۱۱ خرداد ۱۳۹۴، ۱۴:۵۹
کد خبر: 81630948
T T
۰ نفر

آبشار شوي اثري ملي نيازمند حفاظت

۱۱ خرداد ۱۳۹۴، ۱۴:۵۹
کد خبر: 81630948
آبشار شوي اثري ملي نيازمند حفاظت

دزفول - ايرنا - با افزايش سفر گردشگران به منطقه گردشگري آبشار شوي در ارتفاعات كوهستاني بخش شهيون در شمال شهرستان دزفول حفاظت از اين اثر طبيعي و ملي ضروري است.

به گزارش ايرنا آبشار شوي با ارتفاع 85 متر و عرض حدود 75 متر در شمال دزفول واقع شده كه به دليل دارا بودن مناظر زيباي طبيعي از جمله جاذبه هاي گردشگري استان خوزستان بوده كه سفر گردشگران به اين آبشار رو به افزايش است.

اين آبشار يكي از بزرگترين و زيباترين آبشارهاي ايران است كه در دهستاني به نام شوي از توابع بخش شهيون شهرستان دزفول و در فاصله حدود 100 كيلومتري شهر دزفول قرار دارد كه بتازگي در ليست آثار ملي كشورمان قرار گرفته است.

به گفته بخشدار شهيون دزفول از ابتداي امسال تاكنون بيش از 10 هزار گردشگر از شهرهاي مختلف كشور به آبشار شوي سفر كرده اند.

شكرالله قارم افزود:بازديد گردشگران از آبشار شوي از ابتداي امسال شتاب گرفته است و به منظور سهولت تردد گردشگران به اين آبشار اقداماتي در حال پيگيري و اجرا است.

وي از احداث زير ساخت هاي گردشگري در روستاي سرتنگ در مجاورت آبشار شوي خبر داد و افزود: مقدمات احداث كمپ گردشگري در روستاي سرتنگ با احداث سرويس هاي بهداشتي با كمك ساكنان محلي آغاز شده است.

بخشدار شهيون اظهار كرد: به منظور حفظ چشم انداز طبيعي و بكر آبشار شوي همچنين جلوگيري از آلودگي زيست محيطي اين اثر ملي ، كمپ گردشگري در فاصله چند كيلومتري آبشار و در روستاي سرتنگ احداث خواهد شد.

رييس هيات كوهنوردي شهرستان دزفول نيز به ايرنا گفت:آبشار شوي يكي از آبشارهاي پلكاني و پوشيده از خزه سبز است كه توجه بسياري را به خود جذب كرده است.

غلامحسين حسنپور افزود:متاسفانه بسياري از بازديدكنندگان و كوهنوردان ناآگاه براي گرفتن عكس و جلب توجه ساير گردشگران از آبشار بالا رفته كه اين امر ضمن ايجاد خطر براي خود و ديگران ،موجب تخريب ديواره آبشار و از بين رفتن خزه ها و كورشدن چشمه هاي مويين آبشار مي شود.

وي افزود:زيبايي اين آبشار به خزه هاي سبز و پلكاني آن است ضمن اينكه اين خزه ها در برابر پايكوب شدن مقاومتي نداشته و از ريشه كنده مي شوند و اگر اين روند ادامه يابد پوشش گياهي اين آبشار از بين رفته و به يك آبشار سنگي تبديل مي شود.

حسنپور اظهار كرد:لگد كردن ديواره آبشار نيز موجب مي شود چشمه هاي مويين و نازكي كه از درون ديواره خارج مي شود مسدود شده و روز بروز اين آبشار خشك تر شود تا جايي كه احتمال خشكي كامل آن نيز وجود دارد.

رييس هيات كوهنوردي دزفول با اشاره به اينكه به دليل كمبود بارش تاكنون عرض آبشار به نصف رسيده است از گردشگران و كوهنوردان خواست از صعود به ارتفاع بالاي آبشار خودداري كرده و ديگران را نيز از اين كار منع كنند تا وضعيت طبيعي آبشار شوي حفظ شود.

رييس اداره حفاظت محيط زيست دزفول نيز گفت:بالا رفتن گردشگران از ديواره آبشار شوي امري خطرناك است كه علاوه بر احتمال بروز صدمات جاني موجب تخريب ديواره آبشار شده و به چشم انداز طبيعي آثار صدمه وارد مي كند.

فرهاد قلي نژاد افزود:در جلساتي كه با حضور مسوولان ذيربط در اين خصوص برگزار شد مقرر گرديد حريم آبشار شوي با نرده كشي محصور شده و گردشگران فقط از چشم انداز آبشار شوي لذت برده و ديواره اين آبشار زيبا تخريب نشود.

آبشار شوي به عنوان نخستين اثر طبيعي خوزستان و سي و پنجمين اثر طبيعي كشور ، دي ماه پارسال در فهرست آثار ملي به ثبت رسيد.

7278/6068