ابراهیم دین محمدی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در سال 1392 ایران با پیوستن به جمع پنج كشور تولید كننده فاكتور 8، خود را به عنوان تولید كننده این دارو به دنیا شناساند.
وی اظهار كرد: تولید آزمایشی داروی فاكتور 8 برای نخستین بار در كشور توسط شركت داروسازی ثامن آستان قدس رضوی انجام گرفت اما با توجه به تحریم های اقتصادی در تامین دستگاه ها و تجهیزات مدرن، برای تولید انبوه این دارو با مشكل مواجه شد كه امسال این مشكل برطرف و امكان تولید انبوه آن تا یك میلیون واحد در سال در این شركت فراهم گردید.
وی گفت: فاكتور 8 نوتركیب (سافاكتو AF 500 واحدی) در ویال های شیشه ای تولید می شود و مزیت استفاده از این داروی نوتركیب یا ریكامبیننت در مقایسه با نوع پلاسمایی آن منتقل نكردن آلودگی های خونی نظیر ایدز است.
وی اظهار كرد: سالانه حدود 60 میلیون یورو هزینه واردات فاكتور 8 پلاسمایی به كشور می باشد كه در صورت استفاده از نوع نوتركیب، این رقم صرفه جویی خواهد شد.
وی با اشاره به نوع كاربرد داروی فاكتور 8 افزود: هر بیمار هموفیلی سالانه دست كم به سه هزار و 500 عدد داروی فاكتور 8 نیاز دارد تا بتواند به حیات خود ادامه دهد.
دین محمدی با بیان اینكه اكنون نیاز كشور به داروی فاكتور 8 در سال حدود 200 تا 300 هزار ویال است افزود: شركت داروسازی ثامن درانتظار اخذ مجوز رسمی از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزشی پزشكی برای عرضه این دارو در بازار است.
وی گفت: این شركت با ورود به عرصه تولید محصولات بیوتكنولوژی و تولید داروهایی از جمله فاكتور 8 و ایجاد خط تولید 12 نوع داروهای ضدسرطان مانند سرطان پروستات و سرطان سینه گامهای بلندی در پیشبرد اهداف جمهوری اسلامی ایران برای خودكفایی صنعت دارویی كشور برداشته است.
فاكتور هشت یا AHF نام یكی از پروتئین های دخیل در انعقاد خون و پروتئینی است كه پس از فعال شدن در پی یكسری واكنش های پی در پی به انعقاد خون كمك می كند.
* 22 درصد بیماران كلیوی در كشور از دیالیز صفاقی استفاده می كنند
سرپرست شركت داروسازی ثامن گفت: این مجموعه تنها تولیدكننده محلول های دیالیز صفاقی در كشور است و نیاز 21.5 درصد از بیماران كلیوی به این محصول را تامین می كند.
دین محمدی افزود: روش دیالیز صفاقی برای بیماران بسیار راحت تر و كم هزینه تر است و هم اكنون از حدود هفت هزار بیمار كلیوی موجود در كشور هزار و 500 نفر از طریق 56 مركز فعال دیالیز صفاقی در استان های مختلف زیر پوشش این شركت هستند.
وی بیان كرد: اصلی ترین محلول های همودیالیز كه غلیظ هستند و در بیمارستان برای استفاده رقیق شده و مورد بهره وری قرار می گیرند، در شركت داروسازی ثامن تولید میشوند و می توان داروسازی ثامن را نخستین تولیدكننده محلول شماره های 1 و 2 و 3 دیالیز صفاقی در كشور دانست.
سرپرست شركت داروسازی ثامن گفت: پارسال در مجموع یك میلیون و 920 هزار كیسه محلول دیالیز صفاقی توسط این شركت تولید شد، در حالی كه این رقم در سال 1392، حدود یك میلیون و 750 هزار كیسه بود.
دین محمدی افزود: این شركت ظرفیت تولید روزانه 25 هزار كیسه محلول دیالیز صفاقی را دارد و در صورت نیاز می تواند حدود پنج هزار بیمار مبتلا به نارسایی مزمن كلیوی را زیر پوشش محلول دیالیز صفاقی قرار دهد.
وی اظهار كرد : این شركت هم اكنون 52 میلیون واحد با تنوع نزدیك به 80 نوع داروهای تزریقی انسانی تولید می كند كه به گروه های انواع سرم های تزریقی، آنتی باكتریالها، محلول های الكترولیت تزریقی به صورت آمپول، داروهای بیولوژی، انواع محلول های دیالیز خونی، ویال های آب مقطر، محلول انحصاری دیالیز صفاقی و داروهای ضد سرطان تقسیم می شوند.
وی ادامه داد: هم اكنون14 خط تولید در این شركت فعالیت دارند كه تولیدات آنها علاوه بر مصرف داخلی به كشورهای تركمنستان، تاجیكستان، افغانستان و عراق نیز صادر می شود.
7489 / 6053/1211
مشهد - ایرنا - سرپرست شركت داروسازی ثامن وابسته به آستان قدس رضوی گفت: این شركت موفق شد برای نخستین بار در كشور داروی فاكتور 8 را به تولید انبوه برساند.