۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۴، ۱۸:۲۷
کد خبر: 81591401
T T
۰ نفر

مراسم يادبود استاد قندي در تبريز برگزار شد

۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۴، ۱۸:۲۷
کد خبر: 81591401
مراسم يادبود استاد قندي در تبريز برگزار شد

تبريز - ايرنا - مراسم يادبود استاد حسين قندي سلطان تيتر و استاد ارتباطات و روزنامه نگاري ايران با شركت تشكل هاي رسانه اي، اصحاب مطبوعات، دانش آموختگان اين رشته و مسوولان در مسجد بلال صدا و سيماي مركز آذربايجان شرقي برگزار شد.

به گزارش ايرنا، مسوول دفتر نهاد نمايندگي ولي فقيه در دانشگاه تبريز در اين مراسم درگذشت استاد قندي را ضايعه اي بزرگ براي فرهنگ ايران اسلامي و روزنامه نگاري كشور دانست و گفت: استادان اين رشته راه پيشرفت جامعه را هموار مي كنند.

حجت الاسلام علي خديوي افزود: روزنامه نگار و خبرنگار جلوتر از جامعه حركت مي كند و الگوي جديد و نگاه انتقادي نسبت به جامعه دارد.

وي با اشاره به فرمايشي از حضرت علي (ع) كه فرمود اگر وظيفه ستاندن حق مظلوم را نداشتم، كاري نمي كردم، اظهار كرد: اصحاب رسانه نمي تواند نسبت به پيرامون خود بي تفاوت باشد و از حق مظلوم دفاع نكند.

زنده ياد حسين قندي استاد علوم ارتباطات پنج شنبه گذشته در سن 64 سالگي بر اثر بيماري دار فاني را وداع گفت.

از جمله آثار قندي مي توان به كتاب روزنامه نگاري نوين، مقاله نويسي در مطبوعات، روزنامه نگاري تخصصي، شش گزارش و يك سفرنامه و كتاب تخيل در روزنامه نگاري اشاره كرد.

زنده ياد قندي متولد اسفند 1330 در سبزوار و بزرگ شده تهران بود.

به گفته خودش 15 يا 16 سال داشت كه براي بيان احساس خود شروع كرد به سرودن يك شعر درباره زلزله اي كه در يكي از روستاهاي خراسان خرابي زيادي به بار آورده بود.

قبل از دانشگاه در يك گروه تحقيقاتي كه همان زمان تشكيل و قرار بود مطالب روزنامه كيهان را از سال شروع اين روزنامه (1321) تا سال (1349) به صورت كوتاه و خلاصه چاپ و منتشر كند، مشغول به كار و خلاصه كردن سرمقاله ها برعهده او گذاشته شده بود كه به گفته خودش اين دوره خيلي به وي كمك كرد؛ چرا كه در باز شدن ذهنيت روزنامه نگارانه و راه افتادن قلمش بسيار موثر بود.

درست بعد از اتمام آن دوره (51) موسسه كيهان تصميم به چاپ نشريه اي براي دو قاره (آمريكا و اروپا) گرفت و قرار شد كيهان هوايي را همان گروه تحقيقاتي دربياورد. همان سال اولين شماره آن به سردبيري حسين عدل با همكاري ساير اعضا درآمد و قندي معاون سردبير شد و علاوه بر آن، مسووليت بخش سياسي نشريه به عهده او گذاشته شد.

اولين نوشته هاي حرفه ي او مثل خبر، گزارش و مقاله براي نشريه كيهان هوايي بود. كار و مسووليتش در كيهان هوايي ادامه داشت تا اين كه به وي گفته شد مي تواند در خود كيهان هم كمك كند.

پس از اين جريان او بعدازظهرها به تحريريه روزنامه كيهان مي رفت و مدتي در قسمت شهرستان ها، زماني در بخش فرهنگي، بعد اقتصادي و... اين رويه ادامه داشت تا زمان خدمتش فرا رسيد (1354) پس از آن دوباره به كيهان برگشت.

بعد از بازگشت به ايران در روزنامه هاي كيهان، ابرار، اخبار، انتخاب،... و بالاخره جام جم در سمت هاي مختلفي مشغول به كار نويسندگي و ايفاي مسووليت شد.

از جمله آثار قندي به كتاب روزنامه نگاري نوين، مقاله نويسي در مطبوعات مي توان اشاره كرد، كتاب روزنامه نگاري تخصصي هم حاصل چندين سال تدريس و تجربه حرفه اي اوست كه گام مؤثري در درك پايه اي و مقدماتي از مطبوعات تخصصي، نحوه انتشار و فعاليت ثمربخش براي دانش پژوهان ارتباطات و بخصوص روزنامه نگاران است.

اين كتاب دربرگيرنده تاريخچه اي از مطبوعات تخصصي در جهان و ايران، گستره معنايي اينگونه مطبوعات، شكل، قالب ها و محتواي موجود در زمينه روزنامه نگاري و انتشار نشريه است.

قندي به دنبال برآورده شدن دو هدف اين كتاب را تأليف كرده است، نخست ارتقاء دانش تخصصي روزنامه نگاران و دوم توجه بيش از پيش به مقوله اقتصاد نشريات به عنوان يكي از عوامل ماندگاري مطبوعات.

شش گزارش و يك سفرنامه هم حاصل تجربيات قندي است كه درباره نقش تخيل، ذهنيت داستان پردازانه و خلاقيت ذهني در روزنامه نگاري سخن گفته و بر آن است تا فنون پرورش خلاقيت ذهني و تخيل را آموزش دهد. هم چنين نمونه هايي عيني از روزنامه نگاري متخيل از مطبوعات جهان و گزارش هاي نويسنده در اين كتاب درج شده است.

مقالات ادبيات مطبوعات، عامل وحدت ملي،آموزش روزنامه نگاري، علم و تجربه؛ واژه و تصوير را بايد شناخت، فراسوي مرزها و ثانيه ها، كاريكاتورهاي خبري هم از جمله آثار قندي عنوان شده است.

ويژه ترين مهارت قندي را در انتخاب تيترهاي مناسب براي مطالب مطبوعاتي مي دانند . برخي از پيشكسوتان روزنامه نگاري وي را پايه گذار تيترهاي تركيبي در روزنامه نگاري ايران مي دانند.

7223/1756