درحال حاضر بیش از یك هزار عنوان كتاب درباره اهمیت این آبراه و نام تاریخی توسط اندیشمندان بزرگی همچون محمد عجم ، پیروز مجتهد زاده ، محمد حسن گنجی ، مهر نیا ، محمد رضا حافظ نیا و صدها پایانه دانشجویی ودهها مورد شعر وقصه نیز نوشته شده كه بخشی ازاین اثار برگرفته از آشیو عربی و منابع كهن پیش از میلاد بوده و حقانیت نام خلیج فارس را به اثبات رسانده است.
همچنین سازمان ملل متحد در چندین نوبت در بیانیه ها، اصلاحیه ها و مصوبه های گوناگون و با انتشار نقشه های رسمی، نه تنها بر رسمی بودن نام خلیج فارس تاكید كرده، بلكه از هیات های بین المللی خواسته كه در مكاتبات رسمی به ویژه در اسناد سازمان ملل از نام كامل خلیج فارس استفاده نمایند.
خلیج فارس نامی با مسمی برای آب راه بین المللی خلیج فارس دركنار تنگه هرمز بوده كه قرنها و از همان ابتدا با عنوانهای دریای پارس یا دریای فارس و پرشین گلف و نام زیبای آن همان خلیج فارس بوده وهست وخواهد بود.
هرچند دشمنان و بدخواهان تلاش می كنند كه نام تاریخی یك مكان معروف بین المللی را جعل كنند ولی تاكنون تمام آزادی خواهان فهمیده اند كه این عده جز سبك كردن خود و دست اندازی به نام های ثابت و تاریخی چیزی عاید آنان نشده است.
این نام بین المللی و این نماد ملی و نام گذاری یك روز در تقویم به این نام نشان از اهمیت وجایگاه یك مكان مهم وارزشمند دارد كه بایستی یك هفته برای آن جشنواره ومراسم گرفت واز بازگوكنندگان ومنتشر كنندگان نام خلیج فارس قدر دانی كرد تا این رسم همیشه باقی بماند.
دراین روز برنامه های مختلفی درزمینه یاد آوری این روز ازجمله برنامه هنری ، علمی ، سخنرانی و غیر در این خطه ایجاد می شود تا این نام تاریخی خلیج فارس همواره برای همیشه زنده بماند .
معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استانداری هرمزگان درآستانه روزملی خلیج فارس با بیان اینكه خلیج فارس نماد مبارزه با دست اندازهای هویتی وملی است اظهارداشت: خلیج فارس موضوعی ملی و متعلق به همه اقوام و مذاهب ایرانی است كه هم صدایی اقشار مختلف جامعه و برپایی نكوداشت این روز مهم در سراسر كشور خواستاریم.
بهروز اكرمی با اشاره به تهاجم كلامی برخی كشورها در موضوع نام خلیج فارس بیان داشت: خلیج فارس با زندگی غرور و تعصب مردم این كشور پیوندی ناگسستی داشته و ریشه این پیوند عمیق و تاریخی با هیچ ترفندی جداشدنی نخواهد شد.
معاون استاندار هرمزگان تصریح كرد: این تعرض كلامی ریشه در نادانی افرادی دارد كه می پندارند با تغییر یك نام می توانند هویت را از جامعه بگیرند جدای از اینكه نظام مقتدر جمهوری اسلامی با پشتوانه مردم نه تنها مانع از سرقت هویتی خود می شود بلكه در برابر تغییر نام خلیج فارس مقتدرانه ایستادگی می كند.
اكرمی ، دفاع از هویت خلیج فارس را فریضه ای ملی عنوان كرد و افزود: دریادلان این مرز و بوم با تمام توان و غیرت خود از مرزهای آبی و نام ماندگار خلیج فارس دفاع خواهند كرد.
وی با اشاره به فرا رسیدن روز خلیج فارس خاطرنشان كرد: استان هرمزگان به لحاظ موقعیت جغرافیایی و پیوندهای فرهنگی و معنوی ، نزدیكی زیادی با خلیج فارس داشته و باید برای نكوداشت این روز تمام تلاش خود را انجام دهیم.
معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استاندار با اشاره به اهمیت نگاه محتوایی به موضوع خلیج فارس خاطرنشان كرد: انجام كارهای نمادین از جمله جشنواره های مختلف می تواند با فعالیت های محتوایی و پژوهشی توسط دانشجویان، اساتید دانشگاه و دانش آموزان به غنای علمی و فرهنگی این روز مهم كمك كند.
اكرمی در پایان خاطرنشان كرد: ایجاد بنیاد بین المللی خلیج فارس با مشاركت سازمان های غیر دولتی به ماندگاری این روز مهم در اذهان عمومی و مستند سازی كامل مدارك تاریخی مربوط به موضوع خلیج فارس كمك خواهد كرد.
معاون سیاسی امنیتی واجتماعی استانداری هرمزگان با یاد آوری این مطلب كه با توجه به تنوع و گستردگی فعالیت بنیادها، بنیاد خلیج فارس شناسی در استان راه اندازی می شود، اظهارداشت: افراد، گروه ها و اقشار مختلف می توانند در این بنیاد گردهم آمده و كارهای مختلفی را با محوریت و موضوع خلیج فارس انجام دهند.
وی مدیركل فرهنگ و ارشاد اسلامی هرمزگان را مسوول راه اندازی این بنیاد معرفی و اظهار امیدواری كرد:در بودجه استان ،ردیف اعتباری مستقلی به این بنیاد اختصاص یابد.
وی یادآورشد: دانشگاه ها، آموزش و پروروش، سایر دستگاه ها و نخبگان نقش و وظیفه مهمی در فعالیت های این بنیاد پس از راه اندازی بر عهده دارند وبرخی از روی نادانی با تلاش بی ثمر برای تحریف نام خلیج فارس ،دست به كار نادرستی زدند كه با واكنش شدید ایرانیان مواجه شد وبا توجه به اینكه خلیج فارس بخشی از هویت و سرزمین این ملت است هر ایرانی دفاع از آن را برای خود یك فرض واجب می داند.
مدیركل فرهنگ و ارشاد اسلامی هرمزگان با بیان اینكه خلیج فارس هویتی برای تمام مردم ایران است، گفت: نیاز است از زاویه فرهنگ و هنر به موضوع حفظ هویت خلیج فارس وارد شد كه جشنواره خلیج فارس در همین راستا پایه گذاری شده است.
علیرضا درویش نژاد اظهار داشت: نام خلیج فارس همیشه خلیج فارس بوده و نام دیگری برای آن وجود ندارد و باید برای دفاع از این نام و هویت تاریخی تلاش كنیم.
درویش نژاد با اشاره به استقرار دبیرخانه دائمی این جشنواره در هرمزگان، بیان داشت: هرمزگان آغازگر برگزاری این جشنواره بوده و با توجه به موقعیت استراتژیك استان در كنار آب های خلیج فارس، برنامه های مرتبط با این موضوع با محوریت هرمزگان برگزار می شود.
وی با بیان اینكه برنامه های پنجمین جشنواره بین المللی فرهنگی هنری خلیج فارس از روز دوشنبه در بندركنگ آغاز شده، بیان داشت: براساس برنامه ریزی های انجام شده امروزچهارشنبه 9 اردیبهشت جشن بزرگی در بوستان غدیر بندرعباس ومراسمی ، رونمایی ازفرش خلیج فارس در هرمزوهمچنین روز پنجشنبه دهم اردیبهشت مراسمی باحضور شخصیت های برجسته كشوری به مناسبت گرامیداشت روز ملی خلیج فارس برگزار می شود.
درویش نژاد تاكید كرد: به موضوع خلیج فارس باید به دور از گرایش ها و اعتقادات مختلف پرداخته شود و تنها مبحث هویت و اصالت نام خلیج فارس مورد توجه قرار گیرد.
وی ادامه داد: همزمان با روز ملی خلیج فارس و پنجمین جشنواره بین المللی فرهنگی هنری خلیج فارس از هشت كتاب شامل رقابت و درگیری های او، جزایر ایرانی خلیج فارس، ایالات متحده آمریكا و خلیج فارس، از مروارید تا نفت در تاریخ خلیج فارس، تاریخ خلیج فارس از قدیمی ترین دوران تاكنون، لارنس جی پاتر، بنادر تاریخی خلیج فارس، خلیج فارس- شعر كودك رونمایی می شود.
وی تصریح كرد:البته تعداد آثار مكتوب كه طی یكسال گذشته در حوزه های مختلف خلیج فارس به چاپ رسیده بسیار بیشتر از این می باشد اما دبیرخانه جشنواره اولویت را به كتاب هایی داده كه از محتوای فرهنگی، هنری و تاریخی برخوردار باشند.
ایده نامگذاری دهم اردیبهشت به عنوان روز ملی خلیج فارس در تقویم رسمی توسط جعفر مرادی شهدادی یك پژوهشگر هرمزگان ثبت شده تا نام خلیج فارس برای همیشه در تاریخ بماند .ك/4
6048
گزارش از : از خلیل تنیده
بندرعباس - تاریخ شناسان، خلیج فارس را گهواره تمدن جهان یا خاستگاه نوع بشرمی دانند ومعتقدند ساكنان باستانی این منطقه برای اولین بار روش دریانوردی را یاد گرفته وكشتی اختراع كرده وبا حركت دراین دریا شرق وغرب را به هم متصل كردند.