اما رهبر معظم انقلاب در آن سفر با هوشمندي و درايتي كم نظير بر ويژگي برجسته تري از مردم اين ديار انگشت نهاده و اين خطه را 'گنجينه معرفت ها' نام نهادند.
البته شناخت رهبر معظم انقلاب از مردم اين خطه، به استناد خاطرات و تلميحاتي كه در لابلاي افاضات خود در اين سفر نقل كردند به سالهاي دورتر و قبل از انقلاب اسلامي بازمي گشت كه مردم اين ديار را از ديرباز به 'سرزندگي، نشاط و آماده به كاري' مي شناختند.
مردمان اين ديار كه در جريان آن سفر رهبري، با استقبالي شايان و مثال زدني از معظم له، جهانيان را شگفت زده كرده بودند بار ديگر در روز 24 خرداد 94 با پيشوازي كم نظير از رييس جمهوري خود، دكتر حسن روحاني، نشاط، سرزندگي و معرفت خود را به رخ همه كشيدند.
ورزشگاه تختي بجنورد، محل تعيين شده براي ديدار رييس جمهوري با مردم خراسان شمالي مالامال از خيل جمعيت بود و همسان اين جمعيت نيز در مسيرها و خيابان هاي منتهي به ورزشگاه گرد آمده بودند.
خبرنگاران بومي و غيربومي كه سابقه پوشش چندين مراسم مشابه در ديگر استانها را داشتند حيرت كرده و بر اين باور بودند كه عليرغم تبليغات نه چندان چشمگير ميداني، نظير اين استقبال را حتي در مناطق پرجمعيت تر نيز كمتر ديده اند.
استاندار خراسان شمالي نيز برگزاري اين سفر در اين فصل را با توجه به كشاورزي بودن منطقه و اشتغال عمده مردم در مزارع و باغها و از سويي تعطيلي مدارس، نوعي خطر كردن خوانده و مي گويد تنها نقطه اتكا و اميد ما، معرفت و مهمان نوازي مردم و سابقه خوش آنان در استقبال از رهبر معظم انقلاب در سفر به اين خطه بود.
سيدعلي اكبر پرويزي كه نمي تواند غرور خود را از استقبال مردم ديارش از رييس دولت تدبير و اميد مخفي كند، مي گويد: اين مردم شايسته بهترين خدمت ها هستند و ما مسوولان اگر شبانه روز براي آنان تلاش كنيم نمي توانيم جواب اين معرفت را بدهيم.
مردم خراسان شمالي در سالگرد حماسه 24 خرداد 92 و پيروزي گفتمان تدبير و اميد، اين روز را با حضور طراح اين گفتمان، به جشن نشستند و اين روز را چون ستاره اي نورافشان بر آسمان فرهنگ، ادب و معرفت خود نشاندند.
* خبرنگار ايرنا در خراسان شمالي
استان خراسان شمالي را تا پيش از سفر هشت روزه رهبر معظم انقلاب اسلامي در مهرماه 91، به دليل وجود قوميت هاي مختلف در آن، به عنوان 'گنجينه فرهنگها' مي شناختند.