۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۴، ۲۱:۰۱
کد خبر: 81604775
T T
۰ نفر
نیاز آبی دشت تجن برای كشاورزی سالانه 450 میلیون متر مكعب است

ساری - ایرنا - مدیرامور آب ساری و میاندرود نیاز آبی دشت تجن برای امور كشاورزی را سالانه 450 میلیون مترمكعب اعلام كرد.

منصور رضایی كلانتری با تشریح وضعیت منابع آب دشت تجن در سال زراعی جاری گفت : از این مقدار حدود 200 میلیون متر مكعب از سد شهید رجایی ، 100 میلیون متر مكعب از آب بندان ها و 150 میلیون متر مكعب از آب زیرزمینی تامین می شود.

وی افزود : امسال علیرغم ذخیره 70 میلیون متر مكعبی آب در آغاز آبگیری مجدد( شهریور 93 ) سد فقط حدود 60 میلیون مترمكعب دیگر بر حجم مذكور اضافه شده و حجم ابگیری سد در آغاز فصل زراعی به 127 میلیون متر مكعب رسید و در مقایسه با سال گذشته كاهش حدود 34 درصدی ذخیره آب را در این سد شاهد هستیم .

وی بابیان اینكه میزان رواناب در این حوزه در سال آبی جدید به شدت كاهش یافته و رودخانه های حوزه میانی نیز دچار كاهش هستند گفت : چنانچه روند كاهش بارندگی ادامه یابد شرایط خشكسالی در این دشت بسیار شدید خواهد شد .

وی با اشاره به تلاش خوب شركت آب منطقه ای مازندران جهت آبگیری آب بندان افزود : امسال خوشبختانه آب بندان های این شهرستان به میزان 100 درصد آبگیری شده است .

رضایی كلانتری با اشاره به نقش آب زیرزمینی در تامین آب زراعی گفت : همه باید تلاش كنیم تا این سرمایه ملی بدرستی مدیریت و كنترل شود و از حفر هر گونه چاه غیر مجاز خود داری نمائیم و برای اخذ پروانه به امور منابع آب مراجعه شود .

مدیر امور منابع آب ساری و میاندرود ، تغییر الگوی كشت متناسب با وضعیت كم آبی و خشكسالی را گام اول عبور از بحران یاد كرد و از كشاورزان خواست از روش های نوین آبیاری بهره و به نیاز آبی گیاه در مراحل رشد به ویژه شالی توجه كنند.

وی كنترل زهكش ها ، استفاده از پساب ها ، پوشش انهار سنتی ، استفاده تلفیقی از آب های سطحی و زیرزمینی ، جلوگیری از برداشت غیر مجاز و اجرای طرح نوبت بندی را از دیگر روش های صرفه جویی در مصرف آب در بخش كشاورزی برشمرد و گفت : سعه صدر كشاورزان بسیاری از مشكلات را حل خواهد كرد و همكاری مردم این نوید را می دهد كه بحران خشكسالی با كمك آنها قابل مدیریت خواهد بود.ك/1

6097