به گزارش ایرنا، دكتر رشید حیدری مقدم با بیان اینكه نحوه تغذیه ورزشكاران حرفه ای و غیرحرفه ای درماه مبارك رمضان باهم تفاوت دارد، افزود: روزه گرفتن در ماه مبارك رمضان هیچ تاثیری در افت عملكرد ورزشكاران ندارد.
وی با بیان این كه در صورتی كه ورزشكار برای مدت زمانی ورزش خود را متوقف كند، دچار مشكل می شود، اظهار داشت : این تفكر كه ورزش را در طول ماه مبارك رمضان متوقف كنیم، تفكر كاملا غلطی است و در صورت رعایت برخی نكات در هنگام تمرین و تغذیه مناسب در طول ماه مبارك رمضان مشكلی برای كسانی كه ورزش میكنند و روزه دارند پیش نمیآید.
حیدری مقدم ادامه داد: با توجه به این كه در روزهای عادی سال وعده غذایی روزانه سه وعده است، در روزهای ماه مبارك رمضان تبدیل به دو وعده میشود كه از لحاظ انرژی دریافتی تغییری حاصل نمیشود و تنها از لحاظ كمبود مواد قندی احتمال دارد برای ورزشكاران مشكل ایجاد كند.
رییس هیأت پزشكی ورزشی استان همدان افزود: دو تا سه ساعت پس از افطار زمان مناسبی برای مسابقه است و بهتر است ورزشكاران افطار سنگینی را صرف نكنند و حدود 300 كیلو كالری مواد غذایی برای بدن ورزشكار مورد نیاز است.
وی ادامه داد: برای فعالیت های ورزشی متوسط كه در حد حرفه ای نباشد، ماه مبارك رمضان یكی از بهترین فرصتها برای تناسب اندام است چرا كه درفاصله نزدیك به افطار به دلیل پایین بودن قند خون، فرد ورزشكار چربی بیشتری را میسوزاند و این امر برای كسانی كه به دنبال كاهش وزن هستند، بسیار مناسب است.
حیدری بیان داشت: نیازهای تغذیه ای بیشتر در مواد قندی و كربوهیدراتهاست كه مقدار ذخیره آنها در بدن محدود است و در مردم عادی كه به صورت غیرحرفهای ورزش میكنند، حداكثرمیزان ذخیره این مواد 350 گرم است كه البته به دلیل اینكه مغزانسان تنها مواد قندی مصرف میكند ممكن است ورزشكار با كمبود مواد قندی در بدن مواجه شود.
رییس هیأت پزشكی ورزشی استان همدان بر استفاده از كربوهیدراتهایی چون ماكارونی، عسل، سیب زمینی و قند و شیرینیجات در فاصله بین سحر و افطار برای جبران كمبود مواد قندی تاكید كرد.
وی خاطرنشان كرد: ورزشكاران كه بعد از افطار تمرین میكنند باید پس از تمرین با مصرف مواد قندی از بروز یكسری مشكلات در بدن خود جلوگیری كنند.
حیدری مقدم درخصوص میزان مصرف مایعات در بدن ورزشكاران در ماه رمضان گفت: در شرایط آب و هوایی معتدل میزان آب مورد نیاز برای بدن غیرورزشكار 5،2 لیتر آب است كه از این مقدار 35 گرم در بدن ساخته میشود و بقیه آن را باید از طریق مواد مصرفی به بدن وارد كرد.
وی اضافه كرد: ورزشكاران به دلیل داشتن فعالیت سنگین و تعریق زیاد باید با مصرف یك و نیم تا دو لیتر آب یا مایعات شیرین به جز چای در ماه مبارك رمضان از بروز مشكلات جلوگیری كنند.
رییس هیأت پزشكی ورزشی استان همدان تاكید كرد: پس از انجام فعالیت ورزشی تا زمانی كه تشنه هستیم آب یا مایعات بنوشیم كه البته مصرف مایعات با غلظت 5 درصد مواد قندی در حین تمرین و بعد از آن میتواند مفیدتر باشد.
وی افزود:بهتراست روزه داران حداقل یك ساعت قبل ازاذان صبح از خواب بیدار شده و سحری را به آرامی و بدون عجله مصرف كنید، چراكه سحری یك وعده بسیار مهم درماه مبارك رمضان به منظورتامین انرژی مورد نیاز ورزشكار در طول روز و نیز تنظیم قند ورزشكاران محسوب می شود.
دكترحیدری مقدم تصریح كرد: هرگز نباید در وعده سحری پرخوری كرد چرا كه فشار زیادی به معده و دستگاه گوارش وارد می كند و باعث مشكلات گوارشی می شود ضمن آنكه وعده سحری را هرگزنباید حذف كرد به ویژه درافرادی كه فعالیت های ذهنی و بدنی شدید دارند.
وی بااشاره به این كه بین افطار وسحر باید از مصرف تنقلاتی مانند چیپس و پفك خودداری كرد، گفت: تنقلات مضر و سبب تشنگی شدید در فرد روزهدار میشود كه باید به جای آن از میوههای خشك مانند برگ هلو و برگ زردآلو استفاده كرد.
ورزشی**1067**1590
توصیه هایی در باره تغذیه ورزشكاران در ماه رمضان / ورزش را قطع نكنید
۳۰ خرداد ۱۳۹۴، ۱۲:۳۹
کد خبر:
81653028
تهران - ایرنا - رییس هیأت پزشكی ورزشی استان همدان گفت: روزه داران به خصوص ورزشكاران در ماه مبارك رمضان ضمن داشتن رژیم غذایی سالم و با كیفیت بالا باید اهمیت ویژهای برای برنامه ریزی، حذف غذاهای نامناسب و دریافت غذاهای با كیفیت قائل باشند.