۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۴، ۱۰:۰۴
کد خبر: 81600767
T T
۰ نفر
درمان زخم بستر با استفاده از محصولات ايراني فناوري نانو

تهران- ايرنا- محصولات ضدعفوني كننده سيلوسپت، محصول توليدي بر پايه فناوري نانو در شركت دانش بنيان ايراني است.

به گزارش ايرنا از ستاد ويژه توسعه فناوري نانو، دكتر سهيلا سلحشور كردستاني مدير عامل اين شركت دانش بنيان گفت: اين محلول‌ها فاقد الكل، بوي بد و رنگ بوده و به هنگام استفاده در محل زخم ايجاد سوزش و درد نمي‌كنند.

وي افزود: محصولات ضدعفوني كننده اين شركت با هدف جلوگيري از سرايت و گسترش انواع بيماري‌هاي عفوني، طراحي و توليد شده‌ وخوشبختانه تا امروز كاربرد روزافزوني پيدا كرده‌اند، اين محصولات به كمك نانوذرات نقره توليد شده و موجب از بين بردن گستره وسيعي از باكتري‌ها، ويروس‌ها و قارچ‌ها مي‌شوند.

كردستاني بيان كرد: اين محصول ها شامل محلول ضدعفوني كننده محل تزريق، وسايل و تجهيزات، محلول ضد عفوني كننده سطوح و زمين است، همچنين محلول ضدعفوني كننده زخم، ضدعفوني كننده دست و محلول‌هاي مناسب سوختگي از ديگر محصولات اين شركت است.

وي افزود: خاصيت ضدعفوني كنندگي سيلوسپت درمطالعات باليني وهمچنين كشت‌هاي محيطي، به تاييد مراجع علمي رسيده است، اين محصولات فاقد سميت سلولي بوده، تحريك پذيري نداشته و در صورت كاربرد سميت حاد استنشاقي ايجاد نخواهند كرد.

كردستاني با اشاره به اينكه تهيه محلولي جهت ضدعفوني كردن بستر زخم، گامي مهم در آماده سازي بستر زخم در روند ترميم است، افزود: محلول مورد استفاده در محل زخم فاقد سميت سلولي بوده و ايجاد سوزش و درد نمي كند، محصولات اين شركت به دليل عدم استفاده از الكل و بتادين اين نياز را برآورده نموده، همچنين اين محصولات علاوه بر اثرات درماني براي بيمار، به هنگام استفاده مشكلي براي پرستاران و پزشكان به دليل عدم رنگ و بوي بد ايجاد نمي‌كند.

كردستاني در زمينه نحوه‌ تاثيرگذاري يون‌هاي نقره بربستر زخم گفت: زماني‌كه فلز نقره در معرض اكسيژن قرار مي‌گيرد، اكسيد شده و يون نقره(+Ag) توليد مي‌كند، در واقع همين يون‌هاي آزاد شده از ذرات نقره، مسوول از بين بردن و تخريب ميكروب‌ها هستند.

وي اظهاركرد: نانوذرات نقره به دليل افزايش نسبت سطح به حجم، بيشترين ميزان يون نقره را در محيط‌هاي حاوي اكسيژن، مانند آب، از خود رها مي‌سازند، به نظر مي‌رسد يون‌هاي نقره از دو راه سبب از بين رفتن باكتري مي‌شوند نخست ديواره‌ سلولي باكتري را تخريب مي‌كنند و سبب متلاشي شدن آن مي‌گردند و دوم با نفوذ از ديواره‌ سلولي به داخل، سبب تداخل در همانندسازي DNA و آنزيم‌هاي سلولي گرديده و از تكثير باكتري ممانعت مي كنند.

علمي (1) ** 9340**1599
۰ نفر