نقل از ساینس، اولین نمونه از این دوربین فیلمبرداری قادر است در اماكن دارای نور مناسب در هر ثانیه یك فریم تصویر را ضبط كند.
در این دوربین پیشرفته، بر خلاف دوربین های موجود در بازار، پیكسل های حسگر صرفا عهده دار اندازه گیری میزان نور برای ضبط تصویر نیستند، بلكه علاوه بر این كار، نور دریافتی را به توان الكتریكی تبدیل می كنند. ایده ساخت این دوربین از آنجا شكل گرفت كه مواد اولیه موردنیاز برای ساخت حسگر دوربین های دیجیتال و پنل های خورشیدی، از یك جنس هستند.
هنگامی كه یك پیكسل حسگر تصویر یا اصطلاحا دیود نوری، در برابر نور قرار می گیرد، یك جریان الكتریكی تولید می كند كه میزان آن بسته به شدت نور متفاوت است. دوربین دیجیتال، این اطلاعات را به رنگ تبدیل می كند. دیودهای نوری در پنل های خورشیدی نیز كاربرد دارند، اما به جای تولید اطلاعات مربوط به رنگ، توان الكتریكی تولید می كنند. به عبارت دیگر دیودهای نوری در دوربین دیجیتال نقش هادی نور و در پنل های خورشیدی نقش فتوولتایی دارند.
دوربین مورد بحث از دیودهایی استفاده می كند كه نقش بینابین دارند. بدین ترتیب با برخورد پرتوهای نور به حسگر، ابتدا دوربین شارژ می شود و سپس یك تصویر را ضبط می كند و مجددا این فرآیند تكرار می شود. در این فرآیند از باتری های قابل شارژ استفاده نشده و وظیفه ذخیره توان الكتریكی موردنیاز برای تهیه تصویر تنها بر عهده یك خازن است.
حسگر نمونه اولیه این دوربین فیلمبرداری دارای1200 پیكسل است. به عبارت دیگر وضوح تصویر دوربین 0.0012 مگاپیكسل است.
علمی (6) ** 9259**1599
تهران - ایرنا - محققان دانشگاه كلمبیا دوربینی طراحی كرده اند كه بدون نیاز به منبع خارجی توان الكتریكی می تواند به مدت نامحدود كار كند.