۲۱ خرداد ۱۳۹۴، ۱۶:۱۱
کد خبر: 81642550
T T
۰ نفر
استاندار چهارمحال و بختیاری، حمایت یونسكو در ثبت یازدهمین زیست كره ایران را ستود

شهركرد – ایرنا – استاندار چهارمحال و بختیاری گفت: حمایت‌ یونسكو در ثبت جهانی یازدهمین ذخیره‌گاه زیست كره ایران با عنوان ذخیره‌گاه زیست كره تنگ صیاد و سبزكوه در این استان، قابل ستایش است.

به گزارش ایرنا، قاسم سلیمانی دشتكی، روز پنجشنبه در حاشیه برگزاری بیست و هفتمین اجلاس شورای هماهنگی بین‌المللی برنامه انسان و كره مسكون(MAB-ICC) در فرانسه، به همراه نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در یونسكو، در دیدار با معاون علوم طبیعی مدیركل یونسكو و دبیركل كمیته جهانی برنامه انسان و كره مسكون این سازمان افزود: ذخیره‌گاه زیست كره تنگ صیاد و سبزكوه و همچنین سایر مناطق طبیعی چهارمحال و بختیاری، دارای چشم‌اندازهای بكر و بسیار زیباست.

وی تأكید كرد: تنوع غنی زیستی و فرهنگی، دو هدف مهم در مدیریت ذخیره‌گاه‌ها به شمار می‌رود.

سلیمانی دشتكی افزود: حفاظت و صیانت از تنوع غنی زیستی و فرهنگی، گسترش مشاركت‌ بین‌المللی در زمینه حفاظت از تالابها، بهبود معیشت جوامع محلی با توسعه پایدار كشاورزی، دامداری و زیرساخت‌های روستایی در مناطق رانش خیز، جزو برنامه ‌های اولویت‌دار مسوولان چهارمحال و بختیاری محسوب می‌شود.

وی تصریح كرد: چهارمحال و بختیاری آمادگی میزبانی برگزاری اجلاس بعدی شورای هماهنگی بین‌المللی برنامه انسان و كره مسكون( MAB-ICC) را دارد.

معاون علوم طبیعی مدیركل یونسكو نیز در این دیدار گفت: جدیت ایران در ثبت ذخیره‌گاه زیستكره تنگ صیاد و سبزكوه قابل ستایش است.

فلاویان اشلگل اضافه كرد: همكاری و مشاركت سازمان‌های دولتی ایران و مقامات محلی مانند استاندار چهارمحال و بختیاری و مدیران دستگاه‌های اجرایی این استان، به منظور ثبت جهانی ذخیره‌گاه زیست كره تنگ صیاد و سبزكوه اقدامی بسیار ارزشمند است.

وی بیان داشت: ذخیره‌گاه‌های زیست كره از اهمیت بالایی برخوردار بوده و مدیریت یكپارچه در این آزمایشگاه‌های طبیعی، ضروری است.

اشلگل اظهار كرد: جمهوری اسلامی ایران در راه حمایت از برنامه جهانی انسان و كره مسكون، حمایت‌های جدی و مطلوبی انجام داده است.

معاون علوم طبیعی مدیركل یونسكو گفت: ذخیره‌گاه‌ها از نظر حفظ تنوع زیستی و یكپارچگی جوامع محلی موضوع مهمی است.

وی ادامه داد: با توجه به تغییرات اقلیمی، بحران آب و موضوع ریزگردها در ایران، این ذخیره‌گاه‌ها آزمایشگاه‌های بسیار بزرگ و با ارزشی برای مدیریت این بحرانهای هستند.

اشلگل اضافه كرد: یونسكو ضمن حمایت قوی از این پروژه، آمادگی برقراری ارتباط گسترده و تنگاتنگ با مسوولان مربوطه در ایران را دارد.

دبیركل كمیته جهانی برنامه انسان و كره مسكون یونسكو هم در این دیدار گفت: در سال‌های گذشته به چهارمحال و بختیاری سفر كرده‌ام و از نزدیك، با آداب و رسوم، فرهنگ، رقص‌های محلی و سایر سنت‌های موجود در این استان، آشنا هستم.

چونلی هان تأكید كرد: برای اخذ كرسی توسعه پایدار یونسكو در دانشگاه شهركرد، آمادگی كامل وجود دارد.

وی افزود: هرگونه حمایت علمی و معنوی به منظور اخذ كرسی یونسكو در دانشگاه شهركرد، پشتیبانی می‌شود.

هان تصریح كرد: در صورت علاقه ایران، می‌توان برخی كنفرانس‌های بین‌المللی گروه علوم مانند آب و كوهستان را در سال آینده به میزبانی ایران برگزار كرد.

به گزارش ایرنا، در پایان این دیدار، استاندار چهارمحال و بختیاری، یك گلیم دست بافت محلی از صنایع دستی استان را به اشلگل و هان اهداء كرد.

استاندار چهارمحال و بختیاری، به همراه مدیران كل حفاظت محیط زیست و میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان و همچنین رییس دانشگاه شهركرد، هم اكنون برای شركت در بیست و هفتمین نشست شورای هماهنگی بین‌المللی انسان و كره مسكون یونسكو(MAB –ICC) در پاریس به سر می‌برد.

به گزارش ایرنا، یازدهمین ذخیره‌گاه زیست كره ایران با نام ذخیره‌گاه زیست كره تنگ صیاد و سبزكوه استان چهارمحال و بختیاری، روز گذشته در شبكه جهانی ذخایر زیست كره یونسكو ثبت جهانی شد.

بیست و هفتمین اجلاس شورای بین‌الملل هماهنگی برنامه انسان و كره مسكون یونسكو، هجدهم تا بیست و دوم ماه جاری در پاریس در حال برگزاری است.

به گزارش ایرنا، پوشش گیاهی منطقه حفاظت شده سبزكوه شامل بلوط، گلخونك، ‌پسته وحشی، آلبالوی وحشی،‌ ارس، ‌بادام وحشی،‌ ارژن، زالزالك، ‌گرامینه، ‌لگومینوز است.

در منطقه سبزكوه، گونه‌های پستانداران شامل كل و بز، ‌قوچ و میش، ‌پلنگ،‌ خرس قهوه‌ای،‌ خوك وحشی،‌ تشی،‌خرگوش، ‌گرگ، شغالو پرندگانی مانند كبك دری، تیهو و سایر پرندگان شكاری وجود دارد.

منطقه حفاظت شده تنگ صیاد نیز پارك ملی تنگ صیاد را با وسعت برابر پنج هزار و 400 هكتار در دل خود جای داده است.

تنگ صیاد بدلیل داشتن تپه ماهورهای وسیع، زیستگاه مناسبی برای گونه قوچ و میش است.

كوهستانهای جنوب منطقه حفاظت شده تنگ صیاد دارای صخره‌های سخت گذر بوده و زیستگاه پلنگ، كل و بز است.

در منطقه حفاظت شده تنگ صیاد، جانوران دیگری مانند گرگ، روباه، شغال، كفتار، كبك دری، كبك چیل، تیهو و عقاب نیز وجود دارد.

منطقه حفاظت شده تنگ صیاد در 12 كیلومتری و منطقه حفاظت شده سبزه كوه در 150 كیلومتری شهركرد مركز استان چهارمحال و بختیاری قرار دارد.

/7362/6027