مينو صفي پور روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار كرد: استفاده از رنگ هاي غير مجاز بيشتر براي جلا بخشي و تازگي به خشكبارهاي تاريخ مصرف گذشته و غيرقابل مصرف استفاده مي شود كه اين امر به خطر افتادن سلامت مردم را در پي دارد.
وي افزود: در خشكبارهاي فاسد به علت فساد پذيري بافت اين محصولات، سم قارچ آفلا توكسين توليد مي شود كه پس از مصرف آجيل فاسد سم موجود در آن به حالت تجمعي در دراز مدت باعث سرطاني شدن بدن به ويژه كبد فرد مي شود.
وي با بيان اينكه استفاده از رنگ هاي شيميايي در مواد غذايي ممنوع و خطرناك است، ياد آور شد: رنگ هاي غيرمجاز به كاربرده شده در مواد غذايي در مكان هاي غيرمجاز و كارگاه هاي متخلف فاقد مسوول فني و توسط دست فروشان تهيه و توزيع مي شود.
صفي پور ادامه داد: طبق دستور اكيد وزارت بهداشت، آشپزخانه كارگاه هاي شيريني پزي مجاز يا غذاخوري ها بايد داراي مسوول فني باشند كه اين ناظران هر روز مواد نخستين و رنگ هاي به كار رفته در غذا را بررسي و آزمايش مي كنند كه دز مصرف آنها از حد مجاز تجاوز نكند يا اين كه از مواد و رنگ هاي ممنوعه استفاده نشود.
وي اظهار كرد: در برخي روستوران هايي كه فاقد مسوول فني است از رنگ زعفران غيرمجاز واردارتي از عربستان سعودي در غذا استفاده مي شود كه اين رنگ زعفراني مجاز نيست و در صورت مشاهده با متخلفان برخورد مي شود.
صفي پور گفت: مردم مواد غذايي، خشكبار، شيريني و غذاي مورد استفاده خود را از اماكن مجاز داراي تاييديه بهداشت تهيه كنند و از مصرف شيرني يا خشكبار كه توسط دستفروشان در معرض فروش قرار مي گيرد، خودداري كنند.
وي از نظارت مداوم بر كارگاه هاي شيريني پزي، غذاخوري ها و مراكز عمده تهيه و توزيع مواد غذايي و خشكبار ايلام خبر داد و افزود: علاوه بر فرآوده هاي توليدي داخل استان بر روي مواد غذايي وارداتي ديگر استان هاي موجود در بازار ايلام نظارت مي شود و در صورت مشاهده هرگونه تخلف واحدهاي توليدي موضوع از سوي مركز بهداشت يا تعزيرات حكومتي آن استان پيگيري مي شود.
7172/6033
ايلام - ايرنا - كارشناس مسوول مراكز مواد غذايي و اماكن عمومي بهداشت ايلام گفت: استفاده از رنگ هاي غير مجاز خواركي در دراز مدت موجب شكل گيري توده هاي سرطاني در مصرف كنندگان مي شود.