به گزارش روز یكشنبه ایرنا، از زمان اجرای طرح سهمیهبندی بنزین مقرر شد در ابتدای هر ماه 60 لیتر بنزین با قیمت یارانهای در كارت سوخت انواع خودروهای سواری شارژ شود، گفته می شود واریز نشدن سهمیه بنزین مربوط به خرداد ماه در پی برگزاری جلسه اخیر هیات دولت است كه - بر اساس مصوبه مجلس- تغییر قیمت فرآوردههای نفتی برای سال جاری در این جلسه به تصویب رسید اما هنوز ابلاغ نشده است.
براساس برخی از شنیده ها قرار است قیمت بنزین تك نرخی شود و قیمت آن (اعم از سهمیه ای و آزاد) معادل یكهزار تومان در هر لیتر شود. علاوه بر این، قیمت گازوئیل سهمیهای با 50 تومان افزایش در هر لیتر به 300 تومان خواهد رسید.
ناگفته نماند كه این تصمیم دولت در پی آن است كه نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی لایحه بودجه سال 94 كل كشور تبصره مربوط به قانون هدفمندی یارانهها را با تغییراتی نسبت به سال 1393 تصویب كردند.
به موجب مصوبه مجلس درآمد حاصل از اجرای قانون هدفمندی یارانهها در سال 1394 تا مبلغ 48 هزار میلیارد تومان تعیین شد. همچنین مجلس تصویب كرد دولت مجاز است در سال 1394 «تا مبلغ 52 هزار میلیارد ریال برای كمك به بخش تولید، بهبود حملونقل عمومی و بهینهسازی مصرف انرژی در واحدهای تولیدی ، خدماتی و مسكونی و جلوگیری از آلودگی محیط زیست»، «تا مبلغ 48 هزار میلیارد ریال به منظور اجرای بند «ب» ماده 34 قانون برنامه پنجم توسعه درباره كاهش هزینههای درمانی»، «تا مبلغ 390 هزار میلیارد ریال به منظور پرداخت نقدی و غیرنقدی»، «تا مبلغ 13 هزار میلیارد ریال به منظور تامین بخشی از یارانه سود تسهیلات تامین مسكن حمایتی زوجهای جوان، اقشار آسیبپذیر، روستائیان و عشایر، ساماندهی مسكن در بافتهای فرسوده، سكونتگاههای حاشیه شهرها و مسكن مهر» و «تا مبلغ 40 هزار میلیارد ریال به منظور كمك به برنامههای اشتغال، جوانان و فارغالتحصیلان دانشگاهها» هزینه كند.
براساس این مصوبه مجلس كل مصارف دولت در زمینه اجرای تبصره 20 قانون بودجه سال جاری كل كشور مربوط به قانون هدفمندی یارانهها را 54 هزار و 300 میلیارد تومان در نظر گرفته است.
بررسیها نشان میدهد در بخش مصرفی تبصره 20 قانون هدفمندی یارانهها از 54 هزار و 300 میلیارد تومان كه برای سال 94 در نظر گرفته شده رقم 43 هزار و 900 میلیارد تومان از آن مصارف غیرقابل اجتناب است كه برای آن ردیفهای بودجه در نظر گرفته شده است.
این موارد شامل «39 هزار میلیارد تومان به منظور پرداخت یارانه نقدی»، «4 هزار و 800 میلیارد تومان مربوط به بیمه سلامت»، «50 میلیارد تومان برای كمك به تولید» و «50 میلیارد تومان مربوط به مسكن حمایتی» میشود.
همچنین در بخش منابع درآمدی تبصره 21 قانون بودجه سال جاری 38 هزار و 500 میلیارد تومان منابع قابل تحقق است. آمارهای موجود بیانگر آن است كه از محل افزایش قیمت حاملهای انرژی رقم3100 میلیارد تومان منابع برای دولت آزاد میشود و مجموع درآمدهای دولت حاصل از اجرای قانون هدفمندی یارانهها به 41 هزار و 800 میلیارد تومان میرسد.
** كسری 6 هزار و 400 میلیارد تومانی بودجه از محل درآمدهای قانون هدفمندی یارانه ها
آمارهای مذكور نشان میدهد با آزاد شدن قیمت حاملهای انرژی همچنان دولت در زمینه تامین منابع درآمدی قانون هدفمندی با 6400 میلیارد تومان كسری بودجه در بخش درآمدی مواجه است.
اعداد فوق بیانگر آن است كه با آزادسازی قیمت حاملهای انرژی سقف درآمدهای دولت در بخش هدفمندی به 41 هزار و 800 میلیارد تومان خواهد رسید. همچنین رقم 43 هزار و 900 میلیارد تومان در بخش هزینهای هدفمندی غیر قابل اجتناب است كه این موضوع بیانگر كسری بودجه2100 میلیارد تومانی دولت در سال جاری با در نظر گرفتن آزادسازی قیمت حاملهای انرژی است.
در این شرایط دولت به منظور اجرای دقیق تبصره 20 قانون بودجه سال 94 كل كشور مربوط به هدفمندی یارانهها كه در مجلس تصویب شده، آزادسازی قیمت حاملهای انرژی را در دستور كار خود قرار داده تا با بخشی از كسری بودجه موجود مقابله كند.
** وزیر نفت: برای آگاهی از قیمت جدید بنزین 2 تا 3 شب تحمل كنید
در همین حال بیژن نامدار زنگنه وزیر نفت شب گذشته در خصوص وجود شایعاتی مبنی بر تك نرخی شدن قیمت بنزین، گفت: تنها 2 تا 3 شب منتظر بمانید تا از وضعیت سهمیه و نرخ جدید بنزین خودروهای سواری آگاهی یابید.
وی درباره گران شدن قیمت بنزین و حذف قیمت بنزین 700 تومانی، گفت: در این زمینه همه گزینه ها روی میز است.
سخنگوی شركت ملی پخش فرآورده های نفتی نیز پیشتر گفته بود: واریز سهمیه سوخت خردادماه خودروهای سواری شخصی و موتورسیكلت ها در مرحله تصمیم گیری است و پس از ابلاغ به شركت ملی پخش فرآورده های نفتی، در خصوص آن اطلاع رسانی خواهد شد.
مقامات وزارت نفت، تاكید كرده بودند كه تا پایان سال جاری، تغییری در قیمت و میزان سهمیه خودروها ایجاد نخواهد شد.
با توجه به گفته های مقامات ارشد نفتی كشور دارندگان وسایل نقلیه اعم از سواری و موتورسیكلت ها ظاهرا باید چند روزی صبر كنند تا تكلیف نرخ حامل های انرژی و چگونگی جبران كسری بودجه روشن شود.
اقتصام(5) 9141**1558
تهران- ایرنا- با واریز نشدن سهمیه بنزین خرداد ماه كارت های دارندگان خودروهای شخصی، به نظر می رسد زنگ تغییرات در تخصیص این سهمیه به صدا درآمده است. نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی لایحه بودجه سال 94 كل كشور تبصره مربوط به قانون هدفمندی یارانهها را با تغییراتی نسبت به سال 1393 تصویب كردند.