۲۷ خرداد ۱۳۹۴، ۸:۴۶
کد خبر: 81649616
T T
۰ نفر

غبار دل برای شوق وصال یار می شویم

۲۷ خرداد ۱۳۹۴، ۸:۴۶
کد خبر: 81649616
غبار دل برای شوق وصال یار می شویم

قم - ایرنا - در آستانه ماه مبارك رمضان برای شوق وصال یار با اشك های توبه، غبار از دل می شویم تا شاید مرا با تمام روسیاهی و كژ خیالی هایم بر سر سفره كرم الهی به حضور بپذیری.

به گزارش ایرنا، ماه رمضان در پیش است ماهی كه فرصتی برای عشق بازی با خالق است خالقی كه بی منت می بخشد گاهی بی آنكه چیزی بخواهی برایت از لطف و رحمتش، روزی می كند در این ماه است كه فرصتی یافته ای تا به درون خود بنگری و با بریدن از ناپاكی ها به سوی او بروی.

به حرمت ماه مبارك رمضان نه تنها غبار از دل می شویی و درون خود را از رذایل اخلاقی می زدایی بلكه به رسم بندگی مساجد كه پناهگاه مومنان است را غبار روبی می كنند و با گل و گلاب گرد و غبار از آن می زدایند تا پذیرای عاشقان روزه دار به میزبانی خدا باشد.

درباره میزبانی خداوند از مخلوقاتش در ماه مبارك رمضان از رسول الله (ص) آمده است كه فرمودند: درهاي آسمان در اولین شب ماه رمضان گشوده مي شوند و تا آخرین شب بسته نمي شوند.

رمضان در لغت از رمضاء به معناي شدت حرارت گرفته شده و به معناي سوزانیدن است در این ماه گناهان انسان بخشیده مي شود درباره این ماه پیامبر اكرم(ص) مي فرمایند: ماه رجب ماه خدا و ماه شعبان ماه من و ماه رمضان، ماه امت من است، هر كس همه این ماه را روزه بگیرد بر خدا واجب است كه همه گناهانش را ببخشد، بقیه عمرش را تضمین كند و او را از تشنگي و عطش دردناك روز قیامت امان دهد.

در كشف الاسرار در خصوص خطبه ای شعبانیه از پیامبر اكرم(ص) نقل شده است كه ایشان فرمودند: ای مردم ماه رمضان ماهی است كه ابتدایش رحمت، میانه اش مغفرت و انتهایش رهایی از آتش است.

در این ماه روزه می گیریم چراكه روزه، دل را از گناه پاك می كند، به روح صفا و جلا می بخشد و سبب تقویت نور ایمان در قلوب و افزایش معرفت می شود. انسان در پرتو روزه داری و پرهیز از گناه و محرمات و گرایش به معنویات، زمینه تجلی نور معرفت را در وجود خود فراهم می كند و با این وجود در برابر وسوسه های شیطان و شیطان نماها مقاومت می كند.

رمضان از اسما الله است، ماه مبارك رمضان به جهت نزول قرآن كریم نسبت به ماه های دیگر سال دارای ویژگی های منحصری است در این باره در سوره بقره، آیه 185 آمده است: ماه رمضان ماهي است كه قرآن براي هدایت انسان ها در آن نازل شده است.

بهار قرآن ماه رمضان است در این درباره امام باقر(ع)مي فرمایند: هر چیزي بهاري دارد و بهار قرآن ماه رمضان است. از این رو قرائت قرآن در این ماه مورد توجه قرار گرفته است و در روایات تاكید شده است.

خداوند قرآن را در ماه رمضان بر پیامبر (ص) فرو فرستاده از طرفی عظمت ایام این ماه را بیان می دارد و از طرف دیگر این حقیقت را می گوید كه قرآن كتاب هدایت است، رسول خدا (ص) می فرمایند: اگر كسی در این ماه یك آیه از قرآن را تلاوت نماید ثوابش مثل كسی است كه در غیر رمضان یك ختم قرآن نموده باشد.

نزول قرآن راه‌ كارهای اجرایی زندگی و حیاتی و اسامی و وصول به سعادت دنیوی و اخروی است، قرآن مجموعه ای جامع و كامل از قواعد زندگی بشریت است تا با توجه به آن و رعایت آن در تمام مراحل زندگی به سعادت ابدی دست یابد همچنین انجیل، تورات، زبور و صحف در همین ماه بر پیامبرانش نازل و ابلاغ شد.

درباره اهمیت قرآن در ماه مبارك رمضان از امام صادق (ع) روایت شده كه فرمودند: براستي كه در كتاب خدا ماهها نزد خدا دوازده ماه است. روزي كه خداوند آسمانها و زمین را آفرید، پس نور و روشني ماهها ماه رمضان است ، و قلب ماه رمضان شب قدر است، و قرآن در شب اول ماه رمضان نازل گشته ، پس با قرآن از این ماه استقبال كن .

شب قدر در ماه مبارك رمضان رقم خورده است این شب یكی از شب‌های مقدس و متبرك اسلامی است. خداوند در قرآن مجید سوره ‌ای نیز به نام سوره قدر نازل فرموده است. این شب، شب نزول قرآن، شب فرود آمدن ملائكه و روح نیز نام گرفته است. عبادت در شب قدر برتر از عبادت هزار ماه است. در این شب، مقدرات یك سال انسان‌ها و روزی‌ها، عمرها و امور دیگر مشخص می‌شود.

ماه مبارك رمضان با تمام خوبی هایش، فرصتی است برای خودسازی و قدرشناسی نعمت های الهی به بندگان تا با پیروی از دستورات او به سعادت ابدی دست یابند. در این ماه روزه می گیرم، روزه آموزه‌ هایی دارد كه هر كدام از آنها دریایی از معنا و معنویت را به موج وامی ‌دارد و به اوج عزت می ‌رساند. صبر و صیام از آسمان برای اهل زمین می‌ آورند و باعث می شود تا با توكل بر خدا در مقابل سختی ها بایستند و از این فرصت برای خودسازی، كاستن تعلقات دنیایی، نورانیت و بصیرت را طلب كنند.

در كتاب بحارالانوار از امام صادق (ع ) به نقل از رسول خدا (ص) روایت كرده كه فرمودند: ماه رمضان ماه خداي عزوجل مي باشد، و آن ماهي است كه خداوند كارهاي نیك را در آن دو چندان كند و بدیها را در آن محو سازد، ماه بركت ، و ماه انابه و بازگشت ، و ماه توبه و ماه آمرزش و ماه آزادي از آتش دوزخ ، و كامیاب شدن به بهشت است. هان كه در این ماه از هر حرامي خودداري كنید، و تلاوت قرآن را زیاد كنید و حاجات خود را بخواهید، و به یاد پروردگارتان سرگرم باشید، و ماه رمضان نزد شما نباید همانند ماههاي دیگر باشد، چرا كه براي این ماه در پیشگاه خداوند حرمت و برتري بر دیگر ماهها است و نباید در ماه رمضان روز روزه شما مانند روز غیر روزه شما باشد.

یكی از آموزه های ماه مبارك رمضان ایجاد و تقویت روحیه پرهیزكاری است. كسی كه تقوا را پیشه كند عبادت ها و اعمال حسنه اش در پیشگاه خداوند، پذیرفته می شود در این باره در سوره مائده آیه 27 آمده است: روزه، یكی از اسباب تقویت كننده تقواست.

این ماه تلنگری است تا از شكم سیری و تجملات در برپا كردن سفره های رنگارنگ به دور باشی و طعم گرسنگی و فقر را بچشی به یاد محرومانی باشی كه در گوشه و كنار در این جهان شبی بدون غذا سر بر بالین می گذارند لذا یاد كردن حال فقیران و طبقه محروم جامعه و توجه به شرافت نفس و علو طبع از مهم ترین فواید روزه داری است.

نه تنها روزه داری در ماه مبارك رمضان باعث می شود تا به یاد محرومان باشیم بلكه روزه گرفتن برای تندرستی مردم نیز مفید است و در این باره در قرآن آمده است: روزه بگیرید تا سالم شوید.

یك ماه روزه می گیریم و پایان ماه را با نماز عید فطر كه با اتحاد و هم دلی همه مسلمین در امتداد صف های بندگی است جشن می گیریم و از این ماه معنوی توشه ای برای آخرت فراهم می سازیم و در پایان دعا می كنیم برای روزی كه با آمدن حجت خدا بر روی زمین از دست ظلم و ستم رهایی یافته و پرچم عدالت گستر مهدی موعد(عج) در جهان برافراشته شده و ندای خون خواهی اهل بیت(ع) طنین انداز شود.

گزارش از فرزانه پیری
۰ نفر