۱۸ خرداد ۱۳۹۴، ۱۲:۴۱
کد خبر: 81638171
T T
۰ نفر
افزايش سطح آمادگي مقابله با بحران ها از طريق آموزش ضروري است

تبريز - ايرنا - معاون وزير كشور و رييس سازمان مديريت بحران با بيان اينكه ايران جزو 10 كشور بلاخيز دنيا و چهارم قاره آسياست گفت: افزايش سطح آمادگي با ارايه آموزش هاي لازم براي مقابله با بحران ها و حوادث غير مترقبه از ضرورت هاي كشور است.

اسماعيل نجار روز دوشنبه در آيين افتتاحيه كارگاه آموزشي و تمرين ستادي مديريت بحران شمال غرب كشور در تبريز اظهار كرد: از 46بلاي طبيعي امكان وقوع 35 مورد در ايران رخ مي دهد از اين رو در بحث پيشگيري در مقابله با بحران در كشور بايد سطح آمادگي ها را ارتقاء داد.

وي اضافه كرد: بدون داشتن اطلاعات و دانش لازم و همچنين توانمندي هاي مورد نياز، مسووليت ها در خصوص مديريت بحران به نحو مطلوب انجام نمي شود و كارگاه هاي آموزشي نيز در همين راستا در سطح كشور برپا شده است.

نجار با اشاره به اهمت كار مديريت بحران اضافه كرد: بايد در زمينه پيش بيني، پيشگيري و مديريت ريسك فعال باشيم و اگر توانايي جلوگيري از زلزله را نداريم بايد با بهره گيري از اين سه مقوله، به دنبال نجات جان انسان ها و كاهش تلفات باشيم.

وي با بيان اينكه امروز دانش و علم مديريت بحران را در اختيار داريم و مي توانيم با بهره گيري از اين علم اقدام ارزنده اي انجام دهيم

گفت: كسي فكر نمي كرد روزي در منطقه ارسباران زلزله اي رخ دهد و يا در بم 34 هزار نفر بر اثر زلزله جان خود را از دست بدهند از اين رو بايد همواره با حفظ آمادگي براي مقابله با حوادث غيرمترقبه آماده باشيم.

نجار افزود: البته پيشگيري نيز از نكات مهم در امر مديريت بحران است چرا كه مي توانيم با ارتقا كيفيت ساخت و سازها، از ميزان خسارت هاي جاني و مالي بكاهيم و مردم نيز بايد از مسوولان مصالح استاندارد و كارگر ماهر مطالبه كنند.

وي گفت: اولين امدادگر در خانواده فردي از خانواده است كه زنده و سالم مي ماند و اين امر مستلزم مستحكم سازي مسكن و بكارگيري مصالح استاندارد است.

وي با بيان اينكه تهران در اوايل انقلاب 3.5 ميليون نفر جمعيت داشت اما در زمان حاضر بيش از 10 ميليون نفر جمعيت دارد افزود: اين نشان گر آن است كه واحدهاي مسكوني 6.5 ميليون نفر تازه ساخت است و نبايد نگراني از بابت حوادث غيرمترقبه داشته باشيم اما اين طور نبوده و نگراني وجود دارد چرا كه خانه ها درست ساخته نشده و با بروز حوادث طبيعي، بحران بزرگي ايجاد خواهد شد.

نجار بر هدف دار بودن در كمك رساني و امدادرساني به افراد مستحق تاكيد كرد و گفت: متاسفانه در حوادث طبيعي روي داده، افرادي كمك ها را دريافت كرده اند كه نيازي نداشته اند و افراد نيازمند بي سرپناه مانده اند.

وي از طولاني بودن پروسه كمك رساني و حمايت مالي نيز انتقاد كرد و خواستار اين رويه از سوي مجلس شد.



*** جايگاه كشور در بحث پيشگيري و پيش بيني مديريت بحران مطلوب نيست

رييس سازمان مديريت بحران كشور در حاشيه اين آيين در گفت و گو با خبرنگار ايرنا با بيان اينكه در زمينه مقابله با بحران با توجه به حوادث روي داده و كسب تجربيات لازم در جايگاه مطلوبي قرار داريم و تاكيد آموزه هاي ديني نيز در كمك به همنوعان نقطه قوتي است با اين حال در بحث پيشگيري و پيش بيني مديريت بحران در حد گسترده و وسيع در وضعيت مطلوبي قرار نداريم.

اسماعيل نجار اظهار كرد: براي رسيدن به جايگاه مطلوب گام بر مي داريم ولي اگر حادثه وسيعي اكنون روي دهد شايد وضعيت مطلوب نباشد بنابر اين تلاش داريم با برگزاري كارگاه هاي آموزشي متعدد سطح دانش و آمادگي را افزايش دهيم.

نجار در پاسخ به اينكه چه حوادثي هم اكنون كشور را تهديد مي كند، گفت: از 35 حادثه اي كه امكان وقوع در ايران وجود دارد مهمترين حوادث مورد تهديد به ترتيب الويت زلزله، خشكسالي، ريزگردها و سيل مي باشد.

رييس سازمان مديريت بحران كشور ساختار مديريت بحران را استفاده از همه امكانات و تجهيزات كشور اعلام كرد و افزود: طبق قانون رييس جمهور به عنوان رييس شوراي عالي مديريت بحران، وزير كشور به عنوان قايم مقام و استانداران ، فرمانداران و دهياران نيز بر اساس دستورالعمل به عنوان رووساي شوراي مديريت استان ، شهرستان و روستا مسوول هستند.

نجار خاطر نشان كرد: همه امكانات و تجهيزات دستگاه هاي اجرايي كشور و بخش خصوصي در زمان حادثه در اختيار مديريت بحران قرار مي گيرند، اما ممكن است در بعضي وسايل نياز به تجهيزات بيشتر داشته باشيم كه مديريت بحران تلاش مي كند آنها را در اختيار دستگاه ها قرار دهد.

وي اعتبارات سازمان مديريت بحران كشور را پنج درصد مجموع اعتبارات كشور اعلام كرد و گفت: در حدود يكصد ميليارد ريال اعتبارات بخش مديريت بحران است كه در بحث پيشگيري، آموزش و بازسازي هزينه مي شود.

كارگاه چهار روزه آموزشي و تمرين ستادي مديريت بحران كشور با حضور 180 نفر از مديران دستگاه هاي اجرايي استان هاي آذربايجان شرقي و غربي، اردبيل، زنجان، قزوين و گيلان از صبح امروز در تبريز آغاز شده و پنج شنبه اين هفته به پايان مي رسد.

هدف اصلي اين كارگاه رساندن سطح هماهنگي دستگاه هاي اجراي به سطحي مطلوب در واقع بحراني است.

7233/6132/6183