به گزارش خبرنگار ایرنا از بیست و هشتمین نمایشگاه بین المللی كتاب تهران، 'اولیسس كانچولا گوتییرز' (Ulises Canchola Gutierrez) سفیر جدید مكزیك در تهران، طی نشستی كه با عنوان 'مكزیك و نشر جهانی' (Mexico and the Global Publication)، صبح امروز، شنبه 19 اردیبهشت ماه در سرای اهل قلم نمایشگاه كتاب برگزار شد، تاكید كرد:
'هیچ فرصتی بهتر از حضور در نمایشگاه بین المللی كتاب تهران برای به رسمیت شناختن مكزیك در برنامه های فرهنگی ایران، نبود.'
این مقام مكزیكی از مقامات فرهنگی جمهوری اسلامی ایران به خصوص 'علی جنتی' وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی كشورمان به خاطر تخصیص امكانات مطلوب به غرفه مكزیك قدردانی كرد و ضمن تشكر از 'امیر مسعود شهرام نیا' قائم مقام نمایشگاه كتاب امسال افزود:
'مكزیك با 8 موسسه خصوصی و دولتی برجسته خود در نمایشگاه امسال شركت كرده است. هر سال دو نمایشگاه بین المللی كتاب در شهرهای 'مكزیكو سیتی' (پایتخت این كشور) و 'گوادالاخارا' (دومین كلانشهر مكزیك بعد از مكزیكوسیتی و نهمین كلانشهر بزرگ در آمریكای لاتین) برگزار می شود و ما امیدواریم كه ایران در نمایشگاه های آتی كتاب مكزیك حضور جدی تری داشته باشد.'
نمایشگاه بین المللی كتاب گوادالاخارا (Guadalajara International Book Fair) در سال جاری میلادی، 28 نوامبر تا 5 دسامبر (7 تا 14 آذر ماه) برگزار خواهد شد.
چهره برجسته فرهنگی این نشست 'آئورلیو آسیاین' (Aurelio Asiain) شاعر، نویسنده، منتقد ادبی و مترجم برجسته مكزیكی بود كه كتاب ها و مقالات متعددی به رشته تحریر در آورده است و قریب به 500 مقاله از وی در نشریات كشورهای حوزه آمریكای لاتین منتشر شده است. آخرین كتاب وی 'ماه روی چمن' نام دارد كه ترجمه 50 قطعه شعر ژاپنی به زبان اسپانیایی است. وی استاد دانشگاه است و رایزن فرهنگی سابق مكزیك در ژاپن بوده است. یكی از مجموعه اشعار وی با نام 'جمهوری باد' نیز برنده یكی از جوایز معتبر بین المللی شده است.
كانچولا درباره حضور این ادیب و محقق مكزیكی در نمایشگاه امسال كتاب تهران گفت:
'حضور آسیاین در تهران بزرگ ترین دستاورد مكزیك در نمایشگاه كتاب تهران و افتخار بزرگی برای ماست.'
هشت دانشگاه مكزیك با بیش از 280 عنوان كتاب به عنوان نماینده نشر این كشور آمریكای لاتین در نمایشگاه امسال تهران حضور دارند كه عمده موضوعات آنها هنر و ادبیات، علوم اجتماعی و توسعه و فناوری است.
ایران و مكزیك روابط اقتصادی و سیاسی مطلوبی دارند و در مهر ماه سال گذشته، 'هفته فیلم مكزیك' به مناسبت پنجاهمین سالگرد برقراری روابط دیپلماتیك بین دو كشور با حضور اولیسس كانچولا و مقامات فرهنگی كشورمان در كاخ ملت مجموعه سعد آباد در تهران برگزار شد.
بیست و هشتمین نمایشگاه بین المللی كتاب تهران، سه شنبه 15 اردیبهشت ماه، با حضور حجت الاسلام والمسلمین 'حسن روحانی' رییس جمهوری، 'علی جنتی' وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و جمعی از مسئولان فرهنگی و هنری، نمایندگان مجلس شورای اسلامی و مهمانان داخلی و خارجی گشایش یافت.
در نمایشگاه امسال برنامه های جدیدی برای معرفی برخی از كشورهای خارجی شركت كننده تدارك دیده شده است كه 'روز كشورها' یكی از آنهاست. در این روزها، رایزن های فرهنگی كشورهای موسوم به آن روز حاضر خواهند شد.
امسال كشور عمان مهمان ویژه نمایشگاه است و كشورهای ایتالیا، مكزیك، فرانسه، تاجیكستان، افغانستان، لهستان، گرجستان و كشورهای آفریقایی نیز روز مخصوص به خود را دارند. برنامه 'یك روز و یك زبان' نیز از ویژه برنامه هایی است كه در همین راستا به صورت روزانه برگزار می شود.
بیست و هشتمین نمایشگاه بین المللی كتاب تهران از 16 تا 26 اردیبهشت ماه با شعار «خواندن، گفت وگو با جهان» در مصلی امام خمینی (ره) برپاست. در این نمایشگاه، بیش از 2800 ناشر خارجی از 65 كشور با با 165 هزار كتاب شركت كرده اند و آثار خود را در نزدیك به 130 غرفه به علاقه مندان عرضه می كنند. در این نمایشگاه همچنین دو هزار و 450 ناشر داخلی در دو هزار و 160 غرفه كتاب های خود را در معرض دید علاقه مندان قرار می دهند.
اروپام**9330
سفیر مكزیك در تهران:
نمایشگاه كتاب تهران بهترین فرصت برای حضور فرهنگی رسمی مكزیك در ایران است
۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۴، ۱۵:۴۴
کد خبر:
81601446
تهران-ایرنا- 'اولیسس كانچولا' سفیر مكزیك در تهران، نمایشگاه بین المللی كتاب تهران را بهترین فرصت برای به رسمیت شناخته شدن حضور كشورش در عرصه فرهنگی ایران دانست و حضور 'آئورلیو آسیاین' شاعر و نویسنده برجسته این كشور در تهران را بزرگ ترین دستاورد مكزیك در این خصوص توصیف كرد.