آبشار شوی به عنوان نخستین اثر طبیعی خوزستان و سی و پنجمین اثر طبیعی كشور ، دی ماه پارسال در فهرست آثار ملی به ثبت رسید.
این آبشار طبیعی به ارتفاع حدود 85 متر و عرض 70 متر از جمله جاذبه های طبیعی و گردشگری استان خوزستان می باشد كه از ظرفیت بالایی برای توسعه صنعت گردشگری برخوردار است.
شكرالله قارم صبح یكشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود:بازدید گردشگران از آبشار شوی از ابتدای امسال شتاب گرفته است به طوری كه در چند هفته اخیر آبشار شوی میزبان گردشگران از شهرهای مختلف كشور بود.
وی از احداث زیر ساخت های گردشگری در روستای سرتنگ در مجاورت آبشار شوی خبر داد و افزود: مقدمات احداث كمپ گردشگری در روستای سرتنگ با احداث سرویس های بهداشتی با كمك ساكنان محلی آغاز شده است.
بخشدار شهیون اظهار كرد: به منظور حفظ چشم انداز طبیعی و بكر آبشار شوی همچنین جلوگیری از آلودگی زیست محیطی این اثر ملی ، كمپ گردشگری در فاصله چند كیلومتری آبشار و در روستای سرتنگ احداث خواهد شد.
وی گفت:در راستای توسعه صنعت گردشگری در بخش شهیون با ظرفیت های طبیعی منحصر بفرد طرح ساماندهی منطقه به منظور اسكان گردشگران با كمك اهالی و استفاده از منازل روستاییان در حال انجام است.
قارم گفت: زیر ساخت های لازم از جمله برق و مخابرات نیز در دست پیگیری بوده و در نخستین گام با نصب سلول های خورشیدی در منطقه روستای سرتنگ ، علاوه بر تامین برق كمپ گردشگری ، نسبت به تامین روشنایی منطقه نیز اقدام خواهد شد.
وی همچنین گفت: مطالعات لازم برای تامین تجهیزات ارتباطی در منطقه شوی توسط اداره مخابرات دزفول انجام شده و پیش بینی می شود بزودی شاهد پوشش مخابراتی این منطقه باشیم.
قارم با اشاره به اجرای عملیات ساماندهی بخش باقی مانده از مسیر آبشار شوی از پیرچول تا روستای سرتنگ به طول پنج كیلومتر گفت: عملیات شن ریزی این مسیر توسط اداره امور عشایر در حال انجام است.
رییس هیات كوهنوردی شهرستان دزفول نیز با اشاره به استقبال گسترده كوهنوردان از منطقه كوهستانی آبشار شوی گفت: آبشار شوی در حال تبدیل شدن به یكی از قطب های مهم گردشگری ایران می باشد.
غلامحسین حسنپور افزود: در چند هفته گذشته ده ها گروه كوهنوردی از استان خوزستان و سایر استانها به منطقه كوهستانی شهیون و آبشار شوی سفر كرده اند.
وی با تاكید بر ضرورت ساماندهی جاده روستای سرتنگ در مسیر آبشار شوی افزود: تامین روشنایی روستای شوی ، احداث پاسگاه انتظامی همچنین استقرار یگان حفاظت از محیط زیست برای حفظ منطقه و نصب تابلو هشدار دهنده در خصوص حفاظت از محیط زیست از جمله نیازهای ضروری این منطقه می باشد.
حسنپور همچنین بر تسریع در احداث جایگاه اسكان گردشگران در روستای سرتنگ تاكید كرد و گفت:به منظور ساماندهی منطقه و ایجاد جذابیت برای ساكنان ملی اخذ ورودی از گردشگران با هدف تامین زیر ساخت های گردشگری در منطقه شوی ضروری است.
وی همچنین از اداره حفاظت محیط زیست خواست ضمن ارایه آموزش های لازم به عشایر و روستاییان محلی در زمینه حفظ محیط زیست برای علاقه مندان كارت همیار افتخاری محیط زیست صادر كند.
آبشار شوی یكی از بزرگترین و زیباترین آبشارهای ایران است كه در دهستان سیدمحمود در بخش شهیون دزفول و در فاصله 100 كیلومتری شهر دزفول قرار دارد.
دو بخش كوهستانی سردشت و شهیون دزفول علاوه بر ظرفیت بالا در زمینه كوهنوردی ، با وجود تنگه ها ، غارها و آبشارهای مختلف همچنین دریاچه شهیون از جاذبه های طبیعی منحصر بفرد بسیاری در زمینه گردشگری برخوردار می باشند.
6068/1352
دزفول - ایرنا - بخشدار شهیون دزفول در استان خوزستان، از بازدید حدود 10 هزار گردشگر از آبشار شوی در بخش كوهستانی دزفول خبر داد و گفت: استقبال گردشگران و طبیعت دوستان به منطقه گردشگری آبشار شوی دزفول رو به افزایش است.