به گزارش گروه اخبار علمی ایرنا از ساینس، یك خانواده خاص از باكتری ها، پروبیوتیك (Probiotics) نام دارند. این باكتری ها در حین فرآیند هضم زنده می مانند و برای سلامتی بسیار مفید هستند.
مطالعات جدید نشان می دهد كه علایم آلرژی فصلی در بیمارانی كه از غذاهای حاوی پروبیوتیك استفاده می كنند، بهبود یافته است و كیفیت زندگی بهتری دارند.
به گزارش كالج آسم و ایمونولوژی آمریكا (ACAAI) حدود 50 میلیون آمریكایی از آلرژی فصلی رنج می برند. چمن، گرده و گل و لای، مهمترین عوامل آلرژی زا هستند كه به آبریزش، عطسه، سرفه، سوزش چشم و خارش منجر می شوند.
این باكتری ها علاوه بر درمان آلرژی، سبب جلوگیری از انواع عفونت می شوند و با تقویت سیستم ایمنی بدن و سلامت دستگاه گوارش، سلامتی را تضمین می كنند.
تحقیقات دیگری نشان می دهد كه این باكتری ها به سوزاندن چربی كمك می كنند و با كاهش مقاومت بدن نسبت به انسولین، در پیشگیری از بیماری دیابت موثر هستند. درمان روده تحریك پذیر، اسهال های عفونی، برخی از بیماری های پوستی و افزایش بهداشت دهان و دندان از دیگر فواید این باكتری ها هستند.
مطالعات محققان هلندی نشان می دهد كه پروبیوتیك ها سبب بهبود خلق و خو می شوند و یك روش مناسب برای مبارزه با استرس و افسردگی هستند. در این تحقیقات 40 داوطلب به مدت چهار هفته از مكمل های پروبیوتیك استفاده كردند. اغلب این داوطلبان اظهار داشتند كه حالات غم و افسردگی، كمتر به سراغشان آمد و افكار منفی كمتری داشتند.
مطالعاتی كه در سال 2013 میلادی صورت گرفت نشان می دهد كه سلامت دستگاه گوارش نقش مهمی در خلق و خو و اختلالات رفتاری دارد؛ از طرفی پروبیوتیك ها نیز در سلامت دستگاه گوارش موثرهستند.
مطالعه بر روی داوطلبان نشان می دهد كه مصرف پروبیوتیك، باعث كاهش هورمون استرس، كورتیزول، می شود.
از بین مواد غذایی شناخته شده، ماست حاوی بیشترین مقدار پروبیوتیك است. سیب، موز، توت، كشمش، انواع سبزی، پیاز، سیر، تره فرنگی، عدس، نخود، لوبیا، ذرت، بادام، عسل و چای سبز نیز حاوی این باكتری هستند.
نتایج این تحقیقات در نشریه International Forum of Allergy & Rhinology منتشر شده است.
علمی (6) ** 9259**1440
تهران - ایرنا - مطالعات محققان دانشگاه واندربیلت، تنسی آمریكا نشان می دهد كه باكتری های پروبیوتیك در درمان آلرژی فصلی موثر هستند.