به گزارش گروه اخبار علمی ایرنا از ساینس، آمیب مغز خور یك ارگانیسم تك سلولی است كه معمولا در آب دریاچه ها، رودخانه ها و بركه ها وجود دارد و از طریق بینی وارد مغز می شود.
انگل این عفونت پس از ورد به مغز، از سلول ها تغذیه كرده و شروع به ترشح یك پروتئین سمی می كنند كه سبب تخریب بافت سالم مغز می شود.
این عفونت منینگوسفالیتیش آمیبی (PAM) نام دارد و هیچ درمانی برای آن وجود ندارد. از سال 1962 تاكنون 133 نفر در آمریكا به این عفونت انگلی مبتلا شده اند كه از این میان، فقط سه نفر جان سالم به در برده اند. تنها راه معالجه این عفونت تا امروز، داروی سرطان سینه بوده كه معمولا به دلیل رشد سریع عفونت، موفقیتی به دنبال ندارد.
تحقیقات جدید نشان می دهد زمانی كه این انگل وارد مغز می شود و پروتئین سمی تولید می كند، سیستم ایمنی بدن با پاسخ التهابی به جنگ این عامل خارجی می رود.
پاسخ التهابی سیستم ایمنی سبب شكستن سد خونی مغز می شود. در واقع آسیب سلول های عصبی در این حالت، نه از جانب آمیب، بلكه به دلیل التهاب سیستم ایمنی است.
مطالعات نشان می دهد كه با سركوب سیستم ایمنی بدن و جلوگیری از التهاب، می توان بیماری را با داروهای موجود دردمان كرد.
آمیب مغز خور به عنوان یكی از هفت بیماری مهلك سال 2014 میلادی نامگذاری شد.
علمی (6) ** 9259**1440
تهران-ایرنا-مطالعات محققان علوم زیستی و پزشكی دانشگاه آقاخان پاكستان نشان می دهد كه با سركوب سیستم ایمنی می توان عفونت آمیب مغز خور را كنترل كرد.