به گزارش ايرنا- سازمان حقوق شخصي مسلمانان هند روز دوشنبه تصميم گرفت كه تبليغات گسترده اي را در سراسر هند در مخالفت با اجباري سازي اعمال مذهبي هندويي از قبيل 'يوگا' و 'سلام بر خورشيد' در مدارس هند براه بيندازد.
سازمان حقوق شخصي مسلمانان هند، بعد از تشكيل نشست كميته كاري در لكنو مركز ايالت اوتارپرادش اعلام كرد اين سازمان براي توقف اعمال مذهبي هندو از قبيل يوگا،سلام برخورشيد درمدارس،جلوگيري ازتحميل ديگر اعمال مذهبي از طريق برنامه تحصيلي مدارس و تضمين اجراي قوانين شرعي در ميان مسلمانان و حفظ آزادي مذهبي تلاش مي كند.
سازمان حقوق شخصي مسلمانان خواستار لغو اجبار انجام يوگا و سلام بر خورشيد در مدارس شد و اعلام كرد نسبت به اين تصميم شكايتي در دادگاه طرح مي كند.
اين سازمان همچنين سياست هاي دولت نارندرا مودي را مغاير با قوانين و قانون اساسي هند توصيف اعلام كرد.
مولانا عبدالرحيم قريشي سخنگوي سازمان حقوق شخصي مسلمانان گفت: نارندرا مودي به عنوان رييس سازمان ملي داوطلبان (آر.اس.اس.) رفتار مي كند، نه به عنوان نخست وزير هند، اين براي ساختار هند خطرناك است .
در بخشي از قطعنامه سازمان حقوق شخصي مسلمانان هند آمده است، وضعيت در هند بعد از تشكيل دولت مودي تغيير يافته و اقدامات افراطي براي وحدت ملي اين كشور خوب نيست .
در اين قطعنامه از همه مردم هند خواسته شده است كه با اين گونه توطئه ها بدون توجه به دين و مذهب خود مخالفت و وحدت ملي را حفظ كنند.
نارندرا مودي نخست وزير هند در سپتامبر سال 2014، در نخستين سخنراني خود در نشست مجمع عمومي سازمان ملل در نيويورك، خواستار اعلام روزي به عنوان روز بين المللي يوگا شد و سازمان ملل در دسامبر همان سال، 21 ژوئن را به عنوان روز بين المللي يوگا اعلام كرد.
130 كشور جهان از پيش نويس قطعنامه اعلام روز يوگا حمايت كردند.
دولت هند قرار است، يوگا همگاني را در 21 ژوئن در دهلي نو با شركت حدود 45 هزار نفر با حضور نارندرا مودي نخست وزير اجرا كند و اين برنامه بزرگترين گردهمايي يوگا است كه تاكنون برگزار مي شود.
شركت كنندگان در اين برنامه 15 عمل يوگا را در مدت حدود 20 دقيقه انجام خواهند داد.
دولت همچنين حدود 50 مربي يوگا را به كشورهاي مختلف به منظور برگزاري برنامه يوگا در نمايندگي هند در اين كشورها اعزام كرده است.
پاكستان اخيرا از صدور رواديد به دو مربي يوگا براي شركت در برنامه يوگا در اسلام آباد خودداري كرده است .
هند همچنين كنفرانسي را در مورد اثرات يوگا در 21 و 22 ژوئن در دهلي نو تشكيل خواهد داد و سخنراناني از 18 كشور جهان در آن شركت مي كنند.
دولت مركزي هند همچنين نامه اي را به دولت هاي ايالتي اين كشور ارسال كرده و به آنها در مورد كمك مالي براي برگزاري روز بين المللي يوگا اطمينان داده است.
آساق*262*1600 **1917
يوگا ورزش يا نماد آيين هندو/ مخالفت با اجباري شدن اين ورزش در مدارس
۱۸ خرداد ۱۳۹۴، ۲۱:۳۵
کد خبر:
81638890
دهلي نو- ايرنا- تعدادي از مسلمانان هند يوگا را يكي از نمادهاي اعمال مذهبي آيين هندو دانسته و با برنامه دولت ائتلاف دموكراتيك ملي به رهبري حزب بهارتيا جاناتا (بي.جي.پي.) براي اجباري كردن آن در مدارس مخالفت كردند.