۱۱ خرداد ۱۳۹۴، ۱۶:۲۸
کد خبر: 81631130
T T
۰ نفر
آموزش و مهارت آموزي 2 راه مهم مقابله با تهديدات فضاي مجازي

گرگان - ايرنا - برخي كارشناسان حوزه فضاي مجازي در همايشي در گرگان، تنها راه مقابله با تهديدات اين نوع فضاها را آموزش و مهارت آموزي به خانواده ها به ويژه نسل جوان دانسته و بر آن تاكيد كردند.

به گزارش خبرنگار ايرنا، اين كارشناسان روز دوشنبه در همايش 'جوان و مديريت فضاي مجازي' آسيب هاي حوزه فضاي مجازي را بيشتر از فرصت هاي آن دانسته و لزوم برنامه ريزي براي استفاده حداكثري از فرصت هاي آن را متذكر شدند.

حجت الاسلام ياسر خليلي از كارشناسان اين حوزه در گرگان گفت: امروز مهارت آموزي و افزايش آگاهي افراد جامعه نسبت به فضاهاي مجازي براي كاهش تهديدات آن، يك الزام و ضرورت است كه بايد مورد توجه جدي مسوولان و خانواده ها قرار گيرد.

وي با اشاره به اهداف و كاركردهاي شبكه هاي مجازي افزود: اين شبكه ها بيشتر با هدف سازماندهي انواع گروه هاي اجتماعي مجازي، ايجاد محتوا توسط اعضا، توسعه مشاركت هاي اجتماعي، تبليغات هدفمند اينترنتي و به اشتراك گذاشتن علاقمندي هاي اعضا، راه اندازي شده است.

خليلي، انتشار سريع و آزادانه اطلاعات، امكان عبور از مرزهاي جغرافيايي، شكلگيري و تقويت خرد جمعي، ارتباط مجازي مستمر با دوستان و آشنايان، توسعه مشاركت هاي مفيد اجتماعي و افزايش سرعت در آموزش و ارتباط شبانه روزي را از مزاياي شبكه هاي مجازي برشمرد و گفت: با همه اين مزايا، شكلگيري و ترويج سريع شايعات و اخبار كذب، تبليغات ضد ديني و القاي شبهات، نقض حريم خصوصي افراد، تاثيرات منفي رفتاري و انزوا و دور ماندن از محيط هاي اجتماعي واقعي از پيامدهاي منفي شبكه هاي اجتماعي است.

وي با بيان اين كه هر يك از پيامدهاي منفي اين شبكه ها، خسارات سنگين مادي و معنوي بر افراد مي گذارد تصريح كرد: اگر چه برخورد سلبي با اين پديده هاي نوظهور اجتماعي امكان ندارد اما تنها با آموزش و افزايش مهارت افراد مي توان از آسيب هاي آن كاست.

حجت الاسلام عباس وطن پرست ديگر كارشناس حوزه فضاي مجازي از قم نيز گفت: مشكل اصلي ما با فضاي مجازي نيست بلكه استفاده درست از اين فضا و جلوگيري از اثرات منفي آن بر جامعه و خانواده هاست.

وي مدعي شد كه امروز شبكه هاي مجازي 45 آسيب جدي بر افراد جامعه و خانواده ها وارد مي كنند كه اگر استفاده از اين شبكه ها درست مديريت نشود، لطمه سنگيني به فرهنگ و اعتقادات و ارزش هاي اسلامي وارد مي شود.

حجت الاسلام وطن پرست، فرهنگ سازي و آموزش را مهمترين راهكار مقابله با آسيب هاي شبكه هاي فضاي مجازي دانست و اضافه كرد: اين شبكه ها نشاط را از خانواده ها دور كرده و قبح برخي گناهان و اعمال ناروا را در جامعه شكسته است.

رييس پليس فتا فرماندهي انتظامي گلستان نيز در اين جلسه افزايش آگاهي و مهارت افراد و خانواده ها را نسبت به تهديدات فضاي مجازي مهم دانست و گفت: رعايت نكردن نكات امنيتي لازم در فضاي مجازي، خطرات و آسيب هاي جبران ناپذيري را به دنبال دارد.

سرهنگ حبيب اله رجبلي افزود: امروز بسياري از جرائم حوزه فضاي مجازي مثل برداشت از حساب بانكي، كلاهبرداري، ايميلي، پيامكي و سرقت رمز عابر بانك، هتك حرمت و عفت عمومي و نشر اكاذيب به دليل ناآگاهي كاربران اين حوزه اتفاق مي افتد.

وي، تأمين امنيت فضاي مجازي و تبادل اطلاعات، صيانت از هويت ديني، ملي و ارزش هاي انساني در حوزه فضاي مجازي، حفظ حريم شخصي و آزادي هاي مشروط در فضاي مجازي و حفظ زيرساخت هاي جامع كشور در برابر حملات الكترونيكي را از اهداف اصلي تشكيل پليس فتا در ناجا برشمرد.

سرهنگ رجبلي با تأكيد بر ضرورت آموزش كاربران اينترنت با تهديدات و جرائم اين حوزه اضافه كرد: پليس وظيفه دارد در حد توان و امكانات، هشدارها و آموزش هاي لازم را براي حفاظت كاربر از اطلاعات شخصي بدهد تا كاربران به دليل ناآگاهي با مشكل در اين بخش مواجه نشوند.

همايش 'جوان و مديريت فضاي مجازي' به مناسبت بزرگداشت هفته جوان توسط اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي گلستان با همكاري برخي دستگاه هاي فرهنگي و اداري اين استان برگزار شد.

استان گلستان افزون بر يك ميليون و 850 هزار نفر جمعيت دارد.

3039/6159/1358
۰ نفر