به گزارش ایرنا از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، مجری طرح تولید و ارزیابی مالچ بیو پلیمری درباره جزییات این طرح اظهار كرد: طرح تولید و ارزیابی مالچهای بیوپلیمری برای جلوگیری از پدیده پراكندگی ریزگردها تعریف و در نمونههای آزمایشگاهی و صحرایی تست شده است.
مهران كیانی راد به اهمیت اجرای این طرح پرداخت و گفت: ایجاد زیرساختهای لازم برای تولید و استانداردسازی مالچهای بیوپلیمری و ارزیابی میدانی اثر پلیمرهای زیستی در كنترل كانونهای ریزگردها و تثبیت ماسههای روان و ارائه راهكارهای عملی مصرف مالچ ازجمله اهداف اصلی این طرح است.
وی دستیابی به دانش فنی تولید انواع مالچهای بیولوژیك و امكانسنجی برای اجرای پاشش مالچ در سطح وسیع با كوتاهترین زمان با هواپیما را از مهمترین دستاوردهای حاصل از اجرای این طرح بیان كرد.
كیانی راد افزود: انعقاد قرارداد با راهآهن برای استفاده از بیوپلیمر در طرح ایجاد كمربند حفاظتی ایستگاه تل حمید طبس در مقیاس 40 هكتار و ارائه خدمات و مشاوره به دیگر ارگانها و بخشهای خصوصی از دیگر دستاوردهای حاصل از اجرای طرح تولید و ارزیابی مالچ بیوپلیمری به شمار می آید.
وی درباره ویژگیها و مزیتهای اجرای این طرح دانشبنیان توضیح داد: ایجاد خاكدانهها مقاوم به فرسایش بادی، خواص هیدروژلی با تغییر جزیی در فرمولاسیون، كمك به استقرار پوشش گیاهی، قابلیت پاشش همزمان بذر و قابلیت اختلاط با تركیب با برخی از مالچهای غیر بیوپلیمری از جمله مزیتها و ویژگیهای این مالچهای پلیمری تولید شده در داخل كشور است.
به گفته كیانی راد، با توجه به اینكه هنوز هیچ مالچی از خارج از كشور وارد نشده، نمیتوان درباره ارزآوری این محصول اظهارنظر كرد.
جشنواره و نمایشگاه ملی فناوری های «آب، خاك و محیط زیست» از 23 تا 26 خردادماه سال جاری به همت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در مصلی بزرگ امام خمینی (ره) در حال برگزاری است.
علمی**1055**1440
تهران-ایرنا-طرح تولید و ارزیابی مالچهای بیوپلیمری با حمایت مالی ستاد توسعه فناوری آب، خشكسالی، فرسایش و محیط زیست معاونت علمی در پژوهشكده زیستفناوری سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران اجرایی شد.