به گزارش ایرنا از پایگاه اینترنتی هلث، محققان دانشكده پزشكی دانشگاه استنفورد در یك مطالعه متوجه شدند كه آنتی بادی ها، تومورهای سرطانی را ریشه كن می كنند.
مطالعه محققان این امید را به وجود آورده است كه می توان به سیستم ایمنی بدن آموزش داد تا به ملانوم (نوعی سرطان پوست)، سرطان لوزالمعده، سینه و ریه حمله كند.
محققان معتقدند، این آنتی بادی ها كه در آزمایشگاه مهندسی شده اند نه تنها می تواند تومورهای اولیه را از بین ببرد، بلكه متازتازهایی كه در سراسر بدن گسترش یافته اند را نیز برطرف می سازد.
محققان در این مطالعه، آنتی بادی هایی را كه در برابر سرطان مقاوم بودند از بدن موش جدا كرده و سپس آن را به همراه مواد شیمیایی كه سبب فعال شدن سلول های هشدار می شوند به موش های سرطانی تزریق كردند.
این موش ها یك واكنش ایمنی نشان دادند و برای بیش از یكسال از سرطان رهایی یافتند.
ادگار انگلمن نویسنده ارشد این تحقیق، گفت: قدرت این تزریق چشمگیر است؛ زیرا در حقیقت می توان ریشه كن كردن تومور را مشاهده كرد.
وی ادامه داد: این رویكرد با سایر درمان های بالقوه كه برای سرطان های خاص بكار می رود متفاوت است زیرا می تواند طیف گسترده ای از تومورهای سخت را هدف قرار دهد.
محققان می گویند: این روش از همان مكانیزمی استفاده می كند كه بدن حیوانات، عضو پیوندی را پس می زند؛ در هر دو مورد، آنتی بادی ها سیستم ایمنی را به كار می اندازند.
آنتی بادی ها خود را به پروتیین های بافت خارجی كه در این مورد تومور است می چسبانند و از طریق استفاده از سلول های هشدار كه همانا سلول های Tهستند، همانند سیستم ایمنی عمل می كنند.
زمانیكه سلول های T با بافت خارجی در تماس قرار می گیرد به آن حمله كرده و آن را از بین می برند.
پادتن یا آنتی بادی نوعی پروتئین است كه در دستگاه ایمنی، در پاسخ به حضور پادگن(آنتیژن) خاصی، تولید می شود و در خون به گردش درمیآید.
هر پادتن (آنتی بادی) یك پادگن (آنتی ژن) ویژه را هدف خود تشخیص میدهد.
این مطالعه در مجله Nature منتشر شده است.
علمی(6)**2038**1440
تهران-ایرنا-محققان دانشگاه استنفورد آمریكا می گویند: آنتی بادی ها می توانند سرطان پیشرفته را ریشه كن و از بین ببرند.