پایگاه خبری مصری الیوم السابع روز پنجشنبه به نقل از منابع محلی گزارش داد: هواپیماهای عربستان مناطقی در شهر صنعا پایتخت یمن را هدف قرار دادند.
در ادامه این گزارش آمده است، با وجود اعلام آتش بس هوایی و پایان عملیات طوفان قاطعیت، استان های دیگر یمن از جمله استان عدن، تعز و لحج نیز در معرض حملات هوایی عربستان قرار دارند.
جنگنده های عربستان به همراه ائتلاف 10 كشور عربی و آمریكا، از نخستین ساعات ششم فروردین ماه تجاوز خود به كشور یمن را آغاز كردند.
در جریان 29 روز بمباران هوایی مناطق مختلف یمن، بیش از دو هزار و 600 غیرنظامی از جمله كودكان و زنان كشته و نزدیك به چهار هزار نفر دیگر زخمی شدند.
عبدالباری عطوان سردبیرر وزنامه رای الیوم روز پنجشنبه در سرمقاله این روزنامه نوشت: سران عربستان و هم پیمان های درگیر آنها درجنگ یمن دریك تنگنا گرفتارشده اند كه نجات ازآن آسان نیست.
عطوان افزود: تفسیرهای مختلف و متناقضی درمورد دستاوردهای حمله عربستان به یمن و تصمیم آل سعود به پایان دادن به عملیات خود شنیده می شود.
یك روز پس از اعلام پایان عملیات نظامی، بمباران ها همچنان ادامه دارد و نیروهای حوثی و هم پیمانان آن ها نیز به پیشروی خود ادامه می دهند، براین اساس چنین برمی آید كه عربستان نتوانسته است به اهداف خود در یمن دست یابد. زیرا اگر تجاوز موسوم به توفان قاطعیت به اهداف خود دست یافته است پس چرا رییس جمهوری مستعفی یمن به پایتخت دایم یعنی صنعا و یا پایتخت موقت یعنی عدن بازنگشته است؟
دوم اینكه، سرتیپ احمد عسیری سخنگوی ائتلاف تحت رهبری عربستان اعلام كرد كه در 2432 حمله هوایی در طول چهارهفته تمام قدرت نظامی نیروهای جنبش انصارالله نابود شده و تهدید ان ها نسبت به كشورهای منطقه ازبین رفته است. سخنان عسیری درمورد نابودی توان انصارالله شاید قابل پذیرش باشد كه آن هم با پیشروی های این گروه جندان واقعی به نظر نمی رسدو
سوم، اینكه اگر عملیات توفان قاطعیت توانسته است به اهداف خود دست یابد و یكی ازا ین اهداف نیز تضعیف حوثی ها بوده است چرا شاه عربستان در روزهای پایانی جنگ خواستار آماده باش گارد پادشاهی و ارسال 100 هزار نیروی نظامی، تانك ها، زره پوش ها و هلی كوپترهای آپاچی به مرزهای این كشور با یمن شد؟
همه ما منتظر بیانیه ای دیگر ازسران عربستان هستیم تا در آن به اهداف خود ازتجاوز به یمن و میزان دستیابی به این اهداف اشاره ای كند، زیرا درصحنه میدانی تغییری مشاهده نمی شود.
نمی دانیم كی غبار جنگ فرو خواهد نشست ولی می دانیم كه سران عربستان و همه هم پیمانان آن ها درجنگ یمن خود را دریك تنگنای حقیقی گیر انداخته اند كه برون رفت ازآن بسیار دشوار است و چنان كه برمی آید این درگیری وخیم تر و طولانی تر می شود.
به نوشته عطوان اعلام اولین خبر پایان حملات هوایی عربستان به یمن از سوی امیر عبداللهیان معاون وزیر خارجه ایران نشان برتری اطلاعاتی ایران در منطقه است.
*سخنگوی انصارالله: در هیچ مذاكره ای به میزبانی عربستان شركت نمی كنیم
در همین حال محمد عبدالسلام سخنگوی جنبش مردمی انصارالله روز پنجشنبه به شبكه خبری المیادین گفت كه این جنبش در گفت و گوهایی كه میزبانی آن را عربستان برعهده داشته باشد، شركت نخواهد كرد.
به گزارش ایرنا به نقل از المیادین، وی همچنین تاكید كرد كه تا زمانی كه حملات عربستان و همپیمانانش علیه یمن پایان نیابد و محاصره به طور كامل برداشته نشود، مذاكره ای برای حل بحران كشور صورت نخواهد گرفت.
عبدالسلام گفت: ما خواهان پایان كامل تجاوزگری، لغو محاصره یمن و مذاكرات سیاسی در سایه حمایت سازمان ملل برای حل بحران یمن هستیم .
وی بر پایان دادن حملات علیه یمن قبل از هر گونه مذاكره ای تاكید كرد.
عبدالسلام در گفت و گو با شبكه خبری المیادین گفت كه انصارالله مذاكره در مسقط را می پذیرد.
سخنگوی جنبش مردمی انصارالله اظهار داشت كه حملات عربستان و همپیمانانش به یمن هنوز متوقف نشده است.
تجاوز نظامی عربستان و متحدانش به مناطق غیرنظامی و مسكونی یمن كه از روز ششم فروردین ماه آغاز شد، تاكنون هزاران كشته، زخمی و آواره برجای گذاشته كه بیشتر آنها كودكان و زنان هستند.
عربستان همچنین از ارسال هر نوع كمك غذایی و دارویی به زخمی شدگان و مردم محاصره شده یمن جلوگیری می كند كه این امر اعتراض نهادهای بین المللی را به همراه داشته است.
در این حال روز پنجشنبه هیاتی متشكل از عالی ترین مقامات سیاسی و نظامی پاكستان شامل نخست وزیر، فرمانده ارتش، وزیر دفاع، دستیار ویژه نخست وزیر در امور خارجی و قائم مقام وزارت امور خارجه این كشور برای گفت و گو با مقامات عالی سعودی درباره یمن، امروز (پنجشنبه) عازم ریاض شدند.
*سفر بی سابقه ارتش و دولت پاكستان به عربستان
در چنین شرایطی دفتر نخست وزیری پاكستان روز پنجشنبه با صدور بیانیه ای اعلام كرد: محمد نواز شریف نخست وزیر، ژنرال راحیل شریف فرمانده ارتش، خواجه محمد آصف وزیر دفاع، طارق فاطمی دستیار ویژه نخست وزیر در امور خارجی و اعزاز احمد چودری قائم وزارت خارجه برای انجام سفری یك روزه و برای گفت و گو درباره یمن، اسلام آباد را به مقصد ریاض ترك كردند.
نخست وزیر پاكستان جلسه ای كه روز گذشته با این افراد داشت، از اعلام توقف حمله هوایی به یمن از سوی عربستان سعودی و تصمیم ریاض برای ورود به عرصه گفت و گوهای سیاسی برای حل مساله یمن استقبال كرد.
سفر همزمان نخست وزیر، فرمانده ارتش، وزیر دفاع به همراه دو نفر از عالی ترین مقامات وزارت خارجه پاكستان به ریاض كه تا كنون سابقه نداشته است، بدون تردید برای اتخاذ تصمیم های بسیار هم انجام خواهد شد.
*پیام های حمله عربستان به یمن
آتش بس در جنگ یمن و تغییر شیوه حل اختلاف نظرها؛ از میدان جنگ به پشت میز مذاكره، حاوی دو پیام مهم است. نخست اینكه دوران رونق تندروی و نظامی گری در منطقه به سر آمده و كشورها برای پیشبرد اهداف خویش باید سلاح را زمین گذارند و دیپلمات ها را روانه مأموریت كنند.
پیام دیگر آن این است كه قدرت های مردمی قادرند كشورهای سركش را به عقب نشینی وادار كنند.
علی شمخانی روز پنجشنبه در دیدار فیصل مقداد قائم مقام وزیر خارجه سوریه تصریح كرد كه گفت و گوهای فراگیر یمنی – یمنی و سوری- سوری تنها راه پایان دادن به بحران های سیاسی و امنیتی شكل گرفته در نتیجه استفاده ابزاری از تروریسم و یا حملات نظامی كشورهای خارجی است و تمكین به آراء و خواست مردم رمز استقرار امنیت پایدار است.
جمهوری اسلامی ایران پیش از گرفتار شدن عربستان در تنگنای یمن از همان ابتدا بر این باور منطقی بود كه تنها از طریق گفت وگوهای یمنی- یمنی و تلاش برای تشكیل یك دولت وحدت ملی می توان به بحران در این كشور پایان داد و اقدام عربستان سعودی در حمله نظامی به زیرساخت های اقتصادی یمن و كشتار مردم بی گناه این كشور را اشتباهی راهبردی توصیف كرد.
در این حال یك شبكه خبری هنگ كنگی، تلاش ایران برای كاهش بحران یمن و ارائه پیشنهاد چهار ماده ای كشورمان به سازمان ملل متحد جهت بازگرداندن صلح و ثبات به این كشور بحران زده را ارزشمند توصیف كرد.
به گزارش ایرنا، شبكه خبری آسیا تایمز روز پنجشنبه در گزارشی اعلام كرد: ایران از جمله كشورهایی است كه توانست با تلاشهای گسترده دیپلماتیك خود و ارائه راهكارهای معقول، باعث توقف حملات هوایی كشورهای ائتلاف به رهبری عربستان به یمن در دو روز گذشته شود.
براساس این گزارش، هر چند عربستان بار دیگر با نقض آتش بس مردم یمن را زیر حملات خود گرفته است اما نباید تلاش های صورت گرفته از سوی ایران را نادیده گرفت.
آسیا تایمز می نویسد: ایران با بسیاری از كشورهای جهان در این باره مشورت كرد و همین تلاش ها تاثیر خود را بر قطع حملات هوایی گذاشت.
این شبكه خبری در بخش دیگری از گزارش خود، از عربستان به عنوان كشوری نام برد كه با اتخاذ سیاست های در پیش گرفته شده بر علیه یمن، هر روز در جهان منزوی تر می شود.
این رسانه هنگ كنگی یادآور شد: حملات عربستان به مردم بی دفاع یمن نه تنها هیچ نتیجه ای برای این كشور نداشت بلكه باعث گسترش روز افزود احساسات «ضد سعودی» در منطقه خاورمیانه و برخی نقاط دنیا شده است.
این گزارش می افزاید: هم اینك رهبران عربستان در موضع تدافعی قرار گرفته اند و حتی آمریكا هم تمایل آشكاری به حمایت از اقدامات این كشور در یمن ندارد.
اول **1610
سردرگمی عربستان برای خروج از تنگنای یمن/ انصارالله: در مذاكراتی كه سعودی ها میزبان باشند، شركت نمی كنیم
۳ اردیبهشت ۱۳۹۴، ۲۱:۱۷
کد خبر:
81582596
تهران - ایرنا - عربستان سعودی و هم پیمانانش با وجود آن كه خاتمه عملیات ناكام «طوفان قاطعیت» را در یمن اعلام كرده اند، اما برای وادار كردن مردم این كشور و انصارالله به دست برداشتن از مقاومت، حملات هوایی به مناطق مسكونی را تداوم بخشیدند تا سردرگمی خود را برای خروج از صنعا آشكارتر كنند.