۲۳ خرداد ۱۳۹۴، ۱۳:۱۲
کد خبر: 81644230
T T
۰ نفر

حضور 3 دانشگاه ايراني در بين 100 دانشگاه برتر آسيا

۲۳ خرداد ۱۳۹۴، ۱۳:۱۲
کد خبر: 81644230
حضور 3 دانشگاه ايراني در بين 100 دانشگاه برتر آسيا

تهران-ايرنا-سرپرست پايگاه استنادي علوم جهان اسلام (ISC) گفت: دانشگاه‌هاي صنعتي شريف، صنعتي اصفهان و علم و صنعت ايران در جمع 100 دانشگاه برتر آسيا سال 2015-2014 قرار گرفتند.

به گزارش روز شنبه ايرنا، محمد جواد دهقاني اظهار داشت: پايگاه رتبه‌بندي تايمز يكي از معتبرترين نظام‌هاي رتبه‌بندي در سطح بين المللي است كه در آوريل 2013 (سال 2013-2012) اولين رتبه‌­بندي دانشگاه­‌هاي آسيايي را انجام و اسامي 100 دانشگاه برتر آسيايي را اعلام كرد.

سرپرست پايگاه استنادي علوم جهان اسلام (ISC) گفت: روش­ شناسي اين رتبه‌­بندي همانند روش شناسي رتبه­‌بندي جهاني دانشگاه­ها است كه از 13 شاخص در قالب 5 معيار آموزش، پژوهش، استنادات، درآمد صنعتي و وجهه بين ­المللي، به ترتيب با وزن‌هاي 30، 30، 30، 2.5 و 7.5 درصد بهره جسته است.

وي افزود: در اين رتبه‌­بندي همچون سال‌هاي گذشته دانشگاه توكيو ژاپن برترين دانشگاه در آسيا شناخته شد. همچنين كشور ژاپن با داشتن 19 دانشگاه بعد از كشور چين كه 21 دانشگاه در اين فهرست را به خود اختصاص داده است، بيشترين تعداد دانشگاه را نسبت به ديگر كشورهاي آسيايي را داراست.

سرپرست ISC گفت: دانشگاه ملي سنگاپور كه در رتبه بندي اخير كيو اس حائز رتبه نخست آسيا شده است در اين رتبه بندي، جايگاه دوم آسيا را كسب نمود و به دنبال آن دانشگاه هنگ كنگ مقام سوم آسيا را از آن خود كرد. دانشگاه‌هاي ملي سئول كره جنوبي، پكينگ و تسينگوآ از چين و كيوتو از ژاپن نيز به ترتيب رتبه 4 تا 7 جدول را كسب كردند.

دهقاني يادآور شد: در منطقه خاورميانه از ايران 3 دانشگاه، از عربستان 2 دانشگاه، از تركيه 6 دانشگاه و از لبنان 1 دانشگاه در اين فهرست مشاهده مي‌­شود.

سرپرست پايگاه استنادي علوم جهان اسلام (ISC) تصريح كرد: با توجه به رشد سريع و چشمگير دانشگاه­‌هاي آسيايي در دهه اخير و حضور موثر آنها در جمع برترين دانشگاه­‌هاي جهان حضور 3 دانشگاه­ صنعتي از كشورمان بسيار مهم و قابل تحسين است.

وي در ادامه خاطرنشان ساخت: دانشگاه صنعتي شريف برترين دانشگاه ايراني در اين رتبه بندي است كه در سال 2015-2014 رتبه 43 را كسب كرده است.

دهقاني گفت: بعد از دانشگاه صنعتي شريف، دانشگاه صنعتي اصفهان قرار دارد كه با رشد 24 رتبه‌اي، رتبه 61 آسيا را كسب كرده است؛ ضمنا اين دانشگاه در رتبه­‌بندي دانشگاه‌هاي جوان تايمز نيز بسيار خوش درخشيد و با رشد رتبه توانست حائز رتبه 85 شود.

وي در ادامه افزود: دانشگاه علم وصنعت ايران نيز با اولين حضور خود در اين نظام بين المللي رتبه بندي توانست با كسب مقام 69 در جمع 100 دانشگاه برتر آسيا قرار بگيرد.

سرپرست پايگاه استنادي علوم جهان اسلام (ISC) در ادامه گفت: گفت: از كشور تركيه دانشگاه­هاي صنعتي خاورميانه، بغازيچي و فني استانبول به ترتيب با رتبه­هاي 12، 14 و 19 در جمع 20 دانشگاه برتر آسيا قرار گرفتند.

رييس مركز منطقه اي اطلاع رساني علوم و فناوري (RICeST) در ادامه افزود:دانشگاه­هاي ايران در بعد آموزش وضعيت قابل قبولي دارند؛ هر چند كه با ميانگين 10 دانشگاه برتر آسيا فاصله زيادي دارند اما در منطقه خاورميانه عملكرد قابل قبولي داشته ­اند.

اين گزارش به نقل از روابط عمومي وزارت علوم حاكي است كه دهقاني در ادامه خاطرنشان كرد: در معيار درآمد صنعتي وضعيت دانشگاه­هاي جمهوري اسلامي ايران مطلوب است بطوري كه در اين معيار، ايران از ميانگين 10 دانشگاه برتر آسيا نيز امتياز بالاتري را كسب كرده­ است.

وي افزود: جمهوري اسلامي ايران در معيار پژوهش با ميانگين دانشگاه هاي برتر آسيا فاصله دارد ولي با اينحال در مقايسه با كشورهاي منطقه عملكرد مناسبي داشته است؛ در معيار تاثير پژوهش (استناد) كه به تنهايي مهمترين شاخص اين نظام رتبه بندي است، دانشگاه هاي ايراني از عملكرد قابل قبولي نسبت به دانشگاه هاي لبنان و عربستان برخوردار ولي در مجموع نياز به ارتقاي بيشتر در مقايسه با ميانگين 10 دانشگاه برتر آسيا احساس مي شود.

دهقاني در پايان گفت: در معيار وجهه بين المللي، دانشگاه هاي كشور فاصله بسياري نسبت به كشورهاي منطقه دارند و لازم است مديران مربوطه و دانشگاه هاي كشور نسبت به گسترش همكاري و تعامل و همچنين توسعه ديپلماسي علمي و تقويت روابط با دانشگاه هاي معتبر دنيا بعنوان بخشي از سياست هاي كلان علم و فنآوري ابلاغي از طرف مقام معظم رهبري اقدام كنند.

فراهنگ**9187**1569
۰ نفر