۱۶ خرداد ۱۳۹۴، ۳:۳۱
کد خبر: 81635045
T T
۰ نفر
آيين بزرگداشت سالگرد ارتحال امام خميني (ره) در سارايوو برگزار شد

بلگراد- ايرنا- آيين بزرگداشت بيست و ششمين سالگرد ارتحال بنيانگذار جمهوري اسلامي ايران روز جمعه با حضور اعضاي نهادهاي ايراني، ايرانيان مقيم و شخصيت هاي علمي، مذهبي، سياسي و اصحاب رسانه و دوستداران انقلاب اسلامي در سالن بوتينيك شهر سارايوو برگزار شد.

به گزارش ايرنا سيد حسين رجبي سفير كشورمان در بوسني و هرزگوين در اين آيين در سخناني گفت: امروز در حالي بيست و ششمين سالگرد درگذشت امام خميني (ره) بنيانگذار جمهوري اسلامي ايران را برپا مي كنيم كه برخي نقاط جهان با پديده شوم افراطي گري و تجاوز مواجه است.

رجبي با اشاره به اينكه امام خميني (ره) همواره بر طرد و نفي افراط گرايي تأكيد داشتند، افزود: امام راحل به عنوان فقيهي عاليقدر همواره دغدغه احياي دين و اصلاح فكر ديني را داشتند و احياي اسلام اصيل و اسلام ناب كه در تمامي ابعاد زندگي فردي و اجتماعي داراي مسؤوليت است را در مقابل مكاتب بشري و افراط گرايي ها به عنوان مكتبي كه حامل پيام صلاح و صلح در جهان بشريت است را به تصوير مي كشيدند.

سفير كشورمان ادامه داد: امام خميني (ره) علاوه بر اشراف بر علوم فقهي، فيلسوفي بزرگ و عارفي برجسته بودند و لذا ابعاد فقهي، فلسفي و عرفاني اسلام را در كنار يكديگر ديده و از اين رو آراي ايشان همه جانبه و مورد توجه ويژه علماي اسلام است.

وي افزود: از منظر امام راحل، اسلام از كمال و جامعيتي برخوردار است كه براي شناخت آن نمي توان تنها به ظواهر كتاب و سنت اكتفا كرد و دين در فقه و احكام خلاصه نشده و فقه و احكام تنها ابعاد ظاهري و عملي دين را بر عهده دارند و براي شناخت ابعاد باطني و عقلاني دين در اسلام ناب بايد از عقل و فلسفه به عنوان ابزار و روش شناخت استفاده كرد.

سفير كشورمان گفت: نظام جمهوري اسلامي ايران بر مبناي تفكر اعتدالي امام خميني (ره) به اسلام شكل گرفته است؛ در واقع عنصر اعتدال را حضرت امام (ره) به واسطه معرفي اسلام ناب در ذات تفكر انقلاب اسلامي بنا نهاد و اين مؤلفه تا امروز يكي از اساسي ترين شاخص ها در مباني فكري نظام جمهوري اسلامي ايران بوده و خواهد بود.

محمدرضا آرام رايزن فرهنگي كشورمان نيز در ادامه اين آيين ضمن خيرمقدم به ميهمانان در باب جامعيت شخصيت امام راحل و ويژگي هاي كم نظير ايشان در انقلاب اسلامي سخناني را ايراد كرد.

آرام با اشاره به اينكه امام خميني (ره) از نظر علم و عمل، درك عميق معرفتي و نيز تقواي عملي و علمي از بزرگ ترين شخصيت هاي اسلامي به شمار مي آمد، گفت: امام راحل همچنين در انديشه ديني و تسلط بر معارف و علوم ديني، وارستگي، تهذيب نفس، شجاعت، درك زمان، شناخت جامعه، رأفت با دوستان و شدت با دشمنان بي نظير بود.

رايزن فرهنگي سفارت ايران در بوسني و هرزگوين ادامه داد: از جمله ويژگي هاي رهبري الهي امام خميني (ره) آميختگي بُعد الهي با روح مردم داري ايشان بود. حضرت امام (ره) پيوسته خود را خدمتگزار و عاشق مردم مي دانستند.

امير هاجي كادونيچ استاد دانشگاه و سفير سابق بوسني و هرزگوين در ايران نيز در ادامه اين آيين خلاصه اي از زندگي نامه امام خميني (ره) را براي حضار تشريح كرد.

حامد افنديچ رييس اداره امور اجتماعي جامعه اسلامي بوسني و هرزگوين نيز در بخش ديگر برنامه پيرامون شخصيت و سيره اخلاقي امام خميني (ره ) سخناني را ايراد كرد.

مريسا جيدو دانش آموخته زبان و ادبيات زبان فارسي نيز در ادامه اشعاري عارفانه از ديوان اشعار امام خميني (ره) به زبان بوسنيايي قرائت كرد.

همچنين در اين آيين گروه موسيقي بوسنيايي «بستان» قطعات موسيقي الهيه را با موضوعات عاشورا، كربلا و ارتحال حضرت امام خميني (ره) اجرا كرد.

در پايان اين برنامه نيز نماهنگ از زندگي و مبارزات و آخرين لحظات زندگي بنيانگذار جمهوري اسلامي ايران پخش شد.

اروپام**436**1504