به گزارش ايرنا، سيد مهدي طباطبايي روز سه شنبه در نشست خبري با اصحاب رسانه افزود: بر اساس بررسي هاي انجام شده متاسفانه سيستان و بلوچستان جزو سه استان كشور است كه در شرايط بسيار نا امن غذايي قرار دارد به طوري كه مردم از نظر دسترسي به مواد غذايي هم از نظر كمي و كيفي داراي مشكلاتي هستند.
وي ادامه داد: كمبود ريز مغذي ها نيز در كودكان سيستان و بلوچستان مشاهده شده به طوري كه كمبود روي و آهن دو برابر ميانگين كشور در اين استان گزارش شده است.
وي اظهار داشت: همچنين ميزان كم خوني فقر آهن در خانم هاي باردار استان نيز متاسفانه دو برابر ميانگين كشوري است به طوري كه با بررسي هاي انجام شده بيش از 44 درصد خانم هاي باردار استان از فقر آهن رنج مي برند.
وي تصريح كرد: با توجه به وجود مشكلات در استان يك حركت مطلوب سال گذشته در راستاي رفع مشكلات با محوريت وزارت بهداشت و درمان آغاز شد كه در اين راستا يك نشست در سازمان مديريت و برنامه ريزي با حضور استان هاي بحراني و ناامن غذايي برگزار و مقرر شده است امسال تيم هايي تشكيل شود كه هدف اصلي آنان برنامه ريزي براي كاهش سوء تغذيه با محوريت استانداري است و همكاري تمامي سازمان هايي كه به نحوي در بحث امنيت و ايمني غذا نقش دارند.
معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي درماني زاهدان گفت: براي افزايش ايمني غذايي و دسترسي مواد غذايي، اين دانشگاه برنامه اي مشترك را با كميته امداد برگزار كرده به طوري كه در محدوده اين دانشگاه به بيش از شش هزار كودك مبتلا به سوء تغذيه بسته غذايي خاص داده شد و مادران اين كودكان نيز تحت آموزش قرار گرفته اند.
طباطبايي افزود: استفاده از ظرفيت ملي از جمله بنياد علوي يكي از برنامه هاي اين دانشگاه براي رفع سوء تغذيه است به طوري كه در قالب كمك هاي اين بنياد سبد مواد غذايي براي مادران باردار،شيرده و كودكان مدنظر قرار داده ايم.
وي با بيان اينكه نياز سيستان و بلوچستان براي رفع سوء تغذيه باوجود تمام تلاش هاي صورت گرفته بيشتر از حد در نظر گرفته شده است تصريح كرد: اين دانشگاه براي تحقق بيشتر دسترسي به مواد غذايي در كنار ساير اقدامات صورت گرفته همكاري با بهزيستي را مدنظر قرار داده كه در قالب اين سازمان كودكان روستاها جذب روستا مهد شده و از يك وعده غذايي مناسب بهره مند مي شوند.
وي اضافه كرد: با وجود تلاش هاي صورت گرفته براي ريشه كني سوء تغذيه در سيستان و بلوچستان ما نيازمند يك برنامه جامع و دراز مدت با تامين منابع مالي و نيروي انساني هستيم.
معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي زاهدان با بيان اينكه هفت درصد مواليد كشور به سيستان و بلوچستان اختصاص دارد گفت: متاسفانه 12 درصد مرگ و مير مادران باردار كشور در اين استان صورت مي گيرد.
طباطبايي اظهار داشت: همچنين ميزان شاخص باروري عمومي در كشور8/1 است درصورتي كه اين رقم در سيستان و بلوچستان ميانگين 8/2 است اما در برخي مناطق جنوبي به 3/5 نيز مي رسد.
وي با بيان اينكه در سال گذشته شاهد مرگ 29 مادر باردار در سيستان و بلوچستان بوديم گفت: سوء تغذيه، كم خوني، زايمانهاي مداوم، سنتي در منزل و بالاي 35 سال و زير 18 سال به تبع آن خونريزي شديد بعد از زايمان از مهمترين علل مرگ و مير مادران در سيستان و بلوچستان است.
وي با اشاره به اينكه سالانه 72 هزار مواليد در سيستان و بلوچستان گزارش مي شود افزود: براي كاهش مرگ و مير مادران بارداردانشگاه برگزاري كلاس هاي مختلف در زمينه هاي آموزش سنين باروري و ارتقاء دانش مادران، استقرار ماماها، پرستاران و پزشكان در تمامي مراكز بهداشتي درماني، دادن مكمل غذايي براي جبران ويتامين و مواد معدني مادران، اجراي طرح آهن ياري دختران 15 سال به بالا، فرانشيز درمان رايگان تمامي مادران در سن خطر، موظف كردن سيستم حمل و نقل اورژانس پيش بيمارستاني به اعزام مادران دچار مشكل به مراكز درماني و موكلف شدن بيمارستان ها به استفاده از متخصصان زنان و زايمان در زمانهاي پيش بيني نشده را در دستور كار قرار داده است.
وي تصريح كرد: بهره گيري از10 هزار داوطلب سلامت درقالب زنان بارداركه آموزش زنان باردار ديگر را انجام مي دهند از ديگر برنامه هاي اين دانشگاه در راستاي كاهش مرگ و مير مادران باردار در استان است.
رييس دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي درماني زاهدان نيز در اين نشست گفت: تامين نيروي انساني و افزايش تختهاي بيمارستاني امسال در اولويت برنامههاي اين دانشگاه قرار دارد.
محمودرضا ميري ادامه داد: افزايش تخت ها و اورژانس بيمارستاني در دستور كار اين دانشگاه قرار گرفته به طوري كه در اين زمينه اعتبار مورد نياز از طرف وزارت بهداشت ديده شده و هم اينك درحال سير مراحل قانوني است.
وي اظهار داشت: بيماريهاي واگيردار، آسيبهاي اجتماعي از جمله (اعتياد، حاشيه نشيني و جرم) و عدم توانايي انسانها در زمينه تامين هزينههاي درمان از جمله مهمترين معضلات مردم سيستان و بلوچستان است.
وي ادامه داد: در جمهوري اسلامي ايران سه اقدام مهم براي فرهنگسازي و تامين سلامت افراد جامعه مدنظر قرار گرفته كه از جمله مي توان به استقرار نظام شبكه بهداشت در نقاط مختلف به ويژه روستاها در سال65، استقرار نظام بيمه در دهه 70 و اجراي طرح تحول سلامت در سالهاي جاري اشاره كرد كه خوشبختانه توانسته بسياري از مشكلات مردم را برطرف كند.
وي تصريح كرد: در قالب طرح تحول سلامت علاوه بر حل مشكلات مردم در بخش سلامت شاهد برطرف شدن مشكل كمبود پزشك در استان نيز هستيم.
وي با توجه به اهميت هفته سلامت گفت: اين هفته همه ساله با هدف ارتقاي فرهنگ سلامت، تقويت همكارهاي بينبخشي و افزايش مشاركت سازمانها و نهادهايي كه در موضوع سلامت نقش موثر دارند برگزار مي شود.
7316 / 6081 /1596
يك پنجم كودكان زير5سال سيستان وبلوچستان از لاغري رنج مي برند
۱ اردیبهشت ۱۳۹۴، ۱۹:۵۷
کد خبر:
81580100
زاهدان- ايرنا- معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي درماني زاهدان گفت: حدود يك پنجم كودكان زير پنج سال سيستان و بلوچستان از مشكل لاغري، كم وزني و كوتاه قدي رنج مي برند.