۲ خرداد ۱۳۹۴، ۱۵:۱۵
کد خبر: 81618919
T T
۰ نفر
استرس نقش مهمي در ناباروري دارد

تهران - ايرنا - متخصص سلامت و بهداشت باروري گفت، استرس نقش مهمي در ناباروري دارد.

به گزارش ايرنا از بسيج جامعه پزشكي، دكتر اعظم رحماني درباره بررسي عوامل ناباروري افزود: باروري از هيپوتالاموس شروع، سپس به هيپوفيز و در ادامه به تخمدان و رحم ختم مي ‌شود، هماهنگي بين اين ارگانها سبب باروري مي‌ شود و استرس يكي از عوامل ايجاد اختلال در اين هماهنگي‌ ها است.

وي گفت:‌ عامل عمده ناباروري در مردان واريكوسل است كه از عوامل محيطي بوده و كار در محيط ‌هايي با درجه حرارت بالا سبب پيدايش آن مي ‌شود كه معمولا با دارو و در برخي مواقع از طريق جراحي بهبود پيدا مي ‌كند.

رحماني به علل ناباروري در بانوان اشاره كرد و گفت: ناراحتي‌ هاي رحمي، لوله‌ اي‏، هورموني از جمله عوامل ناباروري در بانوان است.

متخصص سلامت و بهداشت باروري افزود: اشعه ‌درماني و شيمي ‌درماني يا استفاده از بعضي داروهاي ‌خاص بر روي تخمك‌ گذاري اثر مي‌ گذارند و از عوامل محيطي محسوب مي‌ شوند كه بر ناباروري سلول ‌هاي تخمك خانم تاثير دارند.



** تاثير سل بر ناباروري زنان

رحماني به بيماري ‌هايي مانند سل اشاره كرد و گفت: بيماري سل لوله‌ هاي رحمي را درگير مي ‌كند و عامل ناباروري است، البته اكنون شيوع سل كمتر شده اما بايد بدانيم كه ناباروري‌ هاي لوله ‌اي به راحتي درمان نمي‌ شوند.

وي درباره تاثير ليزردرماني بر ناباروري افزود: درمان موهاي زايد با ليزر در مردان با كاهش موقت در حجم و تعداد اسپرم همراه است كه پس از مدتي به حالت اوليه برمي‌ گردد.

متخصص سلامت و بهداشت باروري ادامه داد: گرچه استفاده از ليزر در بانوان براي از بين بردن موهاي زايد ناحيه تناسلي، ايمن و بدون عارضه در نظر گرفته مي‌ شود اما برخي شواهد گوياي اين است كه اگر اين درمان به صورت طولاني مدت باشد ممكن است تاثيراتي بر ارگان‌ هاي باروري گذارد كه بسته به سن و ديگر فاكتور‌ها متفاوت بوده و نيازمند مطالعات بيشتري است.



** تاثيرات اشعه موبايل بر ناباروري مطالعه بيشتري نياز دارد

رحماني درباره تاثيرات اشعه موبايل بر ناباروري گفت: شواهد علمي گوياي اين است استفاده مداوم از گوشي موبايل و قرار دادن آن در جيب موجب افزايش اسپرم‌هايي با شكل غيرطبيعي و نيز كاهش تعداد اسپرم مي‌شود كه بر باروري اثرگذار است.

وي افزود: مطالعه ‌اي انجام شده نشان مي‌ دهد مردان با اختلال نعوظ، 5 / 2 برابر بيشتر تمايل به نگهداري موبايل در جيب شلوار خود دارند.



** شواهد علمي بر مضرات موبايل وجود ندارد

متخصص سلامت و بهداشت باروري افزود: شواهد علمي دقيق و مستقيمي دال بر استفاده مكرر و نزديك گوشي موبايل و ناباروري وجود ندارد، هر چند مطالعات گوياي اين است كه سطح بالاي آنزيم آلفا آميلاز با كاهش 30 درصدي بارروي همراه است و اين آنزيم در زنان با استفاده مكرر و نزديك به گوشي موبايل بيشتر است.

رحماني ادامه داد: گرچه شواهد علمي دقيقي دال بر اثر استفاده مكرر و نزديك گوشي موبايل بر باروري زنان وجود ندارد، اين يافته گوياي اين نيست كه استفاده مكرر خالي از اثرات مخرب است، بلكه اين امر نيازمند مطالعات بيشتر و دقيق‌تر است.

وي با اشاره به تغييرات سبك زندگي كنوني گفت: امروزه ما به سبك نشسته و استفاده از غذاهاي آماده و نداشتن تحرك روي آورده‌ايم اين سبك از زندگي عامل بيماري تخمدان به نام پلي ‌كيستيك است كه در واقع يكي از علل ناباروري است كه با ايجاد تغييراتي در سبك زندگي كنوني مي‌توانيم آن را درمان كنيم.



** بهترين سن براي بارداري 18 تا 35 سال است

وي درباره سن ايمن براي بارداري بانوان خاطرنشان كرد: بهترين سن براي بارداري 18 تا 35 سال است، وقتي متوسط سن ازدواج بالا مي ‌رود، بارداري‌ هاي پس از اين سن نيز بيشتر مي‌ شود.

اجتمام ** 7268 ** 1071
۰ نفر