به گزارش خبرنگار علمی ایرنا، نصرتالله ضرغام روز دوشنبه در آیین آغاز به كار اولین كنفرانس نقش حمایت از اختراعات و حقوق مالكیت فكری در رشد و توسعه ملی در دانشگاه تربیت مدرس افزود: یكی از كارهای صندوق در حمایت از پژوهشگران و محققان ثبت اختراعات در خارج از كشور است كه تاكنون 39 اختراع در خارج از كشور ثبت شده است.
وی ادامه داد:همچنین 67 اختراع در پروسه ثبت قرار دارد و 157 اختراع نیز در مرحله داوری است.
وی با اشاره به اینكه قطعا ظرفیت كشور در این حد نیست، افزود:تلاش میكنیم طیف مخاطبان را گستردهتر و از اختراعات آنها استفاده كنیم.
ضرغام با اشاره به این كه تعدادی از این اختراعات به فروش رفته است ، گفت:آنچه مسلم است بخشی از اختراعات در داخل و بخشی در خارج از كشور ثبت میشود و ثبت اختراع باید منافع مالی داشته باشد.
وی ادامه داد: با حمایتهایی كه در كشور از ثبت اختراع صورت میگیرد و با توجه به ظرفیتهای بالقوهای كه وجود دارد ما آینده خوبی خواهیم داشت.
وی یادآور شد:حمایتهای صندوق پژوهشگران و فناوران كشور فقط در زمینه ثبت اختراع نیست، بلكه این صندوق حمایتهایی از قبیل اعطای كرسیهای پژوهشی به دانشمندان برجسته داخل و خارج از كشور ، اعطای گرند پژوهشی (پژوهانه) به پژوهشگران و حمایت از پروژههای تحقیقاتی اساتید نیز دارد.
رییس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران یادآور شد:این صندوق به دنبال ایجاد مراكز نوآوری در دانشگاهها و مراكز علمی كشور با هدف تبدیل یافتههای پژوهشی و ایدههای خلاقانه به محصول است.
وی در بخش دیگری از سخنانش افزود:در دنیایی كه در آن هستیم عصر اطلاعات است و جهتگیری كلی آن خلاقیت و استفاده بیشتر از تولیدات فكری است.
وی افزود:دانشگاهها و مراكز علمی بزرگترین تولیدكنندگان نوآوری در تمام دنیا هستند، كشورهای مختلف تلاشهای بسیاری انجام میدهند تا ساختار لازم برای تولیدات فكری را در كشورشان فراهم كنند و علاوه بر استفاده از ظرفیت كشور خود از ظرفیت دیگر كشورها نیز برای تحقق اهدافشان استفاده میكنند.
وی بیان كرد: صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران كشور نیز در جهت استفاده از ظرفیتهای كشور و توسعه علمی هدفمند نیز با برنامههای راهبردی در راستای سند توسعه 1404 فعالیت دارد.
ضرغام ادامه داد:نگرش آمریكا به توسعه علم با دید تجاری است و اتحادیه اروپا به توسعه علم نگاه بنیادی دارد.
وی ادامه داد:توسعه علمی با جذب افراد توانمند علمی پایه گذاری شده است و آمریكا موفق شده 43درصد افراد تحصیلكرده این كشور و حتی تحصیل كرده های دیگر كشورها را جذب كند، آمریكا 25 میلیارد دلار از طریق جذب دانشجویان خارج از كشور كسب می كند.
ضرغام گفت: اتحادیه اروپا دارای 20درصد ثبت پتنت در جهان است، همچنین آمریكا دارای 37 درصد ثبت پتنت در جهان است و كشور چین نیز توانسته در ردیف كشورهای آمریكا و اتحادیه اروپا قرار گیرد.
وی با اشاره به اینكه آمریكا بیشترین سرمایه گذاری را برای دارایی های فكری كرده انجام داده است، گفت:توسعه علمی ، توسعه هدفمندی است یا باید منجر به گسترش مرزهای دانش شود یا برای جامعه مفیدباشد و منجر به رشد اقتصادی و رفاه عمومی شود، هرگز در دنیا دیناری را برای كار عبث هزینه نمی كنند.
رییس اولین كنفرانس نقش حمایت از اختراعات وحقوق مالكیت فكری افزود:در هیچ كشوری توسعه علمی فقط توسط دولت انجام نمی شود، بیشترین سرمایه گذاری ها برای ثبت اختراعات را مراكز كارآفرینی و شركت های فناوری انجام می دهند.
وی یادآور شد:یكی ازدلایلی كه اتحادیه اروپا در قدم بعدی آمریكا و چین در ثبت دارایی فكریی و استفاده از دارایی فكر قرار دارد این بوده كه نتوانسته پرسود بودن این امر را برای صنایع و شركت های غیر دولتی خود روشن كند.
نخستین كنفرانس نقش حمایت از اختراعات و حقوق مالكیت فكری در رشد و توسعه ملی از امروز دوشنبه (چهارم خرداد ماه) به همت صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در دانشگاه تربیت مدرس آغاز شد.
این كنفرانس با هدف ایجاد فضایی مناسب به منظور تبادل تجربیات میان پژوهشگران و صاحبنظران دانشگاه و صنعت در موضوعات مرتبط تدارك یافته و مجموعه متنوعی از میزگردهای تخصصی، مقالات، سمینارهای تخصصی و كارگاه های آموزشی نیز در این كنفرانس ارائه خواهد شد.
بسترهای حقوقی- اجرایی حمایت از اختراعات و اموال فكری، نقش اختراعات و اموال فكری در كاهش قیمت محصولات، حقوق مالكیت فكری و تجارت الكترونیك، تجاری سازی اختراعات، قراردادهای حوزه اختراعات و اموال فكری و حقوق مالكیت فكری و برنامه پنج ساله توسعه اقتصادی و فرهنگی ایران از محورهای تعیین شده برای این كنفرانس است.
ادامه دارد...
علمی ** 9340 ** د . الف**1440
با حمایت صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران؛
ثبت 39 اختراع ایرانی در خارج از كشور
۴ خرداد ۱۳۹۴، ۱۱:۱۵
کد خبر:
81621443
تهران-ایرنا-رییس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران كشور و رییس اولین كنفرانس نقش حمایت از اختراعات و حقوق مالكیت فكری در رشد و توسعه ملی گفت:39 اختراع دانشگاهی و غیردانشگاهی با كمك این صندوق در خارج از كشور ثبت شده است.