۸ اردیبهشت ۱۳۹۴، ۱۶:۰۸
کد خبر: 81588524
T T
۰ نفر

كمبود جدي پرستار در بيمارستان هاي استان كرمانشاه

۸ اردیبهشت ۱۳۹۴، ۱۶:۰۸
کد خبر: 81588524
كمبود جدي پرستار در بيمارستان هاي استان كرمانشاه

كرمانشاه - ايرنا - رييس دانشگاه علوم پزشكي استان كرمانشاه با بيان اينكه در حوزه پرستاري كمبود جدي در بيمارستان ها داريم، تاكيد كرد كه هر دانش آموخته پرستاري را با قيد فوريت جذب مي كنيم.

دكتر حسين كريم شامگاه دوشنبه در آيين اختتاميه جشنواره هفته سلامت كه در بوستان شاهد برگزار شد، در گفت و گو با خبرنگاران اظهار كرد: با اينكه سال گذشته 150 پرستار جذب كرديم اما اين مشكل ويژه استان كرمانشاه نيست و در تمام استان هاي كشور به نوعي وجود دارد.

وي با مثبت ارزيابي كردن نمايشگاه هفته سلامت در كرمانشاه و استقبال پرشور مردم از اين نمايشگاه گفت: برگزاري اين گونه نمايشگاه ها در آشنايي شهروندان با مقوله هاي بهداشت و سلامت بسيار موثر است.



** برنامه هاي در دست اقدام دانشگاه علوم پزشكي كرمانشاه



رييس دانشگاه علوم پزشكي استان كرمانشاه در ادامه به برخي از فعاليت هاي شاخص اين دانشگاه در سال 93 پرداخت.

وي با اشاره به در دست اجرا بودن 60 پروژه عمراني كه از سال گذشته در استان كرمانشاه آغاز شده ابراز اميدواري كرد كه دست كم 80 درصد از اين طرح ها تا پاييز امسال به بهره برداري برسند.

كريم احداث چهار دانشكده دندانپزشكي، پزشكي، پرستاري مامايي و پيراپزشكي در استان را از جمله اين طرح ها عنوان كرد.

وي گفت: اواخر تابستان امسال مركز مهارت هاي باليني استان راه اندازي مي شود كه عاملي مهم در ارتقاي رتبه اعتباري دانشگاه علوم پزشكي كرمانشاه بشمار مي آيد.

به گفته اين مسوول، ايجاد بلوك هاي زايماني (زايشگاه ها) و به روز كردن آنها در بيمارستان هاي معتضدي و امام رضا (ع) و نيز شهرهاي هرسين، كنگاور، قصرشيرين، سنقروكليايي، جوانرود، گيلانغرب و سرپل ذهاب از ديگر برنامه هاي در دست اجراي اين دانشگاه است.

كريم همچنين از در دست احداث بودن كلينيك هاي اين دانشگاه در بيمارستان هاي معتضدي، فارابي، امام خميني، محمدي كرمانشاهي و بيمارستان شهرهاي اسلام آبادغرب، پاوه، جوانرود، صحنه و.. خبر داد و گفت: با اجراي اين طرح ها همه بيمارستان هاي استان داراي كلينيك هاي مجهز با سامانه نوبت دهي الكترونيك خواهند بود.

به گفته وي امسال در حوزه تخت هاي آي.سي.يو در استان كرمانشاه انقلابي ايجاد مي شود و افزون بر 70 تخت به ظرفيت كنوني اضافه مي شود.

وي گفت: اميدوارم تا آخر تابستان امسال ساختمان هاي بخش مراقبت هاي ويژه احداث شود تا از طريق وزارت بهداشت و درمان، تجهيزات مورد نظر را تامين كنيم.

وي البته سياست اين دانشگاه را توجه ويژه به گسترس تخت هاي مراقبت ويژه براي كودكان و نوزادان عنوان كرد.

رييس دانشگاه علوم پزشكي كرمانشاه ابراز اميدواري كرد كه در سفرهاي آتي رييس جمهوري يا وزير بهداشت، عمليات آغاز ساخت پرديس اين دانشگاه آغاز شود.

وي در مورد بيمارستان 540 تختخوابي كرمانشاه نيز گفت: روز گذشته صورتجلسه اهداي زمين براي اين طرح امضا شد و با برگزاري مناقصه، بزودي پيمانكار اجرايي آن هم مشخص مي شود كه انتظار داريم در سفر وزير بهداشت و درمان به استان كرمانشاه، ساخت آن آغاز شود.

وي همچنين از برنامه اين دانشگاه براي ايجاد 30 مركز فوريت هاي پزشكي در استان خبر داد و گفت: به احتمال زياد عمليات احداث اين مراكز در سالجاري آغاز مي شود و همزمان با اين اقدام، تلاش مي كنيم تا حدود 70 دستگاه آمبولانس و 150 نيروي ويژه كادر فوريت ها را تامين كنيم.

رييس دانشگاه علوم پزشكي كرمانشاه گفت: بزودي بخش ام.آر.آي و كلينيك بيمارستان فارابي راه اندازي مي شود كه سيمايي جديد از اين بيمارستان ترسيم خواهد شد.



** توجه خاص به شهرستان هاي استان كرمانشاه



كريم با اشاره به اينكه شهرستان دالاهو بيمارستان ندارد گفت: قصد ما اين است تا مركز درمان بستر اين دانشگاه را تجهيز كنيم كه با توجه به نزديكي ساكنان اين شهر به اسلام آبادغرب و امكان بهره مندي آنها از خدمات بيمارستان اين شهر مي تواند اقدامي موثر باشد.

وي در مورد بيمارستان صحنه گفت: اين بيمارستان سال گذشته تامين اعتبار شد اما پيمانكار آن به دليل مشكلاتي نتوانست فعاليتش را ادامه دهد با اين حال بزودي مناقصه براي تعيين پيمانكار جديد برگزار مي شود و اميدواريم تا 15 ماه آينده اين بيمارستان را تحويل بگيريم.

وي ابراز اميدواري كرد كه فاز دوم بيمارستان سرپل ذهاب در سفر رييس جمهوري يا وزير بهداشت كلنگ زني شود.

وي همچنين ايجاد خانه متخصصين در شهرستان هاي استان را از ديگر رويكردهاي اين دانشگاه عنوان كرد و گفت: در حال رايزني با وزارتخانه هستيم تا تعداد اين خانه ها را بخصوص در شهرستان ها افزايش دهيم زيرا باعث ماندگاري و افزايش جذب پزشكان متخصص در شهرستان ها مي شود.



** پاركينگ شهرداري از مطب ها خالي مي شود



كريم با اشاره به برنامه هاي اين دانشگاه براي ساخت و توسعه كلينيك هاي بيمارستاني، ابراز اميدواري كرد كه پزشكان و متخصصين با راه اندازي اين كلينيك ها، خدمات شان را در اين مراكز ارائه دهند.

وي گفت: هم اكنون در منطقه پاركينگ شهرداري شاهد تمركز و تكثر مطب هاي پزشكان هستيم كه مشكلاتي را براي رفت و آمد شهروندان، ترافيك و همراهان بيماران ايجاد كرده است اما خوشبين هستيم كه با راه اندازي كلينيك هاي بيمارستان ها، پزشكان مطب هاي خود را به آنجا منتقل كنند تا منطقه پاركينگ شهرداري از مطب ها كم كم خالي شود و تاكنون هم بسياري از پزشكان درمانگاه مهديه تمايل خود را براي رفتن به كلينيك هاي بيمارستان اعلام كرده اند.

وي همچنين برنامه اين دانشگاه براي ارائه خدمات بهداشتي درماني به شهرهاي داراي جمعيت 20 تا 50 هزار نفر و نيز شهرك هاي حاشيه اي كرمانشاه را عامل موثر ديگري در كاهش تردد بيماران به مطب هاي واقع در پاركينگ شهرداري عنوان كرد.

كريم گفت: براي اين كار شركت پيمانكاري مشخص شده و اميدواريم كه تا اوايل تابستان پروژه پوشش خدمات بهداشتي درماني براي جامعه هاي هدف در استان كرمانشاه راه اندازي شود.

وي هدف از اين برنامه را ايجاد پرونده سلامت الكترونيك براي حاشيه نشينان و ساكنان شهرهاي ياد شده و اتصال آنها به كلينيك هاي راه اندازي شده عنوان كرد.



** اولويت هاي سال 94



رييس دانشگاه علوم پزشكي استان كرمانشاه گفت: علاوه بر اينكه بر تكميل و اجراي پروژه هاي عمراني مصمم هستيم، برنامه هاي ديگري را در دستور كار امسال قرار داده ايم.

وي گفت: پيوند با سازمان هاي مردم نهاد بخصص در حوزه آسيب هاي اجتماعي و نيز تلاش براي جذب كمك هاي خيرين استان كه به امور درماني بيماران خاص و سرطاني ها اختصاص مي يابد از جمله اين اهداف است.

وي افزود: هدف ما تقويت تعامل برون سازماني با ساير ارگان ها و مجموعه هاي اداري است تا با مبناي همفكري و تعامل بتوانيم از ديدگاه هاي مثبت ساير مجموعه ها بهره گيري كنيم.

كريم همچنين نظارت بر فرآيند توليد مواد غذايي در استان كرمانشاه را از ديگر برنامه هاي اين دانشگاه برشمرد و گفت: براي اين منظور موافقتنامه ايجاد آزمايشگاه جامع در كنار معاونت غذا و دارو را اخذ كرده ايم كه در صورت راه اندازي اين آزمايشگاه، كرمانشاه نخستين استان غرب كشور است كه داراي چنين مركزي مي باشد و ديگر نيازي به ارسال نمونه برداري ها به استان هاي دوردست نخواهيم داشت و فرايند كنترل كيفي بر مراكز توليدي مواد غذايي هم بيشتر خواهد شد.

كشف استعدادهاي ويژه دانشجويي و نيز كشف نخبگان در ميان نيروهاي توانمند در بدنه دانشگاه از ديگر اهدافي بود كه رييس دانشگاه علوم پزشكي كرمانشاه به آن اشاره كرد.

استان كرمانشاه با 2 ميليون جمعيت و دسترسي كمتر از 200 كيلومتر به مراكز چهار استان همجوار و نيز داشتن 330 كيلومتر مرز مشترك و اتصال به 2 استان سليمانيه و ديالي عراق بعنوان قطب درماني غرب ايران بشمار مي آيد و برنامه توريسم درماني هم مدتهاست در دستور كار مسوولان دانشگاه علوم پزشكي كرمانشاه واقع شده است.

6539/8066