به گزارش روز دوشنبه ايرنا از اداره كل روابط عمومي شوراي نگهبان، آيت الله احمد جنتي در اين ديدار افزود: فشارهاي زيادي از طرف آمريكا به ايران وارد ميشود و آنها مسأله انرژي هستهاي را بهانه قرار دادند تا قدرت اسلام را سركوب كنند.
وي خاطرنشان كرد: آنها هم خودشان ميدانند كه ما بر خلع سلاح هسته اي تاكيد داريم منتها به بهانه آن ما را تحريم ميكنند تا در فشار اقتصادي و سياسي قرار بگيريم و از مقاومت دست بكشيم.
امام جمعه موقت تهران به جنگ عليه ملت بيدفاع و مظلوم يمن و حمايت جمهوري اسلامي ايران به آنها اشاره كرد و گفت: اگر از يمن حمايت ميكنيم به دليل اين است كه آنها هم مسلمانند و هم مظلوم. متأسفانه امروز اين مردم مرتب از هوا و زمين از سوي عربستان سعودي كه يك كشور اسلامي است بمباران ميشوند، تمام تأسيسات آنها از بين ميرود و كشورشان در معرض تبديل به يك ويرانه قرار دارد.
آيت الله جنتي با بيان اينكه مشابه اين مشكلات در منطقه رو به افزايش است؛ به جنگ جبهه تكفيري صهيونيستي عليه مقاومت و ملت سوريه اشاره و افزود: مشكل ديگر ما در سوريه است.
وي خاطرنشان كرد: سوريه يك كشور اسلامي است و در مقابل او رژيم صهيونيستي قرار دارد كه قسمتي از سرزمينهاي اسلامي را غصب كرده و مردم آنجا را آواره كرده است.
دبير شوراي نگهبان تاكيد كرد: بايد حواسمان باشد كه در سوريه در مقابل اسراييل قرار گرفتهايم و قصدمان اين است كه ميخواهيم از مظلوم دفاع كنيم.
وي نقشه استكبار جهاني در ايجاد گروههاي تكفيري مانند داعش را به منظور تفرقه بين مسلمين عنوان كرد و گفت: حركت داعش را آمريكا و وهابيت تكفيري پشتيباني مالي و تسليحاتي ميكنند. آنها نيز متأسفانه به نام اسلام اقدام به هر جنايتي مثل جهاد نكاح يا زنده سوزاندن افراد بيگناه ميكنند. اينها خطري براي جهان اسلام هستند و اگر در عراق و سوريه موفق شوند، نوبت به ساير كشورهاي اسلامي خواهد رسيد.
دبير شوراي نگهبان در ادامه اين ديدار انتصاب آقاي «حسين افندي كاوازوويچ» به سمت رييس العلماء و آقاي حسن چنگيچ به عنوان رئيس مجلس جامعه اسلامي اين كشور را تبريك گفت و به علاقه و محبت ملت ايران، مسئولين و رهبر معظم انقلاب به مردم اين كشور اشاره كرد.
وي ادامه داد: در زماني كه مسلمانان مظلوم بوسني مورد هجمه صرب ها قرار داشتند، احساس ما اين بود كه خودمان مورد حمله قرار گرفته ايم. ما در تمامي مراحل خود را در مصائب و مشكلات شما شريك ميدانستيم و تا آنجا كه در توان داشتيم از اظهار همدردي و كمكرساني مضايقه نكرديم.
آيت الله جنتي با بيان اين كه روحيات و اخلاقيات مردم بوسني ستودني است، افزود: مردم مسلمان آن منطقه از اروپا، افراد قانعي هستند و با اينكه با مشكلات و كمبودها دست به گريبان هستند از اسلام رويگردان نيستند.
خطيب موقت جمعه تهران با ابراز اميدواري به بازگشت ساير آوارگان جنگ بالكان تصريح كرد: آرزومندم شرايطي فراهم شود تا تمام آوارگان به اوطان خود برگردند چرا كه ظاهراً هنوز عدهاي در تركيه و اروپا باقي ماندهاند.
وي در ادامه با بيان اينكه توجه به مسأله وحدت اسلامي از اهم دستورات قرآن و بزرگان دين اسلام است، تصريح كرد: مطابق تعليمات قرآن كريم، مسلمان با يكديگر برادر هستند و هر كسي كه ايجاد تفرقه بكند و وحدت را نپذيرد، قرآن را قبول ندارد و از طرفي پيشوايان ديني ما نيز بر اين مسأله تأكيد داشتند.
آيت الله جنتي گفت: مطابق سخن گرانقدر امام علي (ع) در نهج البلاغه، ما موظفيم با ظالمان دشمن باشيم و به مظلومان ياري برسانيم. از طرف ديگر امام راحل (ره) و مقام معظم رهبري نيز بارها بر مسأله وحدت اسلامي تأكيد ورزيدند.
دبير شوراي نگهبان افزود: از شعارهايي كه حضرت امام از ابتداي نهضت بر آن اصرار داشتند، مسأله وحدت كلمه بود. مقام معظم رهبري نيز در بيانات اخيرشان حنجرهاي را كه مسأله اختلاف بين مسلمين فرياد بزند در خدمت دشمن دانستند.
وي در ادامه به حضور اهل سنت در ايران اشاره كرد و گفت: در كشور ما برادران اهل سنت نيز زندگي ميكنند. ما به دليل عمل به همين تعاليم و توجه به مسأله وحدت اسلامي تاكنون مشكلي در زمينه اختلافات مذهبي و فرقهاي در كشورمان نداشتيم.
عضو فقهاي شوراي نگهبان، ادامه داد: اقدامات ما در جهت كمك به مسلمانان و مظلومان در سراسر دنياست. براي ما تفاوتي نميكند كه مسلماني شيعه است يا سني. ما در همان زمان كه شما مورد ظلم واقع شده بوديد هر چه توانستيم براي خدمت به شما انجام داديم. الان هم در قضيه فلسطين با اينكه برادران ما شيعه نيستند هر چه بتوانيم كمك ميكنيم و از اين جهت واقعاً براي ما فرقي نميكند.
وي در بخش ديگري از سخنان خود ضمن پرداختن به وظايف و عملكرد شوراي نگهبان و ارائه توضيحاتي در اين مورد، تصريح كرد: من مايلم با قانون اساسي و ساختار قدرت در كشور ما آشنا شويد. در دنيا نهادي مشابه شوراي نگهبان وجود ندارد. البته دادگاههاي قانون اساسي در بسياري از كشورها وجود دارد اما كاركرد آن با شوراي نگهبان تفاوت دارد.
در اين ديدار آقاي كاوازوويچ رييس العلماء جامعه اسلامي بوسني ضمن تشكر از مردم و مسئولين جمهوري اسلامي، به قدرداني از حضور آيت الله جنتي در مراسم توديع و معارفه مسئولين جامعه اسلامي پرداخت و با ابراز ارادت صميمانه به حضرت آيت الله جنتي؛ افزود: شما از ابتدا دوست و همراه ما بوديد و اين دوستي و همراهي را همچنان حفظ نموديد. شما برادر بزرگوار و ديني ما و بسيار براي ما قابل احترام هستيد.
وي ادامه داد: حضور شما در كنار ما در زمان جنگ بوسني و آن شرايط بسيار سخت، مايه دلگرمي بود تا ما بتوانيم روي پاي خود بايستيم و از هويت ديني خودمان دفاع كنيم. كلمات براي قدرداني از زحمات و كمكهاي شما و ملت ايران قاصر است ولي از طرف ديگر بايد بگويم شما به نحو بسيار شايستهاي به وظيفه اسلامي خود نسبت به ياري رساني به يك كشور كوچك مسلمان اروپايي، عمل كرديد.
رييس العلماء جامعه اسلامي بوسني اضافه كرد: شما به هيچ عنوان حاضر نشديد جديت و كمك خود را كنار بگذاريد، در صورتي كه ما تاكنون چنين موردي را از ديگر كشورهاي اسلامي كه در حال حاضر نيز از دوستان ما محسوب ميشوند، مشاهده نكرديم.
وي در ادامه به اقدامات مسئولين جامعه اسلامي در تنظيم اساسنامه و مقررات جديد اين مجموعه اشاره كرد و گفت: جامعه اسلامي موفق شده است بسياري از مدارس، مساجد، مكتبخانهها و اوقاف را كه بر اثر جنگ تخريب و ويران شده بود، بازسازي كند البته تمام اين بازسازيها با همت و كمكهاي مردم و مسئولين جمهوري اسلامي انجام گرفت.
رئيس العلماء جامعه اسلامي بوسني و هرزگوين با بيان اينكه اكنون مسلمانان بوسني و هرزگوين و منطقه بالكان عليرغم دست و پنجه نرم كردن با مشكلات، در وضعيت بسيار بهتري از زمان جنگ به سر ميبرند ادامه داد: عليرغم كشتار و قتل عامي كه عليه مسلمانان انجام شد، موفق شديم نوعي اعتمادسازي بين سه قوم بوسنيايي، صرب و كراوات ايجاد كنيم. همچنين موفق شديم بسياري از آوارگان را به اوطان خودشان بازگردانيم. حتي خيلي از مسلمانان توانستند در منطقهاي كه اكثريت آن با صربهاست شركتهاي تجاري خودشان را بنا كنند.
كاوازوويچ با اظهار اينكه بسياري از اين اقدامات به دليل حمايت سفارت ايران و نهادهاي خيريه ايراني انجام گرفت، افزود: در حدود دهها هزار خانه بازسازي شد. بسياري از جادهها، پلها و زيرساختها تعمير شدند. در زمينه باغداري و كشاورزي كمكهاي زيادي صورت گرفت و همه اينها مديون سفيران و كارگزاراني بود كه در محل كار خود ننشستند و به ميان مردم براي خدمترساني آمدند.
وي در ادامه به نتيجه آخرين سرشماري مسلمانان بوسني در سال 2013 اشاره و افزود: عليرغم همه سياهنماييهايي كه در خصوص وضعيت مسلمانان در منطقه ميشود، بايد بگويم نتايج غير رسمي سرشماري حاكي از آن است كه 50 درصد جمعيت كشور بوسني و هرزگوين را مسلمانان تشكيل ميدهند. اين در حالي است كه تا قبل از جنگ، جمعيت مسلمانان حدود 43 درصد بود و ما در اين مدت شاهد رشد 10 درصدي آن بودهايم.
رئيس العلماء جامعه اسلامي بوسني، با بيان اينكه مذهب مردم اين منطقه حنفي و از نظر عقيدتي «ماتريدي» است؛ خاطرنشان كرد: ما در حدود پانصد سال است كه سنت اسلامي خودمان را حفظ كردهايم. اما متأسفانه در حال حاضر تلاشهايي صورت ميگيرد تا بين مسلمانان تفرقه ايجاد شود. به همين خاطر از جنابعالي تقاضا داريم به عنوان كسي كه تاكنون بر وحدت مسلمانان تأكيد داشتيد؛ بر اين موضوع در كشور ما نيز تأكيد كنيد.
وي ادامه داد: من فكر ميكنم بحثهاي مذهبي چيزي است كه بايد بين علماء دين انجام شود. مذاهب مختلفي همچون حنفي، شافعي، جعفري وجود دارد. تاريخ نشان داده است كه مسلمين عليرغم اينكه تابع مذاهب گوناگون بودند، براي يكديگر احترام قائل بودند و در كنار هم زندگي ميكردند.
كاوازوويچ گفت: من معتقدم وقتي در مقابل خداوند متعال حاضر ميشويم، خداوند در مورد مذهب ما و اينكه شافعي يا جعفري يا حنفي هستيم سؤال نميكند؛ بلكه عمل به دستورات الهي و تكاليف مسلماني مورد بازخواست خداوند متعال خواهد بود.
وي در بخش ديگري از اظهارات خويش، ضمن ابراز نگراني خود و مردم منطقه بالكان نسبت به وضعيت جهان اسلام، اظهار داشت: ما در منتهياليه مرز جغرافيايي جهان اسلام زندگي ميكنيم. هر چالشي در قلب جهان اسلام، بلافاصله در جامعه ما بازتاب دارد. از جنابعالي ميخواهم با توجه به اينكه سخنان شما در جهان اسلام مورد توجه است؛ بر اهميت وحدت بين مسلمانان كه مورد تأييد جنابعالي نيز هست؛ تأكيد كنيد.
رئيس العلماء جامعه اسلامي بوسني با ابراز اميدواري از اينكه، هرچه زودتر بين علماي اهل سنت و تشيع گفتگو صورت بگيرد؛ تصريح كرد: شرايطي كه در حال حاضر با آن مواجهيم، شايسته جهان اسلام نيست. نقش علماء در زمينه گفتگو و ايجاد وحدت بسيار مهم است. علماء ميتوانند با تلاش خودشان وحدت را به صفوف مسلمين بازگردانند. البته برخي سياستها چنين چيزي را دنبال نميكند ولي مطمئنم علماي اسلام، توان انجام چنين كاري را دارند.
گفتني است در انتهاي مراسم مسئولين جامعه اسلامي بوسني و هرزگوين با تقديم هدايايي از زحمات و اقدامات آيت الله جنتي تقدير كردند و ابراز اميدواري كردند تا در مراسم گراميداشت قربانيان شهر سربرنيتسا حضور داشته باشد.
آيت الله جنتي با آرزوي توفيق براي مردم مسلمان بوسني ابراز اميدواري كرد شرايطي فراهم شود تا با همكاري ملت و مسئولين جمهوري اسلامي، شاهد گسترش و رشد روز افزون اسلام در منطقه بالكان و اروپا باشيم.
سيام**1058**1565
آيت الله جنتي: ما ازنظر اخلاقي و شرعي توليد تسليحات هسته اي را حرام مي دانيم
۱۱ خرداد ۱۳۹۴، ۲۰:۳۰
کد خبر:
81631410
تهران-ايرنا- دبير شوراي نگهبان درديدار با رييس العلماء و رييس مجلس جامعه اسلامي بوسني و هرزگوين گفت: همه ميدانند كه جمهوري اسلامي از نظر اخلاقي و شرعي توليد تسليحات هستهاي را حرام ميداند و بر مسأله خلع سلاح هستهاي تأكيد دارد.