۲۸ خرداد ۱۳۹۴، ۱۱:۴۸
کد خبر: 81651336
T T
۰ نفر

خالكوبي رنگي زير پوست شهر

۲۸ خرداد ۱۳۹۴، ۱۱:۴۸
کد خبر: 81651336
خالكوبي رنگي زير پوست شهر

تهران- ايرنا- روزنامه همشهري در صفحه پيشخوان در گزارشي نوشت: خالكوبي يا تاتو اين روزها بيش از گذشته در جامعه رواج پيدا كرده و داشتن يك تاتوكار ماهر براي آرايشگاه‌هاي زنانه و مردانه امتياز ويژه‌اي است كه مي‌تواند تعداد مشتريان آن آرايشگاه را به يكباره چندبرابر كند.

در اين گزارش كه روز پنجشنبه بيست و هشتم خرداد 1394 خورشيدي منتشر شده، آمده است: در سال‌هاي اخير درخواست‌ها براي انجام تاتو يا همان خالكوبي‌هاي قديمي زيادشده و تعداد زيادي از افراد حاضرند براي دستيابي به نقش و نگاري كه مي‌خواهند، قيمت‌هاي هنگفتي را هزينه كنند. تا چند سال گذشته خالكوبي‌ها با رنگ‌هاي سياه انجام مي‌شد اين روزها اما طيف وسيعي از رنگ‌هايي كه گفته مي‌شوند رنگ طبيعي هستند، براي خالكوبي استفاده مي‌شود و فرد متقاضي خالكوبي مي‌تواند نقش و نگار رنگيني را در بدن خود ترسيم كند.

قيمت پايين سوزن‌ها كه از 250تومان شروع مي‌شود و رنگ‌هاي متنوع استفاده شده در تاتو، باعث شده تا روزبه‌روز به مشتريان اين به‌اصطلاح عمل زيبايي افزوده شود. اما با وجود تمام هشدارهايي كه درخصوص انتقال چندين نوع بيماري به‌وسيله تاتو گفته مي‌شود، همچنان شاهد رونق اين كار در سالن‌هاي زيبايي هستيم.

براساس اعلام اداره بهداشت وزارت بهداشت آرايشگران نمي‌توانند اقدام به انجام تاتو كنند و اين كار حتما بايد تحت نظر پزشك انجام شود چرا كه تاتو كاربردهايي پزشكي در زمينه پوشاندن و از ميان‌بردن نقايص مختلف مانند نقايص مادرزادي يا اكتسابي دارد كه دليل خوبي براي سپردن آن به‌دست پزشكان است.

به‌گفته دكتر جعفر باي، جامعه‌شناس افرادي كه به سمت خالكوبي مي‌روندو نقش‌هاي ريز و درشت روي بدنشان ترسيم مي‌كنند بيشتر به‌دنبال جلب توجه اطرافيان هستند و نوع نقشي كه فرد خالكوبي مي‌كند و محل انجام خالكوبي نيز در اين مسئله مهم است چرا كه باعث جلب توجه ديگران مي‌شود.

به گفته وي در گذشته افرادي كه اقدام به خالكوبي مي‌كردند مشخص بودند و نقوش خالكوبي شده نيز بستگي به نوع فعاليت آنها در جامعه داشت. مثلا فردي كه روي بدن خود اژدها خالكوبي مي‌كرد به‌دنبال ايجاد حالت ترس و وحشت بود، يا افرادي كه در زندان هستند به‌دليل دوري از خانواده اقدام به انجام خالكوبي با موضوعات عاطفي مي‌كنند. اما اين كار بعد از مدتي باعث مي‌شود تا فرد نه‌تنها از اين خالكوبي لذت نبرد بلكه به انحاي مختلف سعي در مخفي كردن آن از ديگران و يا پاك كردن اين نقوش كند. به‌گفته باي، يكي از دلايل گرايش جوانان به پديده خالكوبي، ضربه‌هاي عاطفي و تجربه‌هاي تلخي است كه برخي از آنها در زندگي با آن مواجه شده‌اند.

تحقيقات نشان مي‌دهد كه درصد خالكوبي در ميان زنان مطلقه و دختران فراري بيشتر است كه اين موضوع مي‌تواند دلايل متعددي داشته باشد كه مهم‌ترين آن عدم‌موفقيت در زندگي اجتماعي يا دستيابي به فرصت‌هاي مناسب شغلي است. همچنين ايجاد فاصله طبقاتي در بين شهروندان و تضعيف طبقه متوسط مي‌تواند در بروز رفتارهاي متفاوت تأثيرگذار باشد.باي با تأكيد بر اينكه تاتو يا خالكوبي وسيله‌اي براي بيان خواسته‌ها و رشد شخصيتي فرد نوجوان و جوان است، به همشهري گفت:‌اين كار باعث مي‌شود تا اين احساس در جوان به‌وجود بيايد كه مي‌تواند با استقلال و به تنهايي براي خود و بدن خود تصميم‌گيري كند.

چند مي‌گيري تاتو كني؟

امروزه خالكوبي يا تاتو بيشتر از اينكه توسط متخصصان پوست انجام شود در آرايشگاه‌ها و سالن‌هاي زيبايي رواج دارد. آنچه مسلم است اينكه بيشتر كساني كه اين كار را انجام مي‌دهند نه‌تنها مجوز قانوني از وزارت بهداشت ندارند بلكه به‌صورت تجربي و در آموزشگاه‌هاي خصوصي چگونگي انجام تاتو را فرا گرفته‌اند و حالا به‌صورت مجزا اقدام به تاتو و خالكوبي مي‌كنند كه نتايج آن در بيشتر مواقع ايجاد حساسيت‌هاي پوستي در اثر خالكوبي و استفاده از رنگ‌هاي شيميايي است. انتقال بيماري‌هاي واگيردار پوستي و خوني به‌دليل استفاده از وسايل مشترك كمترين آسيب‌هايي است كه به فرد وارد مي‌شود.

وسايل انجام تاتو اين روزها در اكثر مغازه‌هاي تجهيزات پزشكي خيابان وليعصر به فروش مي‌رسد وسايلي كه گفته مي‌شود به‌صورت قاچاق از آلمان و تايلند وارد كشور مي‌شود. اعظم. ف مسئول يكي از آرايشگاه‌هاي شرق تهران مي‌گويد:‌ بيشتر مشتريان تاتو اين روزها 18تا 40سال دارند و بيشترين تاتو كه در آرايشگاه‌هاي زنانه انجام مي‌شود تاتوي ابرو، چشم و لب است و در مرحله بعد تاتوهايي است كه روي بدن ترسيم مي‌شود. به گفته وي قيمت تاتو در محله‌هاي مختلف شهر متفاوت است.

انجام يك خالكوبي به ابعاد يك در 2سانت از 150هزار تومان در جنوب شهر شروع مي‌شود و به بالاي 500هزار تومان در مناطق شمالي شهر مي‌رسد. اين تاتو اگر تك رنگ و مشكي باشد ارزان‌تر است و اگر از رنگ‌هاي متعدد استفاده شود گران‌تر مي‌شود. محل تاتو هم در قيمت‌ها بي‌تأثير نيست، تاتو هر چقدر ظريف‌تر باشد و منطقه وسيع‌تري را دربر بگيرد مثل تاتوي كامل كمر و كتف قيمتي معادل 4تا 18ميليون تومان دارد. طرح‌هاي خاص هم اگر بدون شابلون و با هنر دست تاتوكار روي بدن ترسيم شود به‌صورت توافقي با مشتري هزينه دريافت مي‌شود. اين هزينه‌ها در حالي پرداخت مي‌شود كه يك قوطي 50گرمي رنگ تاتو 80هزار تومان خريداري مي‌شود و معمولا براي تاتوهاي كوچك براي 80تا 90تاتو را جواب مي‌دهد.

دستگاه‌هاي خالكوبي يا تاتو هم از 50هزار تا 150هزار تومان قيمت دارند كه بهترين نوع آن 500هزار تومان در بازار خريد و فروش مي‌شود. هر سوزن تاتو هم 250تومان است و در كل هزينه‌اي كه براي تاتو كار رقم مي‌خورد بيشتر از 15هزار تومان نمي‌شود و تاتو كار معمولا قيمتي 10برابر اين مقدار از مشتري دريافت مي‌كند. اما نكته تاسف‌بار ماجرا آنجاست كه اكثر افرادي كه اقدام به تاتو مي‌كنند چند سال بعد از اين كار خود پشيمان شده و درصدد پاك كردن اين نقش و نگار مي‌افتند كه پاك كردن تاتو با ليرز بهترين راه براي از بين بردن اين نقش و نگارهاست و هزينه‌اي معادل 70هزار تومان تا 2ميليون تومان دارد.

تاتو با گوشت اضافه

تاتو يا خالكوبي عوارضي را به همراه دارد كه برخي از آنها ممكن است در كوتاه‌مدت و يا بلندمدت بروز پيدا كند. احتمال ابتلا به بيماري‌هايي همچون هپاتيت و ايدز كه مدت‌ها بدون علامت هستند در كمين افرادي است كه اقدام به تاتو و يا خالكوبي مي‌كنند، اين درحالي است كه بسياري از افرادي كه اقدام به تاتو مي‌كنند اگر از عوارض اين كار مطلع باشند شايد از انجام آن پشيمان شوند. به گفته دكتر نجفي، متخصص پوست، در خالكوبي و يا تاتو جوهر به لايه مياني پوست تزريق مي‌شود و همين موضوع امكان ابتلا به عفونت را بيشتر مي‌كند.

يكي از راه‌هاي مبتلا نشدن به عفونت استريل كردن وسايل خالكوبي به وسيله دستگاه اتو كلاو است كه چون اين كار به جاي مطب‌هاي پزشكي در آرايشگاه‌ها صورت مي‌گيرد كه فاقد دستگاه اتو كلاو هستند و نظارتي هم روي كار آنها انجام نمي‌شود. به گفته وي تبخال و زرد زخم از عوارض زودرس و علامت داري است كه فرد با مشاهده آن اقدام به انجام اقدامات درماني مي‌كند اما بيماري‌هايي مثل هپاتيت و ايدز تا مدت‌ها بدون علامت در بدن فرد باقي مانده و پيشرفت مي‌كند و زماني فرد متوجه ابتلاي خود به اين بيماري مي‌شود كه ديگر قابل معالجه نخواهد بود.

تاتو و خالكوبي اگر باعث بروز بيماري‌هاي عفوني نشود و مشكلي را براي فرد استفاده‌كننده به‌وجود نياورد، ‌به‌خودي خود ايرادي ندارداما معمولا فرد بعد از مدتي از انجام تاتو پشيمان شده و درصدد پاك كردن رنگ‌ها برمي‌آيد كه معمولا اين اقدام نيز نتيجه رضايت‌بخشي را به همراه نخواهد داشت.

منبع:روزنامه همشهري

*گروه اطلاع رساني**9348**9131