ابوالقاسم خسروی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: هر ساله دلالان با خرید كلی زعفران همزمان با برداشت آن از زعفرانكاران، این محصول را در اختیار گرفته و سپس با قیمت زیاد آن را به بازار عرضه می كنند.
وی گفت: دولت طی یك سال محصول زعفران را بطور مستقیم از كشاورزان خریداری كرد كه این امر باعث ثبات نرخ این محصول در كشور شد.
عضو كمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی افزود: اگر دولت در بخش زعفران ورود پیدا كند این محصول می تواند به تنهایی اقتصاد كشور را متحول و بازارهای جهانی را در اختیار داشته باشد.
وی محصول زعفران ایران را پرطرفدارترین در بازارهای جهانی ذكر و بیان كرد: زعفران با عنوان طلای سرخ ارزش صادراتی بالایی برای كشور دارد و نباید از ارزش آن در بازارهای جهانی كاسته شود.
خسروی گفت: دولت می تواند با وارد نمودن زعفران به تالار صادراتی بورس جلوی نوسانات نرخ این محصول را گرفته و به قیمت واقعی، زعفران را به دنیا صادر كند.
رییس اتحادیه صنف فروشندگان زعفران خراسان رضوی نیز گفت: طی 40 روز گذشته هر روز 500 هزار ریال به قیمت هر كیلوگرم زعفران در بازار مشهد افزوده شده است.
غلامرضا میری افزود: 20 فروردین ماه گذشته قیمت زعفران 40 درصد افزایش یافت و پس از آن قیمت این محصول در بازار مشهد هر روز بالاتر رفت بطوری كه طی 40 روز گذشته 20 میلیون ریال به نرخ هر كیلوگرم زعفران افزوده شده است.
بیشترین زعفران جهان در شهرستانهای تربت حیدریه، زاوه، كاشمر، رشتخوار و مه ولات واقع در جنوب استان خراسان رضوی تولید می شود.
سطح زیركشت زعفران در جنوب خراسان رضوی 21 هزار هكتار با توان تولید 75 تن زعفران خشك در سال است.
8005/1858
تربت حیدریه - ایرنا - نماینده مردم تربت حیدریه، مه ولات و زاوه در مجلس شورای اسلامی گفت: فقدان متولی خاص و سودجویی دلالان در بازار زعفران باعث نوسانات شدید در قیمت این محصول شده است.