۱۸ خرداد ۱۳۹۴، ۱۰:۳۹
کد خبر: 81637894
T T
۰ نفر
فرماندار بيجار: حفاظت از منابع طبيعي يك وظيفه همگاني است

سنندج - ايرنا - فرماندار شهرستان بيجار گفت: طبيعت متعلق به يك عده مشخص، جمعيت خاص و يا يك نسل نيست بلكه به همه نسل ها تعلق دارد و حفاظت از آن وظيفه همگاني است.

بيژن زنديه روز دوشنبه در حاشيه برگزاري مانور اطفا حريق در طبيعت در گفت و گو با ايرنا با اشاره به وضعيت خشكسالي امسال و خشك شدن زودرس گياهان افزود: بارش كم بهاري موجب شد گياهان نتوانند پوشش و ذخيره آبي داشته باشند و خيلي زودتر از موعد طبيعي در حال خشك شدن هستند.

او به لكه هاي در معرض خطر براي آتش سوزي در محدوده شهرستان بيجار اشاره نمود و افزود: اين شهرستان به علت كوهستاني بودن داراي دامنه هاي زيادي است كه اغلب داراي پوشش گياهان كم عمر و فاقد پوشش درختي است و با كوچكترين شعله، مي تواند گسترش زيادي داشته باشد.

وي اين مانور را يك آزمايش و سنجش براي حوادث واقعي و بررسي كمي و كاستي هاي توان شهرستان بيجار برشمرد و گفت: فاصله محل مانور تا محل استقرار امكانات نقليه و اطفا و زمان حضور وسايل مخصوص اطفا، مسير عبور از دامنه ها، تعداد و استعداد نيرو براي جلوگيري از گسترش حريق اهدافي بود كه براي مانور در نظر گرفته شده بود.

فرماندار شهرستان بيجار تاكيد كرد: با توجه به موقعيت و گستردگي جغرافيايي شهرستان بيجار، تنها با امكانات دولتي نمي توان منابع طبيعي را مورد حفاظت قرار داد و بايد مردم هم در نگهداري جنگل ها و مراتع، تشريك مساعي و همكاري داشته باشند.

او نقش مردم براي رعايت اصول حفاظت از طبيعت، خاموش كردن مابقي آتش هنگام طبيعت گردي، احتياط در هنگام استعمال سيگار ، تسريع در اطلاع رساني به مراكز امداد رساني و همكاري براي خاموش كردن آتش در لحظات اوليه را خيلي مهم دانست.

رييس اداره منابع طبيعي و آبخيزداري شهرستان بيجار نيز در اين ارتباط گفت: بررسي توان نيروي موجود و نحوه عملكرد آن در مواجه با حوادث واقعي، ارزيابي وسايل و امكانات و ادوات فعلي و معلوم شدن كاستي ها و ميزان همكاري ادارات و نهادهاي شهرستان براي همكاري، اهدافي است كه براي اين مانور در نظر گرفته شده است.

محبيان ميزان همكاري ادارات را در حد رضايت بخش دانست ولي كمبود نيرو، تامين و تجهيز وسايل نقليه و اطفا با توجه به گستردگي جغرافيايي و كوهستاني بودن را مشكل عمده اداره متبوعش دانست و افزود: بهترين راهكار در وضعيت فعلي و مضايق مالي، استفاده از همكاري مردم است.

رييس اداره منابع طبيعي و آبخيزداري شهرستان بيجار فرهنگ سازي و افزايش تعلق خاطر و احساس وظيفه عمومي را راهكار بسيار موفقي دانست و گفت: رسانه ها و همه وسايل ارتباط جمعي تلاش كنند مردم طبيعت را از آن خود بدانند و براي هر نوع خطري كه طبيعت را در معرض خطر نابودي قرار دهد احساس مسووليت نمايند.

محبيان گفت: محدوده شهر در حوزه فعاليت شهرداري است و آتش نشاني تا حدودي مي تواند در مواقع خطر عمل كند ولي در بعضي مسيرها، امكان تردد ماشين هاي آتش نشاني وجود ندارد و لذا مردم با وسايل ابتدايي و بخصوص در مراحل اوليه حريق مي توانند از گسترش حريق جلوگيري نمايند.

اين كارشناس منابع طبيعي به نوع پوشش گياهي دامنه هاي كوهستان هاي شهرستان بيجار در منطقه صلوات آباد، كوه نسار، نقاره كوپ، دشت هاي شرق بيجار و عدم امكان ايجاد خطوط كنترل آتش اشاره نمود و تاكيد كرد: اين نوع پوشش گياهي كم عمر و كوتاه قد است، سريع آتش مي گيرد و گسترش زيادي هم مي تواند پيدا كند در اين موقعيت مردم مي توانند با وسايل ابتدايي خاك و سنگ، زودتر و كم هزينه تر حريق را كنترل و از گسترش آن جلوگيري نمايند.

محبيان به وجود گونه هاي گياهي زيبا، جانوري ريز و كوچك كه توان فرار ندارند در اين مناطق و دشت هاي منطقه شمال شرقي بيجار اشاره كرد و گفت: در يك آتش سوزي اين تنها گياه نيست كه مي سوزد، بلكه هزاران موجود كوچك نيز از بين مي روند.

وي پيشگيري را بهترين راهكار توسط مردم دانست و از همه كساني كه براي مدت كوتاهي به صحرا، كنار رودخانه ها، سد گلبلاغ، كوه حمزه عرب، منطقه حفاظت شده صلوات آباد و ديگر دشت هاي گندم زار كه پس از برداشت در معرض آتش سوزي هستند مي روند تقاضا نمود، طوري رفتا كنند كه طبيعت براي فرزندان و نسل هاي بعدي نيز باقي بماند.

محل مانور با اداره آبخيز داري و ايستگاه آتش نشاني شهرداري حدود شش كيلومتر فاصله داشت و با وجود اطلاع آنان از اجراي مانور، حدود هشت دقيقه طول كشيد تا ماشين ها و وسايل اطفا حريق و نيرو در محل حاضر شوند.

شهرستان بيجار با داشتن بيشترين گستردگي جغرافيايي در شرق استان كردستان واقع شده است.ك/4

7350/1904