به گزارش خبرنگار اجتماعی ایرنا، محمد پیرورام روز سه شنبه در نشست خبری افزود: در دنیا حدود دو هزار قلم دارو در حال تولید است كه از این مجموع، 700 قلم آن در ایران كاربرد دارد و از این 700 قلم، 500 قلم داروی پركاربرد و بقیه نیز در موارد استثنایی مورد مصرف قرار می گیرد.
وی خاطرنشان كرد: در كشور حدود 74 كارخانه داروسازی فعالیت دارند كه این كارخانه ها، محصولات نهایی را تولید و به بازار عرضه می كنند و 51 كارخانه نیز مواد موثره دارویی را تولید می كنند.
پیرورام ادامه داد: 200 شركت بازرگانی در ایران وجود دارد كه سرمایه چهار تا پنج شركت بیش از پنج برابر كارخانه های تولیدكننده دارویی كشور است.
دبیركل سندیكای تولیدكنندگان مواد دارویی، شیمیایی و بسته بندی دارویی با بیان اینكه داروهای ایرانی بی كیفیت نیستند، گفت: طرح ادعای داروی بی كیفیت، صرفا دستاویزی برای سوداگران واردات دارو در جهت تامین منافع خود و اصرار بر مشروعیت عملكرد خود است.
** مافیای دارویی در ایران صحت دارد
دبیركل سندیكای تولیدكنندگان مواد دارویی از ممنوع شدن واردات مواد داوریی بیكیفیت هندی و چینی به كشور خبر داد و گفت: ادعای داروی بی كیفیت ایرانی به دلیل سوءاستفاده كنندگان واردات دارویی است، زیرا مافیای دارویی در ایران صحت دارد.
وی افزود: اهمیت تجارت دارو باعث شده تا شاهد بروز مافیای دارو در دنیا باشیم و كشور ما نیز از این قاعده مستثنی نیست، بطوریكه همین مافیای دارو، تولیدكنندگان دارو را تحت فشار قرار می دهد.
پیرورام با بیان اینكه تولید داروی ژنریك به معنای پایین بودن كیفیت آن نیست، ادامه داد: تجویز القایی دارو در تمام دنیا ممنوع است اما در ایران هنوز این مساله قانون گذاری نشده است.
وی با تاكید بر كیفیت داروهای تولید داخل گفت: مواد دارویی و داروی ایرانی به ژاپن و كانادا و حتی آلمان صادر می شود اما اجازه نمی دهند كه منعكس شود.
پیرورام با بیان اینكه پزشك حق نوشتن داروی برند در نسخه بیمار را ندارد، افزود: متاسفانه تحمیل داروی خارجی به صورت سازمان یافته در ایران در حال بروز است.
دبیركل سندیكای تولیدكنندگان مواد دارویی، شیمیایی و بسته بندی دارویی با انتقاد از تبلیغات سوء علیه داروی ایرانی گفت: تجویز القایی دارو، یكی از اقدامات مافیای دارویی است، در حالیكه هنوز تحقیقات مستندی از بی كیفیت بودن داروی ایرانی ارائه نشده كه اگر اینگونه بود، تولید داروهای ژنریك در كشور اتفاق نمی افتاد.
پیرورام به موانع برای واردات داروهای مشابه تولید داخلی اشاره كرد و افزود: اكنون تعرفه واردات این داورها 40 درصد است و تعرفه واردات مواد اولیه نیز 26 درصد در نظر گرفته شده است.
وی تصریح كرد: طبق بخشنامه جدید سازمان غذا و داور، از واردات دارو و مواد اولیه دارویی كه مجوز و استانداردهای بین المللی را نداشته باشد جلوگیری می شود، بنابراین واردات مواد اولیه از چین و هند كه این استانداردها را نداشتند ممنوع شده است.
دبیركل سندیكای تولیدكنندگان مواد دارویی، شیمیایی و بسته بندی دارویی ادامه داد: این بخشنامه ماه گذشته به شركت های وارد كننده ابلاغ و مقرر شد مواد اولیه دارویی نیز مثل داروهای تمام شده، از كشورهای دارای مجوزهای بین المللی وارد شود.
در ادامه این نشست پیرورام به برگزاری نخستین همایش ملی ایمنی در صنایع دارویی و شیمیایی اشاره كرد و گفت: این همایش در پاییز امسال برگزار و به مباحث محیط زیستی و بهداشتی فعالان در این زمینه پرداخته میشود.
وی با تاكید بر ایمنی كارخانجات داروسازی در كشور افزود: در این همایش مدیران شركتهای كه كارخانههای آنان دچار حریق و حادثه شده حضور مییابند و در كنار آنها مسوولان سازمان غذا و داور، مدیران هلدینگهای بزرگ دارویی نیز مشاركت خواهند داشت.
پیرورام گفت: این همایش دو روزه با پنج محور داروسازی، مهندسی شیمی، حقوق، مدیریت و اقتصاد برگزار می شود.
اجتمام(3)** 9188 ** 9185 ** 1071
بیش از 50 درصد مواد دارویی مورد مصرف صنعت داروسازی در كشور تولید می شود
۱۹ خرداد ۱۳۹۴، ۱۳:۰۱
کد خبر:
81639515
تهران - ایرنا - دبیركل سندیكای تولیدكنندگان مواد دارویی، شیمیایی و بسته بندی دارویی گفت: بیش از 50 درصد مواد اولیه دارویی مورد مصرف در صنعت داروسازی در كشور تولید می شود و این بیش از 90 درصد نیاز كارخانه های داروسازی ایران را تامین می كند.