۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۴، ۱۵:۰۷
کد خبر: 81602855
T T
۰ نفر

300 علل مرگ و میر در كشور مربوط به تغذیه نامناسب است

۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۴، ۱۵:۰۷
کد خبر: 81602855
300 علل مرگ و میر در كشور مربوط به تغذیه نامناسب است

سنندج-ایرنا- كارشناس ارشد تغذیه دانشگاه علوم پزشكی كردستان گفت: از میان 800 علل مرگ و میر در ایران 300 مورد ان مربوط به تغذیه نامناسب است.

به گزارش ایرنا، محمد صالح هژیر روز یكشنبه در كارگاه آموزشی سلامت زنان در سنندج توجه به سلامت زنان در جامعه را بسیار مهم ارزیابی كرد و گفت: ارتقای شاخص های سلامت زنان نیازمند برنامه ریزی مناسب است.

وی پیشگیری، خود مراقبتی و آموزش را بهترین راهكار پیشگیری از ابتلا به بیماری ها دانست و گفت: دیابت، فشار خون و سرطان ها از بیماری های شایع جامعه است.

او كمبود منیزیم، كمبود آهن، كمبود روی و كمبود ویتامین D و كلسیم را از بیماری های شایع زنان دانست و بر افزایش سطح آگاهی و آموزش زنان در راستای پیشگیری از بروز بیماری ها تاكید كرد.

كارشناس ارشد تغذیه دانشگاه علوم پزشكی كردستان با بیان اینكه شناخت اصول تغذیه، ورزش و فعالیت جسمی نقش مهمی در پیشگیری و درمان بیماری ها دارد گفت: نداشتن تحرك و نبود تغذیه مناسب سبب كاهش استحكام استخوان ها در زنان 50 سال به بالا می شود.

هژیر با اشاره به اینكه سرانه مصرف مواد غذایی در ایران با سرانه مصرف جهانی فاصله زیادی دارد گفت: سرانه مصرف نان در ایران 160 درصد است در حالی كه این شاخص در سطح جهانی 25 درصد است.

وی سرانه مصرف شكر در ایران را 30 درصد و در جهان 7 درصد عنوان كرد و گفت: سرانه مصرف نوشابه در ایران 42 درصد است در حالی كه این شاخص در سطح جهان 10 درصد است.

او سرانه مصرف شیر در ایران را 90 كیلوگرم دانست و گفت: این در حالی است كه سرانه مصرف شیر در اروپا 300 كیلوگرم است.

هژیر همچنین سرانه مصرف میوه و سبزیجات را در ایران 30 درصد ذكر كرد و گفت: این شاخص در سطح جهان 120 درصد است.

كارشناس ارشد تغذیه دانشگاه علوم پزشكی كردستان افزود: سالانه 5 درصد تولید ناخالص ملی كشور به دلیل عوارض ناشی از سوء تغذیه هدر می رود.

وی سرانه مصرف روغن جامد در ایران را 17 كیلوگرم ذكر كرد و گفت: این شاخص در سطح جهانی 12.5 كیلوگرم است.

وی روغن مایع، روغن زیتون، روغن آفتابگردان، روغن كنجد، روغن ماهی و روغن گردو را مفیدترین روغن های غذایی دانست و بر جایگزین كردن آن بجای روغن جامد تاكید كرد.

هژیر 45 درصد علل مرگ و میرهای كشور را ناشی از بیماری های قلبی و عروقی و 12 درصد را هم ناشی از سرطان ها دانست.

او همچنین افزود: بیماری های مزمن سه درصد، دیابت 1.8 درصد و حوادث 18.7 درصد علل مرگ و میرها را در سطح كشور به خود اختصاص داده است.ك/2

7352/1904