۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۴، ۱۵:۳۶
کد خبر: 81607387
T T
۰ نفر

مبارزه با زمين خواري در هرمزگان شدت گرفت

۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۴، ۱۵:۳۶
کد خبر: 81607387
مبارزه با زمين خواري در هرمزگان شدت گرفت

بندرعباس- ايرنا- سال ها است كه اراضي ملي و منابع طبيعــي در هرمزگان نيز همچون ديگر مناطق كشور گرفـتار سودجويي برخي افراد شده كه با هشدار نماينده ولي فقيه در استان و هشدار ديگر مسوولان قضايي ، روند مبارزه با اين پديده وارد مرحله جديدي شده و شدت گرفته است.

به گزارش ايرنا ؛ افرادي با پيش كشيدن برنامه هايي مانند احداث دهكده گردشگري و هتل بين المللي، ويلاسازي و با استفاده از تبليغات فراوان، سعي در تصرف اراضي ملي و تغيير كاربري زمين هاي كشاورزي دارند.

مشكل اصلي در برخورد با زمين خواري زماني است كه اين موضوع با سوءاستفاده از مجاري قانوني يا خلأهاي قانوني محقق مي شود و زمين خواران در قالب بسترهايي همچون سرمايه گذاري، گردشگري و طرح هاي بهره برداري، به حوزه اراضي ورود پيدا مي كنند.

بدين ترتيب پس از واگذار شدن اراضي ملي به آنان، آن هم به شيوه قانوني، زمين خواران برخلاف قراردادهاي واگذاري عمل كرده و زمين خواري را رقم مي زنند.

با توجه به حساسيت موضوع، خبرگزاري ايرناي هرمزگان فروردين امسال ، گزارشي درباره تغيير كاربري زمين هاي كشاورزي در سرخون بندرعباس تهيه و منتشر كرد كه به دنبال انتشار اين گزارش، حساسيت ها و واكنش ها نسبت به پديده زمين خواري در استان شدت يافت.

اين حساسيت ها به نتيجه عملي رسيده و اين روزها خبرهاي اميدوار كننده اي از تشديد مبارزه با زمين خواري در هرمزگان شنيده مي شود كه از جمله مهمترين آنها اجراي حكم تخريب 140 واحد تجاري و تعدادي ويلا است.

مديرجهاد كشاورزي بندرعباس در خصوص ويلاهاي تخريب شده گفت: در بخش مركزي بندرعباس هشت ويلا كه در اراضي كشاورزي ساخته شده بودند طبق قانون تخريب شدند.

منصور شفيعي افزود: هشت هكتار از اراضي كشاورزي كه در سال هاي اخير توسط بعضي متصرفان غيرقانوني تصرف شده و در آن اقدام به ساخت ويلا شده بود، رفع تصرف شد.

وي تصريح كرد: اين افراد در اين زمين ها اقدام به ساخت هشت ويلا با زيربناي 200مترمربع، ايجاد استخر و ساخت باغ با سيستم آبياري تحت فشار كرده بودند.

وي تاكيد كرد: با افراد سودجو طبق قانون،برخورد و از تغيير كاربري اراضي كشاورزي به شدت جلوگيري مي شود.

همچنين رييس كل دادگستري هرمزگان نيز ضمن تاكيد بر تلاش همه جانبه براي مقابله با پديده زمين خواري، اظهار داشت: هم اكنون بيش از يك هزارو 500 فقره پرونده در خصوص تصرف به اراضي ملي و منابع طبيعي در دستگاه قضايي استان وجود دارد.

حجت الاسلام محمد صادق اكبري اظهار داشت: از اين تعداد حكم تخريب و قلع و قمع 204 فقره پرونده متعلق به بندرعباس قطعي شده است.

وي همچنين از اجراي احكام رفع تصرف اراضي جيحون در شهرستان خمير خبر داد و گفت: اجراي احكام اراضي اين محدوده به دليل استمهال و وجود كشت به تعويق افتاد و از آنجا كه فصل كشت نيز پايان يافته اجراي حكم مانعي ندارد و بايد با هماهنگي دادگستري خمير نسبت به اجراي حكم اقدام شود.

وي خاطرنشان كرد: همچنين با تلاش هاي انجام شده در ايام نوروز امسال،بيش از 100 مورد تصرف صورت گرفته از سوي سودجويان،با اقدام به موقع رفع تصرف شد.

رييس كل دادگستري استان هرمزگان با اشاره به برخي تغيير كاربري ها،گفت:در اين راه بايد با اطلاع رساني و دعوت از مردم در راستاي پيشگيري از تغيير كاربري نيز اقدام شود.

حجت الاسلام اكبري با بيان اينكه همه بايد خود را ملزم به اجراي قانون بدانند، افزود: اگر قانون را فصل الخطاب قرار داديم و خود را ملزم به اجراي آن دانستيم در جامعه و حوزه كاري خود موفق خواهيم شد.

وي با اشاره به سخنان رهبر معظم انقلاب در خصوص اراضي ، بيان داشت: مقام معظم رهبري در بحث اراضي حجت را تمام كردند و در اين راه تكليف شرعي داريم كه آن را سرلوحه كار خود قرار دهيم.

مقام عالي قضايي هرمزگان تاكيد كرد: مسوولان بايد در راستاي صيانت از نسل فعلي و آينده پاسخگوي افكار عمومي باشند.ك/4

گزارش از : فاطمه حسيني آقچه قشلاق

6048/7198/2094