۳ اردیبهشت ۱۳۹۴، ۱۱:۵۷
کد خبر: 81582016
T T
۰ نفر
يك مسوول وزارت علوم: آموزش عالي توسعه بي رويه يافته است

بجنورد - ايرنا - رييس مركز نظارت و ارزيابي آموزش عالي وزارت علوم، تحقيقات و فناوري گفت: مراكز آموزش عالي در سطح كشور توسعه بي رويه اي يافته است.

به گزارش ايرنا سعدان زكايي روز پنجشنبه در نشست روساي دانشگاه هاي و موسسات آموزش عالي خراسان شمالي اظهار كرد: اين مراكز در اكثر استانها بدون برنامه ريزي رشد كرده و وضعيتي درهم پيدا كرده اند.

وي گفت: اكنون تمامي مراكز آموزش عالي اعم از دولتي، پيام نور و دانشگاه آزاد و ساير مراكز شبيه به هم شده و وظايف آنان يكي شده است و حال آنكه اين جزو برنامه نبوده و

افزايش بدون برنامه و درهم اين مراكز كاهش كيفيت آموزش عالي را موجب شده است.

وي افزود: طبق برنامه قرار بوده كه توسعه كمي مراكز آموزش عالي در سال 81 متوقف شود اما متاسفانه چنين نشده و آنچه كه در اين عرصه مورد غفلت قرار گرفته بحث كيفيت بوده است.

وي با اشاره به اين رشد تورمي مراكز آموزش عالي، گفت: نتيجه آن شد كه امروز دانشگاه هاي ما با انبوه صندلي هاي خالي مواجه هستند كه تا سالها دانشجويي به خود نخواهند ديد و اين جز اتلاف سرمايه ملي معنايي ندارد.

رييس مركز نظارت و ارزيابي آموزش عالي گفت: آمار جمعيت 18 تا 24 ساله كشور در سال 91، 11 ميليون و 500 هزار نفر و پوشش ورود به دانشگاه 30 درصد بود اما در سال 1404 اين جمعيت به هفت ميليون و 500 هزار نفر مي رسد.

زكايي افزود: البته با توجه به برنامه هاي افزايش جمعيت، دوباره از سال 1410 جمعيت ما روند افزايشي پيدا كرده و دوباره ورود به دانشگاه ها رونق مي گيرد اما در اين ميان يك بازه 18 تا 20 ساله را با كاهش دانشجو مواجه هستيم.

وي بر تجميع مراكز آموزش عالي؛ براي بالا بردن كيفيت آموزشي تاكيد كرد و گفت: اكنون وضعيت به گونه اي است كه طبق اعلام سازمان سنجش آموزش در برخي از رشته ها حتي يك دانشجو نيز ثبت نام نمي كند.

اين مسوول در وزارت علوم از ورود دانشگاه هاي دولتي به چرخه پرديس سازي انتقاد كرد و افزود: دانشگاه هاي دولتي به رقابت با بخش خصوص روي آورده و اقدام به علم كردن پرديس هايي در كنار مراكز دولتي كردند كه با شهريه دانشجو ها اداره مي شود.

زكايي افزود: اكنون به جز دانشگاه هاي بجنورد، بيرجند و يكي از دانشگاه هاي تهران، همه دانشگاه هاي كشور اقدام به داير كردن پرديس دانشگاهي كرده اند.

وي از آنچه كه ايجاد پرديس هاي بين المللي خواند نيز انتقاد كرد و گفت: قرار بر اين بود كه اين پرديس ها دانشجوي خارجي جذب كنند اما باز هم به جذب دانشجو از داخل كشور مبادرت كردند.

وي افزود: اين در حالي است كه در كشوري چون آلمان حتي از دانشجويان خارجي شهريه نمي گيرند و اعتقاد دارند ارزش افزوده يك دانشجوي خارجي بسيار بيشتر از مبلغ شهريه براي آنان است.

رييس مركز نظارت و ارزيابي آموزش عالي وزارت علوم، تحقيقات و فناوري تاكيد كرد: كشور ما توانايي جذب دانشجو از كل كشورهاي منطقه را دارد.

زكايي سپس به توان علمي مراكز دانشگاهي كشور پرداخت و گفت: متاسفانه دانش علوم انساني در كشور ما از كيفيت مطلوب برخوردار نبوده و در بيشتر حوزه ها با مشكل مواجه هستيم.

وي با بيان اينكه در دانش مهندسي از ديگر كشورها فاصله زيادي نداريم، افزود: اما در بخش علوم انساني نتوانستيم رشد كيفي مطلوبي داشته باشيم.

اين مسوول آموزش عالي بر ورود دانشگاه ها به عرصه زندگي مردم تاكيد كرد و گفت: اگر امروز آلودگي هوا و ترافيك سنگين در برخي مناطق كشور از جمله تهران رنج آور شده، اين وظيفه دانشگاه است كه راهكار عملي داده و مشكل را حل كند و تنها به چاپ مقاله و كتاب بسنده نكند.

اين نشست با حضور روسا و مسوولان نظارت و ارزيابي دانشگاه هاي خراسان شمالي در سالن فرهنگ دانشگاه بجنورد برگزار شد. ك/2

3007/5132