علی باقرزاده روز یكشنبه در نشست شورای اداری شهرستان ساوه افزود: درسرشماری سال 90 در كشور 10 میلیون و 600 هزار نفر خود را كمسواد معرفی كرده اند.
وی اضافه كرد: كمبود و نبود مشوق های لازم برای تحصیل، نداشتن منابع مالی، ضعف مهارتی و بازگشت به بی سوادی از جمله دلایل بی سوادی در كشور است.
وی ادامه داد: برای دستیابی به عدالت آموزشی در كشور و توجه به تحصیل، بهره گیری از سیاستهای تشویقی برای تحصیل افراد بیسواد با آسانترین روش ممكن را در دستور كار نهضت سواد آموزی قرار گرفته است.
رئیس سازمان نهضت سواد آموزی كشور بیان كرد: در روش آسان كردن قوانین سوادآموزی در كشور هر فرد بیسوادی می تواند توسط هر فرد دیگر و با هر كتاب آموزشی سواد خواندن و نوشتن را بیاموزد.
باقرزاده گفت: براساس سیاستهای دولت برای ترغیب مردم به تحصیل، افراد بی سواد كه در گروه سنی 10 تا 49 سال قرار دارند و بی سوادی آنها توسط آموزش و پرورش شهرستان محرز شود اگر سواد خواندن و نوشتن را توسط فرد دیگر حتی یكی از اعضای خانواده خود فرا گیرند از هفت میلیون ریال هزینه نقدی به صورت تشویقی بهره مند می شوند.
وی میانگین سن افراد تحت پوشش طرح باسوادی در كشور را 31 سال عنوان كرد و گفت: همچنین پرداخت 20 درصد از هزینه های تحصیل فرد بی سواد از دیگر سیاست های دولت برای كاهش بی سوادی در كشور است.
باقرزاده ادامه داد: سواد مجموعهای از تواناییها است كه انسان به كمك آن می تواند آگاهانه در امور جامعه شركت كرده و زندگی خود را به خوبی مدیریت كند.
معاون وزیر آموزش و پرورش و رئیس سازمان نهضت سواد آموزی كشور گفت: بیسواد و كم سواد از جمله عواملی هستند كه موجب كندی برنامه های توسعه ای در كشور می شود.
شهرستان ساوه با جمعیتی بالغ بر 200 هزار نفر دومین شهرستان پر جمعیت استان مركزی بعد از اراك است.
ك/2
1955/6012 /1596
ساوه- ایرنا- معاون وزیر آموزش و پرورش و رئیس سازمان نهضت سواد آموزی كشور گفت: بر اساس آمارها بیش از 10 میلیون نفر بی سواد در رده سنی بین 10 تا 49 سال در كشور وجود دارد.