۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۴، ۲۳:۵۵
کد خبر: 81595515
T T
۰ نفر
ایران، روسیه و چین نیروی بزرگی را برای مقابله با توسعه طلبی آمریكا تشكیل می دهند

مسكو - ایرنا - پپه اسكوبار روزنامه نگار و نویسنده سرشناس برزیلی طی مقاله ای در خبرگزاری روسیا سكودنیا نوشت: ایران، روسیه و چین نیروی بزرگی را برای مقابله با توسعه طلبی نظامی آمریكا و جلوگیری از گسترش نفوذ آن كشور در منطقه تشكیل می دهند.

این روزنامه نگار برزیلی، روز دوشنبه در مقاله خود نوشت: همكاری های فنی -نظامی روسیه و ایران و چین به دلیل سیاست های توسعه طلبانه آمریكا اهمیت فراوان می یابد.

وی با اشاره به لغو ممنوعیت فروش تسلیحات اس-300 به ایران كه اخیرا تصمیم مربوطه از سوی رییس جمهوری روسیه گرفته شد گفت: آمریكا در حالی كه اعلام كرده بود كه فروش اس-300 به ایران عامل تغییر دهنده وضعیت ژئوپلیتیكی نیست اما جنگ افروزان آمریكایی از این تصمیم روسیه به خشم آمده اند.

ولادیمیر پوتین رییس جمهوری روسیه در ماه آوریل گذشته طی دستوری ممنوعیت فروش تسلیحات پدافند هوایی اس-300 به ایران را كه در سال 2010 در دوره ریاست جمهوری دیمیتری مدودیف اعمال شده بود، را لغو كرد.

اسكوبار از سوی دیگر به فروش تسلیحات اس-400 روسی به چین اشاره كرد و افزود: به این ترتیب روسیه و چین و ایران سپر محكمی را در منطقه تشكیل می دهند كه می تواند در برابر ناتو و آمریكا ایستادگی كند.

كارشناس برزیلی با بیان این كه ایران ، روسیه و چین در عرصه نظامی همكاری های نزدیكی دارند، اظهار داشت: حسین دهقان وزیر دفاع ایران اعلام كرد كه تهران از كشورهای عضو گروه بریكس انتظار دارد در مقابل پیشروی های ناتو به شرق و ایجاد سیستم پدافند موشكی آمریكا در منطقه ایستادگی كند.

اسكوبار در ادامه مقاله خود خاطرنشان كرد: وزرای دفاع روسیه و چین هم همواره بر اولویت همكاری های نظامی دو كشور تاكید كرده اند. روسیه اعلام كرده است كه مسكو و پكن در ایجاد نظام چند قطبی جهانی مواضع و رویكردهای مشترك دارند.

وی ادامه داد: آمریكا سعی دارد بر چین در منطقه خاور دور، بر روسیه و ایران در شرق اروپا و آسیای غربی فشار وارد آورد و به همین دلیل جای تعجب نیست كه تهران، مسكو و پكن بازی جدیدی را برای توسعه طرح 'جاده ابریشم جدید' آغاز می كنند.

نویسنده سرشناس برزیلی همچنین به همكاری های گسترده و راهبردی میان روسیه، چین و ایران اشاره كرده و آن را موفقیت بزرگی برای این سه كشور خواند.

اروپام*5*391** 3404