به گزارش عصر جمعه خبرنگار فرهنگی ایرنا ، علی محمدپور با اشاره به اینكه در نمایشگاه كتاب امسال، برای اولین بار 900 اثر از 350 تصویرگر ایرانی در فضایی مستقل در معرض دید علاقهمندان قرار گرفته است، افزود: این آثار در راهروی ورودی سالن 24، نزدیك به در مصلای امام خمینی(ره) تهران و در تابلویی بهطول 40 و عرض 2 متر به نمایش گذاشته شده است.
وی درباره روند تصمیمگیری جهت برگزاری این بخش اظهار كرد: این اقدام به دنبال فراخوان تصویرگران كودك و نوجوان در شبكههای اجتماعی صورت گرفت و علاقهمندان از استانهای مختلف تمایل خود را برای ارسال حداكثر سه اثر برتر خود به نمایشگاه كتاب اعلام كردند.
محمدپور ضمن اشاره به آغاز به كار این بخش از روز دوم نمایشگاه بینالمللی كتاب تهران افزود: برای تأمین هزینه چاپ آثار و حمایت مالی با افراد زیادی مذاكره كردیم، اما به دلیل اینكه فرصت كمی برای نهایی كردن این موضوع داشتیم، در نهایت تصویرگران خود هزینههای این بخش را متقبل شدند.
مدیر انتشارات «اتل و متل» درباره اهداف این بخش عنوان كرد: هدف از این اقدام ایجاد فرصتی است برای دیدهشدن تصویرگران، بهویژه آنها كه تاكنون امكان ارائه آثارشان را در چنین موقعیتهایی نیافته بودند. همچنین این رویداد ارتباط میان تصویرگران را با ناشران و مخاطبان كودك و نوجوان بیشتر و نزدیكتر خواهد كرد.
ناشران كتابهای كودكان و نوجوانان كه شعار «كودك و خانواده، كتاب و مهربانی» را برای این دوره از نمایشگاه انتخاب كردهاند، تا 26 اردیبهشتماه از ساعت 10 الی 20 میزبان كودكان، نوجوانان و خانوادههای آنها خواهند بود.
** یك ناشر: آثار تالیفی در زمینه های تجسمی بسیار اندك است
مدیر انتشارات آبان گفت: تالیف در زمینه هنرهای تجسمی بسیار كم است و بیشتر كتاب ها در زمینه تجسمی ترجمه است.
كاوه علینقی به خبرنگار فرهنگی ایرنا گفت : خیلی كمی از ناشران به دنبال تالیف كتاب های هنرهای تجسمی می روند و بیشتر كار ترجمه را انجام می دهند، اگر كتابی هم تالیف شود اساتید دیگر آن را قبول نداشته و به عنوان كتاب دانشگاهی و یا كتاب مرجع معرفی نمی كنند.
وی اظهار كرد : اندك بودن كتاب های تجسمی همچنین به این دلیل است كه هنرمندان خود رغبتی به چاپ آثارشان در یك كتاب ندارند و بیشتر می خواهند كه ناشناخته بمانند.
وی با اشاره به اینكه عموم مردم شناختی از كتاب های تجسمی ندارند گفت: بیشتر هنرمندان و دانشجویان رشته های هنر به دنبال كتاب های تجسمی می آیند كه خیلی از این كتاب ها را نیز نداریم. مردم عادی فقط به دنبال كتاب هایی در زمینه عكاسی - آن هم به خاطر زیاد شدن دوربین و موبایل هایی با كیفیت عكاسی بالا - هستند.
وی افزود: در زمینه هنرهای تجسمی انتشارات آبان تاكنون 180 ترجمه و 30 كتاب تالیف كرده است.
علینقی تصریح كرد آخرین كتاب تالیفی در حوزه هنرهای تجسمی اثری از آیدین آغداشلو به نام حرف آخر است كه متاسفانه به دلیل دیر انتخاب كردن نام كتاب این كتاب به این دوره از نمایشگاه راه نیافت.
** با كارگردان من دیه گو مارادونا هستم در نمایشگاه كتاب
بهرام توكلی نویسنده و كارگردان «من دیه گو مارادونا هستم» به همراه صابر ابر بازیگر سینما و تئاتر روز شنبه 19 اردیبهشت ماه برای حضور در نشست «من، كتاب، حرفه ام» به نمایشگاه كتاب می روند.
نشست «من، كتاب، حرفه ام» كه در سرای اهل قلم بخش بین الملل بیست و هشتمین نمایشگاه بین المللی كتاب تهران برگزار می شود، 19 اردیبهشت ماه ساعت 17 میزبان توكلی نویسنده و كارگردان و صابر ابر بازیگر سینما و تئاتر می شوند.
هدف از برگزاری این نشست كه با حضور چهره های شاخص و مطرح فرهنگی هنری هر روز در نمایشگاه كتاب برپا می شود، ترویج كتابخوانی است.
همچنین در این نشست توكلی و ابر درباره خاطرات خود از كتاب و كتاب خوانی صحبت می كنند. در بخش هایی از جلسه پرسش و پاسخ نشست «من، كتاب، حرفه ام» این هنرمندان درباره مواجه خود با كتابهای غیرفارسی زبان به گفت و گو می پردازند.
محمدرضا مقدسیان منتقد سینما نیز در این نشست به عنوان مجری و كارشناس حضور دارد.
طی روزهای گذشته هنرمندانی همچون همایون شجریان، طهمورث پورناظری، حمیدرضا صدر، روح الله حجازی، منصور ضابطیان و... حضور داشته اند.
نشست «من، كتاب، حرفه ام» در سرای اهل قلم بخش بین الملل نمایشگاه بین المللی كتاب تهران واقع در سالن شماره 6 كتابهای خارجی برگزار می شود.
** تجهیز نمایشگاه كتاب به 500 نیمكت
شهرداری تهران با همكاری مسئولان بیست و هشتمین نمایشگاه بینالمللی كتاب تهران محوطه نمایشگاه كتاب را به 500 قطعه نیمكت تجهیز كرد.
به گزارش روز جمعه گروه فرهنگی ایرنا ، شهرداری تهران با ایجاد سایبانهای متعدد در محوطه مصلی نیز مبلمان شهری مناسبی در این مكان ایجاد كرده است.
امسال در محوطه نمایشگاه كتاب 10 قطعه سایبان وجود دارد. این سایبانها با هدف ارائه خدمات بیشتر به بازدیدكنندگان نصب شده است و تاكنون مراجعان نمایشگاه كتاب هم از این خدمات استقبال كردهاند.
همچنین امسال محوطه بزرگ مصلی به 500 قطعه نیمكت تجهیز شد. این اقدامات در راستای طراحی مبلمان شهری در مصلی امام خمینی(ره) صورت گرفته است.
فراهنگ **1355**9338**1601**
كوتاه از سومین روز نمایشگاه كتاب
آثار تصویرگران در نمایشگاه/ رغبت اندك به تالیف كتاب های هنری
۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۴، ۱۵:۵۴
کد خبر:
81600178
تهران- ایرنا- نماینده انجمن خودگردان تصویرگران حاضر در بخش كودك و نوجوان بیستوهشتمین نمایشگاه بینالمللی كتاب تهران گفت: آثار تصویرگران كشور ، امسال در فضایی مستقل و با هدف نزدیك كردن آنها به ناشران، این حوزه به نمایش درمیآید.