به گزارش ايرنا، گرينوالد كه براي اولين بار اسناد نشت داده شده توسط ادوارد اسنودن را منتشر كرده بود، روز دوشنبه در گفت وگو با شبكه 'بي بي سي' گفت : هيچ شواهدي كه حاكي از درستي اين ادعاها كه در نشريه انگليسي ساندي تايمز منتشر شده است، در دست نيست.
وي افزود: 'ترسوهاي ناشناس در دولت انگليس ' كساني بوده اند كه اين اطلاعات را به ساندي تايمز داده اند.
روزنامه ساندي تايمز چاپ انگليس روز يكشنبه گذشته در گزارشي، مدعي شده است روسيه و چين، اسناد محرمانه آژانس امنيت ملي آمريكا را كه ادوارد اسنودن در اختيار داشته است، رمزگشايي كردند.
ساندي تايمز به نقل از منابع ارشد نخست وزيري انگليس، وزارت كشور و نيز سرويس هاي اطلاعاتي اين كشور گزارش داد كه پس از دست يافتن چين و روسيه به اطلاعات سرقت شده توسط اسنودن، 'دستگاه اطلاعاتي 'ام آي 6' مجبور شد كه نيروهايش را از برخي از كشورهاي متخاصم خارج كند.
'گلن گرينوالد' كه تا سال 2013 ميلادي به عنوان ستون نويس در روزنامه گاردين كار مي كرده است ، در گفت وگو با 'برنامه امروز ' بي بي سي' گفت: همه اين اطلاعات ساخته و پرداخته افرادي در داخل دولت انگليس است، اينها كساني هستند كه به طور آشكار درصدد لكه دار كردن اسنودن هستند.
وي افزود: آنها شجاعت ندارد كه نام خود را در زير اين اتهامات بگذارند و بر اين اساس مي خواهند كه ناشناس باقي بماند.
اين خبرنگار پيشين گاردين اضافه كرد: شواهد براي اين ادعاها در حد صفر است و اين دليلي است كه باور كنيم كه اينها نمي توانند حقيقت داشته باشند.
وي افزود: اين كار روزنامه نگاري نيست. اين اقدام ، عملي شبيه كار تندنويس هايي است كه براي دولت ها كار مي كنند.
گرينوالد اضافه كرد: ادوارد اسنودن به وي گفت كه وقتي او هنگ كنگ را به قصد مسكو ترك كرد، از ترس هك شدن آنها، هيچ سندي با خود نبرد و از اين رو، در روسيه هيچ سند و مدركي همراه خود نداشت.
وي افزود: اسنودن در جمع نيز چند بار تأكيد كرده است كه تمام اسناد و مدارك خود را به خبرنگاران داده و نسخه هاي آن اسناد را كه نزد خود داشته نيز از بين برده است.
گرينوالد پيش از اين در گفت وگو با شبكه 'سي ان ان' با دروغ خواندن گزارش ساندي تايمز مدعي شده بود: خبرنگار اين نشريه قصد داشته است به دولت انگليس كمك كند، تا بتواند مدعي شود كه ادوارد اسنودن در مسكو اسناد و مداركي را به همراه خود داشته است. آنان (ساندي تايمز و دولت انگليس) از اين طريق مي خواهند مدعاي خود را به كرسي بنشانند كه ادعا كرده اند 'ديويد ميرانادا'، همكار من در روزنامه گاردين ، پس از ديدار با اسنودن در مسكو - و دريافت اسناد و مداركي از وي - به انگليس باز مي گشته است.
گرينوالد تأكيد كرد: اين يك دروغ فاحش است، زيرا ' ديويد ميراندا' پيش از دستگير شدنش در فرودگاه هيثرو لندن، هرگز در مسكو نبوده و هرگز ادوارد اسنودن نيز ملاقات نكرده بود. من با خبر شده ام كه اخيراً ساندي تايمز آن بند از گزارش خود را كه به ادعاها واهي درباره ديويد ميراندا و ملاقات ادعايي اش در مسكو با اسنودن اشاره داشته، بي سر و صدا از گزارش خود حذف كرده، بدون اين كه هيچ گونه اشاره اي به حذف اين پاراگراف يا وجودِ آن در گزارش اوليه كرده باشد.
در همين حال يك سخنگوي روزنامه ساندي تايمز روز دوشنبه ضمن دفاع از گزارش جنجالي اين نشريه گفت كه اطلاعات منتشر شده از سوي منابع آگاه و معتبر تاييد شده است.
اين سخنگو ساندي تايمز افزود: ما پاي اين گزارش ايستاده ايم و منابع دولتي انگليس نيز آن را تاييد كرده اند.
گفته مي شود كه اسنود پيش از ترك آمريكا در سال 2013 ميلادي، بيش از يك ميليون و 700 هزار سند محرمانه دانلود كرده است.
اقدام اسنودن در انتشار اسناد محرمانه دولت آمريكا اگرچه با استقبال گروه هاي مدني طرفدار آزادي هاي اجتماعي مواجه شد اما سبب خشم مقامات اطلاعاتي غربي از جمله انگليس شد كه مدعي شده اند انتشار اسناد محرمانه سبب مخاطرات امنيتي شده است.
'ادوارد جوزف اسنودن'، افشاگر كنوني و كارمند سابق سازمان اطلاعات مركزي آمريكا و پيمانكار سابق آژانس امنيت ملي آمريكا دو سال پيش ، در 23 ژوئن 2013 ميلادي اطلاعات طبقه بندي شده اي از برنامه هاي فوق سري 'اِن اس اِي' و ستاد ارتباطات دولت انگليس (جي سي اچ كيو) را به نشريات گاردين، نيويورك تايمز و واشنگتن پست لو داد.
او كه در پي ابطال گذرنامه اش توسط دولت آمريكا از 23 ژوئن 2013 تا دوم اوت 2013 ميلادي در فرودگاهي در مسكو به سر مي بُرد؛ نخست از كشور اكوادور و سپس از روسيه تقاضاي پناهندگي كرد و هم اكنون در مسكو به سر مي برد.
اسنودن در سال 2013ميلادي و پس از انتشار اطلاعاتي كه نشان از جاسوسي گسترده اينترنتي و تلفني دولت آمريكا از شهروندانش داشت، اين كشور را ترك كرد.
انتشار اطلاعات سري توسط اسنودن به يك بمب خبري تبديل شد و همان موقع روزنامه گاردين خبر داد كه آژانس امنيت ملي آمريكا (ان اس اي) اطلاعات تلفن ده ها ميليون نفر از شهروندان آمريكايي را گردآوري مي كند.
'اسنودن'همچنين مدعي شده است كه سازمان امنيت ملي آمريكا و ستاد ارتباطات انگليس (جي سي اچ كيو) طي اقدام مشتركي توانسته اند، كدهاي رمزگذاري شده در سيم كارت تلفن هاي همراه يكي از شركت هاي سازنده مطرح دنيا كه سبب مخفي ماندن مكالمات و اطلاعات ردوبدل شده توسط مشتريان مي شود، را هك كنند.
براساس بخشي از مداركي كه ادوارد اسنودن منتشر كرده است، ˈ ستاد ارتباطات دولت انگليس و آژانس امنيت ملي آمريكا ، علاوه بر شهروندان اين دو كشور، شماري از مقام هاي ارشد اتحاديه اروپا، شعبه هاي خيريه سازمان ملل و برخي از سازمان هاي غير دولتي را هدف قرار داده بودند.
اين مدارك محرمانه فاش كرد كه ستاد ارتباطات دولت انگليس و آژانس امنيت ملي آمريكا بين سال هاي 2008 و 2011 ميلادي با دسترسي مخفيانه به شبكه هاي كابلي انتقال دهنده ترافيك مكالمات تلفني و ارتباطات اينترنتي در سراسر جهان بيش از هزار هدف را در دست كم 60 كشور رصد و كنترل كرده بودند.
اسنودن تحليلگر سابق آژانس امنيت ملي امريكا از سال 2013 ميلادي پس از افشاي برنامه گسترده جاسوسي امريكا و متحدانش ، در روسيه در تبعيد بسر مي برد.
اروپام**4**1552
خبرنگارپيشين گاردين ادعاي دستيابي روسيه و چين به اسناد اسنودن را دروغ خواند
۲۵ خرداد ۱۳۹۴، ۲۲:۴۷
کد خبر:
81647873
لندن – ايرنا- 'گلن گرينوالد'، روزنامه نگار آمريكايي و ستون نويس پيشين روزنامه گاردين ادعاي مطرح شده در مورد دستيبابي روسيه و چين به اسناد سرقت شده توسط 'ادوارد اسنودن'، را يك دروغ از سوي برخي 'ترسوها' در داخل دولت انگليس توصيف كرد.