محمدرضا اسماعيلي در گفت و گو با خبرنگار اقتصادي ايرنا، افزود: طي سالهاي اخير به دليل روند افزايشي قيمت شير و فرآورده هاي لبني قدرت خريد مردم كاهش يافته بنابراين سرانه مصرف اين محصول از آنچه در گذشته بوده نيز كمتر شده است.
وي اضافه كرد: بنابراين به دليل كاهش سرانه مصرف صنايع نيز قادر به خريد شيرخام براي افزايش توليد و يا آنكه با تمام ظرفيت كار كنند، نيستند بلكه طي سال هاي اخير صنايع با نيمي از ظرفيت خود فعاليت مي كنند.
به گفته وي، همچنين طي ساليان گذشته سرانه مصرف شير و فرآورده هاي لبني به حدود 100 كيلوگرم رسيده بود كه طي سالهاي اخير با روند افزايش نرخ سرانه مصرف آن به حدود 60 كيلوگرم رسيده است.
وي تصريح كرد: اين در حالي است كه طبق برنامه پنجم توسعه بايستي سرانه مصرف شير و فرآورده هاي لبني براي هر نفر به 160 كيلوگرم مي رسيد اما متاسفانه همچنان سرانه مصرف شير در كشور بين 60 تا 70 كيلوگرم است.
وي گفت: در واقع آمارها نشان مي دهد كه سرانه مصرف شير در كشور كمتر از نصف برنامه پنجم توسعه است.
به گفته وي، قرار است دولت شير خام را خريداري و پس از تبديل به شيرخشك آن را به كشورهاي هدف صادر كند.
اسماعيلي معتقد است: از آنجا كه براي دستيابي به افزايش سرانه مصرف كشور نبايد شير خام خريداري و از چرخه مصرف خارج شود ما با مازاد مصرف مواجه نيستيم.
وي اظهار داشت: بنابر اين روند كاهشي سرانه مصرف شير و فرآورده هاي لبني نشان مي دهند كه در داخل كشور نه تنها با مازاد شيرخام مواجه نيستيم بلكه معتقديم دولت مي تواند شير خام مازاد را خريداري كرده و به جاي تبديل به شيرخشك به صورت يارانه اي در اختيار مردم قرار دهد.
مديرعامل اتحاديه صنايع لبني كشور با تاكيد بر اينكه در شرايط فعلي بازار لبنيات مردم توان خريد ندارند، گفت: دولت مي توانست شير خام مازاد را از دامداران خريداري كرده و به شكل يارانه اي در اختيار كارخانجات قرار دهد تا محصول فراوري شده و با قيمت مناسب به بازار عرضه شود.
وي به شير يارانه اي (شير كيسه اي) سالهاي گذشته اشاره كرد وگفت: با حمايت دولت شيرخام به شكل يارانه اي در اختيار صنايع قرار مي گرفت و پس از فرآوري با قيمت مناسب به بازار عرضه مي شد بنابراين اقشار كم درآمد نيز مي توانستند به راحتي از شير فرآوري شده يارانه اي بهره مند شوند.
وي ادامه داد: در صورتي كه سرانه مصرف شير و فرآورده هاي لبني به برنامه پنجم توسعه مي رسيد به طور حتم دولت بايد شير مازاد را خريداري و پس از تبديل صادر مي كرد.
به گزارش ايرنا، طي سال گذشته به دليل اينكه صنايع قادر به خريد شيرخام با قيمت مصوب 1440 تومان نبودند دولت براي جلوگيري از ضرر و زيان دامداران اقدام به خريد شيرخام مازاد بر نياز صنايع كرد.
درهمين راستا طي سال گذشته بين 60 تا 80 هزارتن شيرخام مازاد خريداري و در اختيار برخي كارخانجات فراوري قرار داد تا پس از تبديل به شيرخشك به بازارهاي هدف صادر شود تا عرضه شيرخشك به بازار نيز مشكلي براي صنايع لبني ايجاد نكند.
طبق آمارها سالانه بين 8 تا 9 ميليون تن شيرخام در كشور توليد مي شود كه حدود 6 ميليون تن آن به مصرف صنايع و مابقي به خودمصرفي مي رسد.
اقتصام(4)9186**1558
مديرعامل اتحاديه صنايع لبني كشور:
شير خام مازاد در قالب يارانه در اختيار مردم قرار گيرد
۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۴، ۱۰:۵۶
کد خبر:
81600878
تهران - ايرنا - مديرعامل اتحاديه صنايع لبني كشور سرانه مصرف شير را نسبت به ديگر كشورهاي جهان پائين عنوان كرد و گفت: انتظار مي رفت دولت شير خام مازاد بر نياز صنايع را در قالب يارانه در اختيار مردم مي گذاشت تا مصرف سرانه افزايش يابد.