احمد جعفري روز سه شنبه پادرمياني اعضاي شوراي حل اختلاف و ايجاد شعب ويژه صلح و سازش در دادگستري هاي بندرتركمن، علي آبادكتول، گنبدكاووس، آزادشهر و كلاله را دليل اين افزايش عنوان كرد.
وي اظهار كرد: سال گذشته نزديك به 30 درصد پرونده هاي قابل مصالحه، پس از ورود به شعب اين شورا با پادرمياني اعضا، به سازش منتهي شد در حالي كه اين رقم در سال پيش از آن، حدود 23 درصد بود.
وي با بيان اين كه بقيه پرونده هاي ورودي نيز پس از رسيدگي و صدور راي مختومه شده است گفت: به منظور افزايش درصد سازش در پرونده هاي ورودي به شعب شوراي حل اختلاف، اعضاي شعبي كه بيشترين مصالحه را داشته باشند تشويق مي شوند.
به گفته وي مختومه شدن پرونده ها با مصالحه طرفين علاوه بر جلوگيري از تشكيل پرونده هاي بعدي در دستگاه قضايي، آرامش دروني را نيز براي افراد از نتيجه رسيدگي پرونده فراهم مي كند.
جعفري افزايش شعب ويژه صلح و سازش در شهرهاي استان، دعوت از معتمدين و ريش سفيدان هر منطقه براي پادرمياني در پرونده ها و استقرار شعب ويژه مصالحه در دادگستري ها را از برنامه هاي امسال اين شورا براي افزايش سازش در پرونده هايي كه امكان مصالحه طرفين در آن ها وجود دارد عنوان كرد.
بر اساس اعلام دادگستري گلستان، هم اينك 103 شعبه شوراي حل اختلاف در شهرها و 46 شعبه شوراي حل اختلاف در روستاهاي استان فعال است.
طبق قانون، پرونده هاي حقوقي تا سقف 50 ميليون ريال در شعب شهري و تا سقف 20 ميليون ريال در شعب روستايي و پرونده هاي كيفري با جزاي نقدي تا 30 ميليون ريال و سه ماه حبس در شوراهاي حل اختلاف رسيدگي مي شود.
شوراهاي حل اختلاف در اجراي ماده 189 قانون برنامه سوم توسعه، به منظور كاهش مراجعات مردمي به محاكم، توسعه مشاركت هاي مردمي، رفع اختلافات محلي، حل و فصل اموري كه ماهيت قضايي ندارد و يا ماهيت آن پيچيدگي كمتري دارد تشكيل شده است.
3014/6159
افزايش سازش در پرونده هاي قابل مصالحه شوراي حل اختلاف استان گلستان
۱ اردیبهشت ۱۳۹۴، ۱۶:۵۷
کد خبر:
81579902
گرگان - ايرنا - معاون قضايي و رييس شوراهاي حل اختلاف گلستان از افزايش سازش در پرونده هاي قابل مصالحه شوراي حل اختلاف خبر داد و گفت: در سال گذشته بيش از 11 هزار پرونده وارده به شعب شورا منجر به سازش شد.