۷ خرداد ۱۳۹۴، ۱۴:۴۰
کد خبر: 81626095
T T
۰ نفر
استاندار آذربايجان غربي: مشاركت مردم مهمترين عامل احياي درياچه اروميه است

مهاباد - ايرنا - استاندار آذربايجان غربي گفت: مشاركت مردم مهمترين عامل احياي درياچه اروميه به شمار مي رود و دولت تدبير و اميد تاكيد ويژه اي بر اين امر دارد .

قربانعلي سعادت روز پنجشنبه در سومين نشست فرهنگي و اجتماعي طرح احياي درياچه اروميه كه در شهر بوكان برگزار شد، افزود: رييس جمهوري احياي درياچه اروميه را اولويت مهم مي داند و اين امر را از نخستين روزهاي آغاز به كار دولت اعلام كرده است.

وي گفت: دكتر روحاني در نخستين جلسه هيات دولت، دستور تشكيل ستاد احياي درياچه اروميه را صادر كرد به طوري كه احياي اين درياچه جزو اولين مصوبه هاي دولت تدبير و اميد بود كه اين امر نشان دهنده عزم راسخ دولت يازدهم بر نجات آن است .

وي افزود: مساله درياچه اروميه كه در گذشته نگاه امنيتي به آن وجود داشت، امروز تبديل به يك موضوع اجتماعي و فرهنگي شده و دولت تدبير و اميد نيز قصد دارد با مشاركت مردم اين درياچه را احيا كند .

سعادت اضافه كرد: دولت حتي در شرايطي كه با محدويت‌هاي اعتباري مواجه بود، اعتبارات خوبي را براي احياي درياچه اروميه تصويب كرد كه اين امر نشان دهنده توجه ويژه رييس جمهوري و دولت تدبير و اميد به بحث احياي درياچه اروميه است .

سعادت يكي از مهمترين عوامل خشك شدن درياچه اروميه را توسعه بي رويه كشاورزي سنتي و عدم مديريت صحيح منابع آب در استان عنوان كرد و گفت: برگزاري نشست فرهنگي و اجتماعي درياچه اروميه در شهرستانهاي مهاباد، نقده و امروز نيز در بوكان، نشانگر جديت مسوولان استاني و تلاش آنها براي حل ريشه اي مساله درياچه اروميه است و اميدواريم با مشاركت مردم به ويژه كشاورزان بتوانيم درياچه اروميه را به شرايط پرآبي خود بازگردانيم.

وي به اقدامات ستاد احياي درياچه اروميه اشاره كرد و گفت: ما قصد نداريم در قبال احياي درياچه اروميه، حتي يك نفر بيكار شود ولي اگر بحث خشك شدن درياچه اروميه هم پيش نمي آمد، الگوي كشت و الگوي آبياري سنتي در اراضي كشاورزي بايد تغيير پيدا مي‌كرد.

استاندار آذربايجان غربي، توسعه شيوه آبياري‌ نوين در اراضي را از اساسي‌ترين عوامل در پيشبرد برنامه‌هاي احياي درياچه اروميه عنوان كرد و گفت: مردم و كشاورزان استقبال خوبي از برنامه هاي احياي درياچه اروميه داشته اند و اميدواريم با تداوم اين همكاري ها، بتوانيم اراضي كشاورزي حاشيه درياچه اروميه را به سيستم هاي آبياري نوين مجهز كنيم.

وي اضافه كرد: آذربايجان ‌غربي ظرفيت و پتانسيل خوبي در زمينه تبديل كشاورزي سنتي به مدرن و مكانيزه دارد و بايد با استفاده و حمايت از مردم و كشاورزان و بخش خصوصي استان بتوانيم براي پياده‌سازي الگوي كشاورزي پايدار اقدام كنيم.

سعادت ايجاد اشتغال جايگزين و توجه به معيشت روستاييان در استان را از ديگر برنامه‌هاي مهم ستاد احياي درياچه اروميه عنوان كرد و افزود: استحصال پتاس از نمك درياچه اروميه از مهم‌ترين پروژه‌هاي مربوط به برنامه اشتغال جايگزين در آذربايجان‌ غربي است كه در همين راستا تفاهم نامه‌اي را با يك شركت سرمايه گذار داخلي منعقد كرده ايم.

سعادت اضافه كرد: همچنين تلاش مي شود با توسعه تجارت مرزي و ايجاد بازارچه هاي مرزي در استان، به اشتغال و معيشت روستاييان و مرزنشينان استان نيز كمك كرد.

در سومين نشست فرهنگي و اجتماعي طرح احياي درياچه اروميه كه در سالن اجتماعات سيمرغ بوكان برگزار شد، عيسي كلانتري دبير كارگروه و مجري طرح نجات درياچه اروميه، معاون امور عمراني استاندار آذربايجان غربي، مدير برنامه ريزي و تلفيق كارگروه ملي نجات درياچه اروميه، سخنگوي كارگروه ملي نجات درياچه اروميه، فرماندار، امام جمعه و نماينده مردم بوكان در مجلس شوراي اسلامي نيز حضور داشتند.

ارائه گزارش پيگيري هاي نمايندگان استان در مجلس شوراي اسلامي در خصوص احياي درياچه اروميه، گزارش اهم اقدامات انجام شده در خصوص طرح احياي درياچه اروميه و تبيين برنامه هاي فرهنگي و اجتماعي ستاد، اجراي سرود درياچه اروميه توسط دانش آموزان منتخب مدارس شهرستان بوكان و بيان ديدگاهها و سياست هاي استان در خصوص طرح احياي درياچه اروميه توسط استاندار آذربايجان غربي از جمله بخش هاي اين نشست در بوكان است.

درياچه اروميه در شمال غربي ايران و در منطقه آذربايجان واقع شده است. اين درياچه طبق آخرين تقسيمات كشوري، بين دو استان آذربايجان شرقي و آذربايجان غربي تقسيم شده است.

درياچه اروميه، بزرگترين درياچه داخلي ايران و دومين درياچه آب شور دنيا است.

آب اين درياچه بسيار شور بوده و عمدتا از رودخانه هاي زرينه رود، سيمينه رود، تلخه رود، گدار، باراندوز، شهرچاي، نازلو و زولا تغذيه مي شود.

چند سالي است به علت خشكسالي و مديريت نادرست منابع آب اين حوضه آبي به خشكي مواجه شده و اكنون بيش از 95 درصد آب خود را از دست داده است.

با روي كار آمدن دولت تدبير و اميد به دستور رييس جمهوري ستاد احياي درياچه اروميه زير نظر معاون اول رييس جمهوري تشكيل شده است.

7510/6185/2093/ 6075
۰ نفر