۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۴، ۱۰:۲۹
کد خبر: 81592989
T T
۰ نفر

بيمارستان تويسركان ضرورتي منطقه اي

۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۴، ۱۰:۲۹
کد خبر: 81592989
بيمارستان تويسركان ضرورتي منطقه اي

تويسركان- ايرنا- تويسركان يكي از شهرستان هاي استان همدان در دامنه جنوبي كوه الوند و در 90 كيلومتري شهر همدان از حيث خدماتي بويژه در حوزه بهداشت و درمان قابليتي منطقه اي دارد.

اين ويژگي موجب گرديد تا ساخت بيمارستان جديد قائم (عج) تويسركان در زميني به مساحت 90 هزار و 113 متر مربع در چهار بلوك و با زير بنايي معادل 16 هزار و 834 متر مربع در دستور كار مسوولان امر قرار گيرد.

اين در حالي است كه بيمارستان ولي عصر(عج) تويسركان به عنوان تنها بيمارستان اين شهرستان با قدمتي بالاي 40 سال در وضعيتي فرسوده قرار دارد و بسياري از استفاده كنندگان از خدمات اين مركز درماني از شهرهاي مجاور مانند اسدآباد و كنگاور به تويسركان عزيمت مي كنند.

مراحل اجرايي بيمارستان قائم(عج) تويسركان در دهه 60 با كلنگ زني رسمي آغاز شد و در حد پي ريزي و ساخت طبقه اول و ديوار كشي نيز پيش رفت اما پس از آن در حدود 20 سال يعني تا سال 1387 رها شد.

در سال 87 به علت اينكه زماني طولاني از ساخت اسكلت بتوني گذشته بود، اين اسكلت توسط پيمانكار طرح تخريب و دوباره مراحل اجرايي بيمارستان آغاز شد.

با اين حال در طول يك سال گذشته تلاش هاي زيادي از سوي مسوولان اجرايي شهرستان در كنار پيگيري هاي نماينده تويسركان در مجلس شوراي اسلامي براي از سرگيري روند ساخت اين بيمارستان صورت گرفت.

اين پيگيري ها منجر به آن شد تا مسوولان ذيربط استاني و كشوري براي بررسي موضوع و چگونگي وضعيت طرح بيمارستان قائم (عج) به تويسركان سفر كنند.

معاون وزير راه و شهر سازي در سفر سال گذشته خود به اين منطقه اعلام كرد كه رويكرد دولت در سال 93 اين است كه با توجه به كمبود اعتبارات و منابع مالي، تخصيص 40 درصد از مجموع اعتبارات براي طرح هاي زير 80 درصد برخوردار از پيشرفت فيزيكي در نظر گرفته شود اما طرح هاي مربوط به حوزه بهداشت و درمان در اولويت خاصي هستند و به اين دليل 20 درصد ديگر اعتبارات از محل منابع ملي به اين گونه طرح ها اختصاص مي يابد.

عليزاده گفت: در صورت تامين اعتبارات مالي مورد نياز، بيمارستان قائم (عج) تويسركان در سال 95 به بهره برداري مي رسد.

او افزود: در ماههاي پاياني سال 92 اعتباري معادل 25 ميليارد ريال به اين طرح اختصاص يافته است و در سال 93 نيز 20 ميليارد ريال ديگر به آن اضافه شد.

نماينده مردم تويسركان در مجلس شوراي اسلامي نيز در خرداد ماه سال 93 گفت: تا كنون 63 ميليارد ريال براي پيشبرد مراحل اجرايي بيمارستان قائم (عج) اين شهرستان هزينه شده و براي تكميل آن به 190 ميليارد ريال اعتبار ديگر نياز است.

محمد مهدي مفتح ادامه داد: در سال هاي 91 و 92 به دليل كمبود اعتبارات مالي، روند ساخت اين بيمارستان كند بود و گاهي نيز متوقف شد، اما اكنون روند اجرايي اين طرح نبايد يك روز هم متوقف شود.

اين اظهارات مسوولان در زماني صورت گرفت كه اين مركز خدمات درماني از 46 درصد پيشرفت فيزيكي برخوردار بود.

از سوي ديگر مدير اداره راه و شهرسازي تويسركان نيز پيشتر اعلام كرده بوده كه پيمانكار طرح ساخت و تكميل بيمارستان قائم(عج) اين شهرستان با انعقاد قرارداد جديد تغيير يافت.

ابراهيم نانكلي گفته بود كه كندي روند ساخت اين طرح مهمترين دليل تعويض پيمانكار با هدف شتاب بخشي به روند مراحل اجرايي آن بوده است.

وي اذعان كرد: پس از مرحله انعقاد قرارداد جديد كه در فروردين ماه سال 94 انجام شد، با تجهيز و تحويل كارگاه به پيمانكار جديد، مراحل اجرايي از اواخر ارديبهشت ماه سال جاري از سر گرفته مي شود.

نانكلي از ارائه پيشنهاد اعتباري معادل 90 ميليارد ريال براي پيشبرد طرح تكميل بيمارستان قائم(عج) در سال جاري خبر داد و اضافه كرد: اكنون مراحل اجرايي اين طرح از 46 درصد پيشرفت فيزيكي برخوردار است كه در صورت تامين اعتبارات پيشنهادي پيشرفت فيزيكي به 60 درصد خواهد رسيد.

اين در حالي است كه پيشتر نماينده مردم تويسركان در مجلس شوراي اسلامي از تجهيز و نوسازي بيمارستان ولي عصر(عج) به عنوان تنها بيمارستان شهرستان تويسركان تا تكميل مراحل اجرايي بيمارستان قائم (عج) براي حل مشكلات حوزه بهداشت و درمان خبر داده بود.

بر اين اساس اقداماتي نظير افتتاح اورژانس جديد بيمارستان، خريد دستگاه راديولوژي، تجهيز بخش ايزوله تنفسي، اجراي طرح هتلينگ در بخش هاي جراحي، اطفال و اورژانس، تحويل 100 تخت جديد بيمارستاني و تجهيزات جديد آزمايشگاهي از جمله اين اقدامات محسوب مي شود.

مدير شبكه بهداشت و درمان تويسركان در اين رابطه به خبرنگار ايرنا گفت: اكنون شهرستان تويسركان از 16 مركز درماني، 55 خانه بهداشت، سه پايگاه خدمات درماني، سه مركز فوريت هاي اورژانس و دو پايگاه امداد جاده اي برخوردار است و تنها بيمارستان آن 91 تخت فعال دارد.

حسين زاده بيان كرد: هم اينك 30 پزشك عمومي و متخصص كه همه آنها وارد طرح ماندگاري پزشكان شده اند به همراه پزشك مقيم در شهرستان تويسركان فعاليت مي كنند.

وي از صرف اعتباري افزون بر چهار ميليارد و 890 ميليون ريال براي اجراي طرح ماندگاري پزشكان در تويسركان خبر داد و اذعان كرد: همچنين براي بهره گيري از خدمات پزشكان مقيم در شهرستان اعتباري بالغ بر دو ميليارد و 70 ميليون ريال هزينه شده است.

وي اظهار كرد: اجراي طرح هتلينگ در بخش هاي جراحي، اورژانس، زنان و زايمان و اطفال بيمارستان ولي عصر(عج) با صرف اعتباري معادل شش ميليارد و 700 ميليون ريال از گام هاي اثر گذار در حوزه بهداشت و درمان تويسركان در قالب طرح تحول نظام سلامت به شمار مي رود.

حسين زاده ادامه داد: همچنين تامين و تكميل تجهيزات و دستگاه هاي حياتي اورژانس، تجهيز ايزوله تنفسي و بخش پاتولوژي، تجهيز آزمايشگاه بيمارستان ولي عصر(عج) و تجهيز اتاق عمل، بخش اطفال و بخش سي سي يو از ديگر اقدامات اجرايي موثر در راستاي تحقق اهداف اين طرح در تويسركان به حساب مي آيند.

وي برخورداري از دستگاه هاي جديد مربوط به بخش دياليز و سي. تي. اسكن را از نيازهاي ضروري حوزه بهداشت و درمان تويسركان عنوان و خاطرنشان كرد: همچنين درخواست اختصاص يك دستگاه آمبولانس مجهز براي مركز فوريت هاي پزشكي تويسركان داده شده كه با قول مسوولان روبه رو شده است.

7524/6993