۲ خرداد ۱۳۹۴، ۸:۴۷
کد خبر: 81618109
T T
۰ نفر
تدوین سند جامع گردشگری تدبیری برای تحقق توسعه چهارمحال و بختیاری

شهركرد- ایرنا- تحقق توسعه پایدار در چهارمحال و بختیاری نیازمند تدبیر دولت در تدوین و اجرای سند جامع توسعه گردشگری این استان است.

گردشگری و اقتصاد گردشگری در حال تبدیل شدن به یكی از سریع ترین صنایع رو به رشد جهان، ابزاری برای ایجاد درآمد ملی، از اصلی ترین اركان اقتصادی جهان و نیز از مفاهیم، اشكال و اركان توسعه پایدار قلمداد می‌شود.

اهمیت این موضوع برای جوامعی كه با برخورداری از مواهب طبیعی هنوز نتوانسته اند از این ظرفیت در مسیر توسعه‌ بهره بگیرند، دوچندان است.

چهارمحال و بختیاری كه به سبب برخورداری از مناظر طبیعی بكر و نقاط گردشگری خاص می‌تواند جذابیت بسیاری برای گردشگران به ویژه گردشگران خارجی داشته باشد، اما تاكنون به نحو شایسته ای این ظرفیت مورد توجه واقع نشده و اقداماتی كه در این رابطه انجام گرفته پاسخگوی نیازهای گردشگران نبوده است.

برهمین اساس ضروری است تا مسوولان، استراتژی جذب گردشگر در استان را تعریف كنند، آنگاه امكانات لازم را برای تحقق این اهداف تدارك ببینند.

در دولت یازدهم و تاكیداتی كه رییس جمهوری همواره بر استفاده از ظرفیت توریسم در كشور دارد، این موضوع بیش از گذشته مورد توجه مسئولان قرار گرفته است.

سند جامع توسعه گردشگری چهارمحال و بختیاری نیز در راستای تاكیدات دكتر روحانی و در جریان سفر مرداد سال گذشته هیات دولت به این استان مورد توجه قرار گرفت و روند تكمیل آن سرعت بیشتری گرفت.

دكتر روحانی در جریان سفر خود به این استان در مرداد سال گذشته عنوان كرد كه این استان می تواند قطب گردشگری طبیعی كشور و جهان شود و برهمین اساس دستور داد تا سند جامع گردشگری این استان تا پایان سال تكمیل و به هیات دولت ارائه شود.

این سند به گفته مسئولان استان در روزهای پایانی سال 93 تدوین و در سال جاری با لحاظ كردن اطلاعات تكمیلی از سوی صاحب نظران تكمیل شد و برای تصویب بزودی به هیات دولت ارائه می شود.

این سند در صورت تصویب هیات دولت به عنوان سند راهبردی گردشگری این استان اجرا می شود، اما اینكه مسئولان تا چه حد می توانند در این مسیر گامهای موثری بردارند و در مقام عمل چگونه این سند را اجرا می كنند، موضوعی است كه اهمیت بالایی دارد.

مدیركل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری چهارمحال و بختیاری در این خصوص به گزارشگر ایرنا گفت: تدوین سند جامع گردشگری استان مدت سه سال به طول انجامید كه پس از سفر رئیس جمهوری به استان رویكردهای جدیدی به این مطالعات افزوده شد و روند تكمیل آن سرعت گرفت.

وی افزود: سند جامع گردشگری استان در شش جلد تدوین و تمام جاذبه های گردشگری استان در آن درنظر گرفته شده است.

عسگری از شناسایی 450 جاذبه گردشگری در استان خبرداد و گفت: این جاذبه ها در سطوح محلی، منطقه ای، ملی و بین المللی طبقه بندی شده است.

مدیركل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان تصریح كرد: طی این مطالعات، به این نتیجه رسیدیم كه مهمترین محور گردشگری در استان طبیعت است، برهمین اساس رویكرد اصلی ما در تدوین سند جامع گردشگری، طبیعت‌گردی بوده است.

عسگری با اشاره به اهداف ترسیم شده در سند جامع گردشگری استان، گفت: در بعد كمی تلاش ما بر این است كه تا 10 سال آینده بتوانیم جذب گردشگران را به 220 هزار گردشگر داخلی و 42 هزار گردشگر بین‌المللی افزایش دهیم.

وی افزود: همچنین در بعد كیفی نیز در راستای توسعه اشتغال و تقویت منابع انسانی و آموزش نیز اهدافی درنظر گرفته شده است.

عسگری خاطرنشان كرد: برای اجرای این طرح اعتباری افزون بر 3هزار و 500 میلیارد ریال از محل اعتبارات دولتی و بالغ بر 20 هزار میلیارد ریال برای توسعه مناطق گردشگری، 6 هزار و 100 میلیارد ریال برای ایجاد دهكده المپیك گردشگری و 6 هزار میلیارد ریال برای ایجاد تله‌كابین كوهرنگ از محل بخش خصوصی برآورد شده است.

وی، تقویت زیرساخت های گردشگری را از مهمترین محورهای سند جامع گردشگری استان دانست و افزود: هم اكنون 850 تخت اقامتی در واحدهای فعال هتلها، هتل آپارتمانها و مهمانسراها میزبان گردشگران استان است كه انتظار می رود طی 10 سال آینده این تعداد تخت افزایش چشمگیری داشته باشد.

مدیركل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان با اشاره به ظرفیتهای این استان در حوزه طبیعت‌گردی، اظهار كرد: توریسم عشایری، روستایی، ورزشی و سلامت زیرمجموعه حوزه طبیعت گردی است و استان ما از این منظر دارای شرایط خوبی است.

عسگری با بیان اینكه چهارمحال و بختیای سالانه میزبان 550 هزار گردشگر مقیم استان، تصریح كرد: این در حالی است كه تعداد گردشگرانی كه تنها به قصد بازدید از مناطق طبیعی به استان سفر می كنند و اقامت نمی كنند، چندین برابر این تعداد است.

وی، توسعه صنعت گردشگری را نیازمند همكاری و همراهی دستگاه های مختلف اجرایی دانست و گفت: ناهماهنگی بین دستگاه‌ها و توجه به گردشگری بدون لحاظ كردن شاخص‌های پایداری كه منجر به از دست رفتن منابع گردشگری استان می شود از مهمترین مشكلاتی است كه با آن روبرو هستیم.

عسگری تصریح كرد: برهمین اساس اگر نتوانیم در داخل استان بین دستگاه های مرتبط هماهنگی ایجاد كنیم در عرصه رقابت با دیگر استانها باز می مانیم و نمی توانیم به اهداف موردنظر دست پیدا كنیم و سند جامع توسعه گردشگری می تواند بین دستگاه های مختلف هماهنگی لازم را ایجاد كند.

انتظار این است كه با اجرا شدن سند جامع توسعه گردشگری چهارمحال و بختیاری شاهد تحول در حوزه گردشگری استان باشیم چیزی كه سالها با وجود تلاشهای مقطعی هنوز به نتیجه نرسیده و نتوانسته در تحقق توسعه یافتگی این خطه نقش موثری ایفا كند.

7363/6014/

گزارش از : خاطره حسین زاده