محمد احمدی روز سه شنبه در گفت گو با خبرنگار ایرنا افزود: برای احداث این مركز تاكنون سه میلیاد و 500 میلیون ریال اعتبار هزینه شده و پیش بینی می شود امسال در هفته دولت بهره برداری شود.
وی با اعلام اینكه مراحل اجرای این مركز تحقیقاتی از سال 91 در شهرستان بوكان آغاز شده است، گفت: مراحل ساخت این مركز در دشت 'سوتاو' بوكان به عنوان مهمترین زیستگاه پرنده میش مرغ در كشور به پایان رسیده و در هفته آینده نیز كار آب رسانی آن از روستای شیخلر پایان می یابد.
احمدی ادامه داد: این مركز در زمینی به مساحت بیش از دو هكتار با زیر بنای 300 متر مربع در دو طبقه احداث شده است.
رییس اداره حفاظت محیط زیست بوكان اضافه كرد: این مركز به منظور حفاظت، احیا، تكثیر و زندگی گونه میش مرغ كه یكی از گونه های كمیاب و نادر در جهان است احداث شده است.
وی گفت: این مركز شامل بخش های مختلفی است كه در بخش احیا و تكثیر پیش بینی شده تا این پرنده به روش مصنوعی پرورش و سپس در زیستگاه آن رها سازی شود.
احمدی افزود: در ماههای اخیر 23 قطعه از این پرنده كه بیشترین تعداد آنها در زیستگاه های كشور به شمار می رود در زیستگاه دشت حمامیان این شهرستان شمارش شده است.
میش مرغ (Otis tarda) از گونه های منحصر به فرد و بسیار مهم جانوری در جهان به شمار می آید كه در فهرست سرخ اتحادیه بینالمللی حفاظت از جمعیت و منابع طبیعی جزو پرندگان در خطر انقراض قرار گرفته است.
این پرنده از خانواده هوبرگان است كه در دشت های وسیع بی درخت، زمین های استپی و كشتزارهای پهناور حبوبات و علفزارها زندگی می كند و یكی از بزرگترین پرندگان ایران به شمار می رود كه با طول بدن یك متر و وزن بیش از 15 كیلوگرم از نظر شكل و جثه شباهت زیادی به بوقلمون دارد.
تغذیه این پرنده بسیار متفاوت و شامل مواد گیاهی و حیوانی مختلف از جمله حشرات، قورباغه و سوسمار است.
در بهار كه زمان جوجه آوری است آشیانه خود را در قسمت های انبوه این مزارع می سازد اما در پاییز و زمستان نیز می توان آنها را در مزارع درو شده مشاهده كرد.
دشت سوتاو كه مهمترین زیستگاه این پرنده نادر در ایران به شمار می رود یك پهنه تپه ماهوری به وسعت 400 هكتار در روستای حمامیان از توابع بخش سیمینه بوكان است كه سالانه پذیرای 20 تا 25 قطعه از این نوع پرنده نادر است و از سوی اداره كل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی به عنوان پناهگاه میش مرغ و منطقه شكار ممنوع اعلام شده است.
این پرنده در آذربایجان غربی علاوه بر بوكان در برخی مناطق مهاباد نیز دیده شده است.
میش مرغ طی سال های گذشته به دلیل محدود شدن زیستگاه های طبیعی، شكار بی رویه و اختلال در مناطق زیست و تخمگذاری آن، در معرض تهدید انقراض بوده و به همین دلیل هم اكنون در فهرست سرخ اتحادیه بین المللی حفاظت از جمعیت و منابع طبیعی جهان قرار گرفته است.
شهرستان بوكان در جنوب آذربایجان غربی و 184 كیلومتری شهر ارومیه مركز استان واقع شده است.
2077/7510/6185/2093
نخستین مركز تحقیقاتی میش مرغ كشور در بوكان آماده بهره برداری شد
۵ خرداد ۱۳۹۴، ۱۵:۱۰
کد خبر:
81623419
مهاباد - ایرنا - رییس اداره حفاظت محیط زیست بوكان گفت: نخستین مركز تحقیقاتی میش مرغ كشور در این شهرستان آماده بهره برداری است.