۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۴، ۱۲:۵۱
کد خبر: 81593284
T T
۰ نفر

رييس انجمن آسم و آلرژي ايران:

آسم يك بيماري هزار چهره است

۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۴، ۱۲:۵۱
کد خبر: 81593284
آسم يك بيماري هزار چهره است

تهران - ايرنا - رييس انجمن آسم و آلرژي ايران با بيان اينكه آسم يك بيماري هزار چهره محسوب مي شود، گفت: متاسفانه يكي از مشكلات جدي در زمينه بيماري آسم، تشخيص نادرست يا دير هنگام آن است.

به گزارش خبرنگار اجتماعي ايرنا، دكتر مصطفي معين روز يكشنبه در نشست خبري هجدهمين همايش سالانه روز جهاني آسم در مركز طبي كودكان افزود: آسم يك نوع بيماري است كه كنترل، پيشگيري و درمان آن مي تواند در كاهش هزينه ها تاثير بسزايي داشته باشد، اما تشخيص درست و به هنگام اين بيماري نقش موثرتري در اين زمينه دارد.

وي با بيان اينكه انجمن آسم و آلرژي ايران در 18 سال گذشته فعاليت هاي خوبي براي پيشگيري، درمان و كنترل بيماري آسم انجام داده، تصريح كرد: بايد بسياري از عوامل محيطي و اجتماعي را نيز در اين بيماري تاثيرگذار بدانيم، زيرا عواملي مانند دود سيگار، هواي ناپاك، تغذيه نامناسب، عدم تحرك و افزايش مصرف الكل در اين بيماري تاثير جدي دارند و موجب تشديد آن مي شوند.

معين با بيان اينكه وزارت بهداشت به تنهايي نمي تواند اين بيماري را كنترل كند گفت: بايد تمامي دستگاه هاي متولي جهت كنترل و كاهش مشكلات بيماران مبتلا به آسم تلاش جدي داشته باشند.



** 13 درصد كودكان ونوجوانان كشور علائم آسم دارند

رييس انجمن آسم و آلرژي ايران با بيان اينكه متاسفانه در كشور 13 درصد از كودكان و نوجوانان علائم آسم را دارند، افزود: اين آمار مربوط به پنج سال گذشته است و هنوز آمار دقيقي از تعداد بيماران مبتلا به آسم در كشور نداريم، اما يك طرح مطالعاتي دقيق در حال انجام است كه اميدواريم در چند ماه آينده بتوانيم آمار دقيقي از مبتلايان به آسم در كشور بدست آوريم.

معين با بيان اينكه در آمار پنج سال گذشته، ميزان شيوع علائم آسم در كودكان مورد مطالعه در تهران 35.4 درصد بوده، گفت: بر اساس اين آمار از هر سه نفر يك نفر از اين كودكان علائم آسم را به خاطر آلودگي هوا دارند.

رييس انجمن آسم و آلرژي ايران با بيان اينكه ميزان آسم در بزرگسالان كمتر از كودكان است، افزود: متاسفانه بيماري هايي مانند قلب و عروق، سكته قلبي و بيماري هاي مزمن تنفسي مانند آسم و آلرژي هزينه هاي زيادي براي جامعه ما بوجود آورده اند كه اميدواريم با تغيير سبك زندگي، استفاده از خدمات بهداشتي و تغذيه مناسب بتوانيم اين مشكلات و بيماري ها را تا حدود زيادي كاهش دهيم.

معين با بيان اينكه از نظر پزشكي سبك زندگي ما ناسالم است، گفت: كودكان و نوجوانان مدت زيادي را جلوي تلويزيون و كامپيوتر هستند كه اين موضوع موجب تحرك ناكافي آنها مي شود كه بايد اقدامات جدي جهت كم تحركي آنها داشته باشيم.



** 300 ميليون آسمي در جهان زندگي مي كنند

معين تعداد بيماران مبتلا به آسم در جهان را 300 ميليون نفر برشمرد و افزود: سالانه 15 ميليون نفر از مبتلايان به آسم دچار ناتواني مي شوند و متاسفانه بيماران مزمن تنفسي براي تحميل كردن بار هزينه اي به جامعه، رتبه ششم را دارند و پيش بيني مي شود تا سال 2020 ميلادي به رتبه دوم و سوم برسد.



** همايش روز جهاني آسم 15 و 16 ارديبهشت ماه برگزار مي شود

دبير علمي هجدهمين همايش سالانه روز جهاني آسم نيز در اين نشست از برگزاري اين همايش در روزهاي 15 و 16 ارديبهشت ماه خبر داد.

دكتر سيدعليرضا مهدوياني افزود: با توجه به اهميت بيماري هاي مزمن تنفسي مانند آسم، انجمن آسم و آلرژي ايران با همكاري وزارت بهداشت و ديگر دستگاه هاي متولي اين همايش دو روزه را برگزار مي كند.

وي تصريح كرد: قرار است جمعي از اساتيد مرتبط با بيماري هاي آسم و دكتر معصومه ابتكار معاون رييس جمهوري و رييس سازمان حفاظت از محيط زيست در اين همايش سخنراني كنند.

مهدوياني افزود: همچنين در روز دوم همايش، نشست هاي علمي پيرامون روز جهاني آسم برگزار خواهد شد.

دبير علمي روز جهاني آسم گفت: با توجه به اينكه تشخيص صحيح اين بيماري مي تواند در كاهش هزينه ها و مشكلات اقتصادي بيماران تاثير جدي داشته باشد، امسال يكي از برنامه هاي ما آموزش در اين زمينه است تا با تشخيص صحيح،

‌آموزش جامع و درمان دارويي، بيماران با مشكلات كمتري مواجه شوند.

6 ماه مي مصادف با 16 ارديبهشت ماه روز جهاني آسم نامگذاري شده است.

اجتمام**7268**ل.الف.ي ** د.ت ** 1071